Forum » Pomoč in nasveti » Programiranje biosa
Programiranje biosa
petrcek ::
nekako mi je uspelo zdriblat bios zdej pa mašina noče več startat. A mogoče kdo ve, kje je kakšen majster, ki bi mi čip sprogramiral? help me, please
Plata je MSI-jeva MS-6163 PRO, bios je AWARD-ov. Čip bios-a je Winbond W29C020. To je to....
JP ::
Kaj si hotel povedati s tem: "zdriblat".
A si v njem kaj spreminjal, si ga flashal, odtrgal iz plate....
Malo razloži!?
:)
Lp by JP
A si v njem kaj spreminjal, si ga flashal, odtrgal iz plate....
Malo razloži!?
:)
Lp by JP
Zadeva je taka. Flashal sem bios z napačno verzijo software-a, zdaj pa računalnik sploh ne zalaufa več. Tud ne pride tolk daleč, da bi lahko zagnal računalnik s kako disketo, ampak se že prej ustav. Probal sem že marsiktero stvar, ki sem jo našel na forumu, pa ni nič bolše. verjetno bo trebo bios na novo sprogramirati s programatorjem.
McKinda ::
Če boš nesu na servis bodo verjetno nardil nasledn postopek:
Dal bodo druh BIOS not, pržgal računalo in med tem ko bo prižgan bodo zamenal nov BIOS s tvojim tastarim in ga flashal...
To so men nardil...Na srečo mam veze u servisu drgač bi kr plaču
Dal bodo druh BIOS not, pržgal računalo in med tem ko bo prižgan bodo zamenal nov BIOS s tvojim tastarim in ga flashal...
To so men nardil...Na srečo mam veze u servisu drgač bi kr plaču
Ali G IN DA HAUS!!
kokoon ::
tudi jaz sem ze slisal iz prve roke, da je to resitev. najdes bios chip enak tvojemu (delujoc), z njim startas tvojo masino, potem ga (med delovanjem!) potegnes ven, das noter tvojga in flashas s tapravim. mej je to u ibr freakish in bi to probal samo, ce bi se prej ze poslovil od plate pa procesorja pa usega kar je gor
sej loh da sem prevec presran, sam men so se ze dogajale cudne reci
sej loh da sem prevec presran, sam men so se ze dogajale cudne reci
McKinda ::
Presran sem bil tut jest k sm zvedu kaj mi kolegi nameravajo delat s plato ...
In jest grem stavt da če bo nesu na servis da bo njegova plata doživela isto..
Če pa se bo tega lotu sam , pol mu pa svetujem, da ko deva BIOS dol da nej bo EXTREMNO previdn s konektrorči in vsemi zadevcami,če se kej odlom bo mogu specialc iz varjenja ratat al pa kupt novo plato.
In jest grem stavt da če bo nesu na servis da bo njegova plata doživela isto..
Če pa se bo tega lotu sam , pol mu pa svetujem, da ko deva BIOS dol da nej bo EXTREMNO previdn s konektrorči in vsemi zadevcami,če se kej odlom bo mogu specialc iz varjenja ratat al pa kupt novo plato.
JP ::
Petercek!
Lahko probaš sam, samo s tem tudi malo reskiraš.
Servis bo treba plačat, če nimaš vez, delovalo pa ti bo ziher, tako da odloči se sam.
Če pa boš delal sam se ga ne loti s kladivom in kombinirkami (previdno!)
Lp by JP
Lahko probaš sam, samo s tem tudi malo reskiraš.
Servis bo treba plačat, če nimaš vez, delovalo pa ti bo ziher, tako da odloči se sam.
Če pa boš delal sam se ga ne loti s kladivom in kombinirkami (previdno!)
Lp by JP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JP ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Abit NF7-S, pokvarjen BIOSOddelek: Pomoč in nasveti | 1068 (929) | WeeZard |
» | TEAC W540E Problem z odpiranjem???Oddelek: Pomoč in nasveti | 837 (732) | Han |
» | TOPLO!!! VROČE!!! MSI-K7T TURBO!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1818 (1353) | Boško |
» | Flashal sem BIOS in sedaj..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1628 (1293) | billy |
» | "mesanje" biosov?Oddelek: Navijanje | 1198 (981) | billy |