Forum » Pomoč in nasveti » Reševanje podatkov s trdega diska - Sony Vaio
Reševanje podatkov s trdega diska - Sony Vaio
Snegec ::
Osnovni problem: Sony Vaio prenosnik, stranki je padel na tla.
Rezultat: Prenosnik se ne prižge, LCD ekran je zlomljen na spodnji desni strani.
Nadaljni problem: Stranka ima pomembne podatke na trdem disku.
Fino, fajn, prinese prenosnik, ga z veliko muke odprem in ugotovim, da je disk velikost 1.6" in da priklop ni standardni IDE/Sata ampak 40pinski ultra/mini flat kabel. (take vrste flat kabla kot je pri večini prenosnikov priklopljenih na touchpad, lcd monitor itd).
Ima kdo kakšno idejo, razen od najbolj ne-preproste (da kupim ali dobim delujočega Vaio-ta isti model, ga odprem in zamenjam disk, rešim podatke in naredim backward rošado), da bi z kakšnim adapterjem premostil podatke na USB/Sata vmesnik?
Še dodatno: Govoril sem že z Birotehne, Techtrade, Prenosniki.si in 4imi različnimi RMA oddelki po sloveniji, vendar mi nihče izmed njih ni mogel svetovati kaj konstrutkivno koristnega. Še vedno sem na točki ena. Disk imam izgrajen, vendar ga ne morem nikamor vklopit.
Hvala že vnaprej za vse odgovore.
Rezultat: Prenosnik se ne prižge, LCD ekran je zlomljen na spodnji desni strani.
Nadaljni problem: Stranka ima pomembne podatke na trdem disku.
Fino, fajn, prinese prenosnik, ga z veliko muke odprem in ugotovim, da je disk velikost 1.6" in da priklop ni standardni IDE/Sata ampak 40pinski ultra/mini flat kabel. (take vrste flat kabla kot je pri večini prenosnikov priklopljenih na touchpad, lcd monitor itd).
Ima kdo kakšno idejo, razen od najbolj ne-preproste (da kupim ali dobim delujočega Vaio-ta isti model, ga odprem in zamenjam disk, rešim podatke in naredim backward rošado), da bi z kakšnim adapterjem premostil podatke na USB/Sata vmesnik?
Še dodatno: Govoril sem že z Birotehne, Techtrade, Prenosniki.si in 4imi različnimi RMA oddelki po sloveniji, vendar mi nihče izmed njih ni mogel svetovati kaj konstrutkivno koristnega. Še vedno sem na točki ena. Disk imam izgrajen, vendar ga ne morem nikamor vklopit.
Hvala že vnaprej za vse odgovore.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Garibaldi ::
Ni ravno navdušujoče ampak za nekaj drobiža in malo manj drobiža poštnine...
http://www.addonics.com/products/io/aae...
Snegec ::
Ni ravno navdušujoče ampak za nekaj drobiža in malo manj drobiža poštnine...
Muchos gracias senor.
Sicer res ni navdušujoče, a vendar sem prišel do novega podatka. Zdaj vsaj vem kakšen konektor je ta na tem disku (ZIF), ko je blo vsem po telefonu težko obrazložit. Škoda, da je to v Lameriki trgovina, morda bom pa kje bližje v evropi najdu kje.
Hvala še enkrat.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
SimplTech ::
Glede cenejše alternative bi pogledal tukaj, če je kateri adapter pravi: Dealextreme
Sicer traja dostava malo dlje (povprečno kakšen dober teden), a je dostava zastonj in tudi cene so konkurenčne.
Sicer traja dostava malo dlje (povprečno kakšen dober teden), a je dostava zastonj in tudi cene so konkurenčne.
Garibaldi ::
No pa je le bil poskus pomoči vsaj delno uspešen. Ni za kaj, drugič še. Pa srečno z iskanjem te ekzotike. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | m.2 Adapter 2x SSD Samsung 950 v RAID 0Oddelek: Strojna oprema | 8437 (7630) | klinker |
» | USB 3.0 dvakrat hitrejši (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 19741 (15360) | Lonsarg |
» | Kopiranje podatkov iz diska iz prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2887 (2607) | solatko |
» | Gigabyte izdal P35 matično ploščo s 5 PCI režamiOddelek: Novice / Matične plošče | 3912 (3912) | Spc |
» | Predelava Mac G4 ohišjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5926 (3991) | TribesMan |