» »

aplikacije za pametne telefone

aplikacije za pametne telefone

hani ::

Iščem WYSIWYG program za ustvarjanje aplikacij za mobilne telefone (java ali flash), ki bodo delovale na večih platformah ali pa program, ki bo narejeno spletno stran za pametne telefone pretvoril v tako obliko, da jo bom lahko zagnal na pametnem telefonu ( pa ne mislim to, da si spletno stran naložiš na mobilnik, ampak če obstaja program, ki bi spletno stran pretvoril v eno datoteko).

Hvala za pomoč in odgovore.

b0j3 ::

hani ::

Škoda, da ne podpira Symbian in Windows Mobile.

Hvala

Gandalfar ::

poglej si se phonegap

hani ::

Kolikor razumem je phonegap program, v katerega damo recimo spletno stran oz. html in ta ga predela v aplikacijo za določeno platformo. Če je to tako, potem smo na dobri poti. Če mi lahko kdo pomaga, kako to v praksi izvesti mu bom zelo hvaležen.

Najlepša hvala zaenkrat.

Gandalfar ::

prav razumes.

Well .. vzames hello world tutorial na njihovi strani in zacnes ane? :)

hani ::

Se že spet oglašam. Probal sem phonegap, vendar še zaenkrat ne podpira Windows Mobile. Kaj pa pravite na Java WindowBuilder? So še kakšni drugi java drag&drop programi? Že v naprej se vam zahvaljujem za informacije.

Gandalfar ::

zakaj pa hoces cross-platform. Naceloma so vse platforme tako zelo razlicne, da izkusnja ne bo dobra.

hani ::

Da razložim zadevo. Moram narediti aplikacijo ali spletno stran ali ne vem kako naj zadevo imenujem (recimo xy).

Xy bo vseboval text, slike, in mp3 datoteke (mogoče tudi kak video) - lahko je kot spletna stran, vendar zaradi velikosti datotek je neprimerna, da bi jo dal na internet, ker bi ljudje porabili preveč časa za download. Imam enostavno željo - rad bi naredil spletno stran, katero bi enostavno lahko vsak uporabnik prenesel na mobilni telefon in bi jo bodisi inštaliral ali pa zagnal kot aplikacijo in ne kot spletno stran v operi, ker bi to izgledalo preveč "butasto". Za rešitev mojega problema pa iščem ali WYSIWYG ali drag&drop programe, ker enostavno nimam časa in se mi tudi ne ljubi učiti programiranja in pa neko rešitev, da bi xy zagnal na različnih mobilnih OS-ih (symbian, windows mobile in android).

Če se pa napačno lotevam xy zadeve vas pa prosim, da mi svetujete in pomagate kako priti do rešitve, če je ta sploh mogoča. Kajti po intenzivnem iskanju v zadnjih dveh tednih sem vedno bolj pesimističen.

Hvala za pomoč!

Gandalfar ::

Za rešitev mojega problema pa iščem ali WYSIWYG ali drag&drop programe, ker enostavno nimam časa in se mi tudi ne ljubi učiti programiranja in pa neko rešitev, da bi xy zagnal na različnih mobilnih OS-ih (symbian, windows mobile in android).


Obstajajo komercialni frameworki, ki ti lahko zadevo pomagajo razviti ni pa naceloma nekih cross-platform point and click orodij ala Delphi. Tudi, ce se lotis zadev kot so phonegap/appceletor bos se vedno dosti energije za testiranje platform porabil in tudi kaksno vrstico glue kode bo treba spisat.

Zal je to trenutno stanje razvoja za mobilne platforme.

hani ::

Samo res čudno da je tako. Pa je vseeno v tem tudi nekaj dobrega in sicer za vas programerje, da napišete tak program, ki bo pomagal nam bolj "grafično" usmerjenim. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

cross platform development

Oddelek: Programiranje
366750 (5736) slodreamer
»

Kateri sdk za razvoj iOS in Android aplikacij?

Oddelek: Programiranje
255100 (3533) jizzer
»

Na Android prihaja Opera Mobile

Oddelek: Novice / Android
308240 (5234) kriko1
»

Mobilni development (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7513733 (10112) Gandalfar
»

Java ME

Oddelek: Programiranje
152790 (2487) matejdro

Več podobnih tem