Forum » Izdelava spletišč » Nova spletna stran
Nova spletna stran
tx-z ::
Za neko osebo (prevajalec, s.p.) bi rad naredil neko čisto osnovno spletno stran. Torej gor bi bili samo neki osnovni podatki, nč kej preveč kompleksenga(ime,priimek, kontakt, področja katera se prevaja, kaj se prevaja,...). Stran naj bi bla enostavna in razumljiva. Zdej pa ne vem, kakšen izgled naj bi to imelo...Ciljam predvsem na nek free template(ker pač sam ne znam delat strani, niti nimam nekiga filinga za estetiko). A ma kdo kakšn predlog kako naj bi to sploh zgledalo, če je že kdaj delu neko tako stran? Pač sej bi znau pobrat nek kokrtok OK template, pa gor napisat vse podatke, sam se mi zdi da mi nekak nebi ratal da bi stran dajala dober vtis (da te res privabi,..)...
tx-z
Gost ::
V osnovi se lahko vprašaš čemu bo stran namenjena?
Vizitka?
Kupi kakšno html predlogo. Brezplačne zadeve so, vendar so večinoma predrage za svojo kvaliteto.
Dobremu vtisu?
Potrebuješ poudarek na design-u.
Tudi temu, da ga bo kdo našel, ki ga ne pozna?
Potrebuješ povdarek na vsebini, ključnih besedah, iskalnikih itd.
Vizitka?
Kupi kakšno html predlogo. Brezplačne zadeve so, vendar so večinoma predrage za svojo kvaliteto.
Dobremu vtisu?
Potrebuješ poudarek na design-u.
Tudi temu, da ga bo kdo našel, ki ga ne pozna?
Potrebuješ povdarek na vsebini, ključnih besedah, iskalnikih itd.
IceIceBaby ::
Kupi en template za 20, 30EUR. Boš dobil profesionalen izgled praktično zastonj.
Druga, free varjanta, ki bi še vedno nekak izgledala je Wordpress. Dobi se kar precej brezplačnih templatov, ki tudi izgledajo solidno. Malo predelaš postavitev, da zgleda manj blogovsko, na prvo stran vržeš kontaktne podatke pa je.
Druga, free varjanta, ki bi še vedno nekak izgledala je Wordpress. Dobi se kar precej brezplačnih templatov, ki tudi izgledajo solidno. Malo predelaš postavitev, da zgleda manj blogovsko, na prvo stran vržeš kontaktne podatke pa je.
zelodko ::
Uporabi Wordpress, kot je rekel kst, potem pa se poglobi v program Artisteer. Če ne poznaš CSSa, krasna zadeva za template delat. Glede izgleda pa si oglej kakšne spletne vizitke podjetij, ki stran že imajo na netu, potem pa se loti dela. Inspiracije ne bo manjkalo, verjemi.
mojster010 ::
Pozdravljeni,
pripravljen sem narediti osnovno spletno stran za svoje podjetje. Vem da se bolej splača kupiti za tistih 20/30€, ampak bi vseeno raje naredil sam. Trenutno sem delal z Microsoft FP, zanima pa me kateri "zastonj" program in kako ga dobiti, da bi čimlažje naredil svojo osnovno stran. (Imam staro verzijo, ki ima par težav, ki jih neznam rešiti)
Stran bi vsebovala okenca v katera bi kliknil in bi se nova stran pojavila. Na začetni strani bi bila neka risba, itd.
Glede domene me zanima, katera se najbolj splača za osnovni strežnik (Najraje bi čimbolj osnovnega .com, .si ipd.)
Ali moram imeti računalnik povezan z internetom vedno, če hočem imeti spletno stran aktivno 24/7?
Najlepša hvala!
Nisem imel časa pregledati druge teme, se opravičujem!
pripravljen sem narediti osnovno spletno stran za svoje podjetje. Vem da se bolej splača kupiti za tistih 20/30€, ampak bi vseeno raje naredil sam. Trenutno sem delal z Microsoft FP, zanima pa me kateri "zastonj" program in kako ga dobiti, da bi čimlažje naredil svojo osnovno stran. (Imam staro verzijo, ki ima par težav, ki jih neznam rešiti)
Stran bi vsebovala okenca v katera bi kliknil in bi se nova stran pojavila. Na začetni strani bi bila neka risba, itd.
Glede domene me zanima, katera se najbolj splača za osnovni strežnik (Najraje bi čimbolj osnovnega .com, .si ipd.)
Ali moram imeti računalnik povezan z internetom vedno, če hočem imeti spletno stran aktivno 24/7?
Najlepša hvala!
Nisem imel časa pregledati druge teme, se opravičujem!
black ice ::
Nvu = good + zastonj. FP = zastarel.
Valda ne boš strani gostoval na domačem računalniku? Rabiš domeno in gostovanje (hosting).
Če želiš narediti nekaj očesu prijaznega se moraš absolutno naučiti html in css.
Valda ne boš strani gostoval na domačem računalniku? Rabiš domeno in gostovanje (hosting).
Če želiš narediti nekaj očesu prijaznega se moraš absolutno naučiti html in css.
bluefish ::
Verjamem, da bi rad naredil nekaj unikatnega, vendar bo glede na trenutno znanje rezultat veliko slabši kot pa ob nakupu ene od predlog.
Res je, da se lahko izdelave lotiš na podoben način kot v FP, ampak pisanju kode se za dober rezultat ne boš mogel ogniti.
Res je, da se lahko izdelave lotiš na podoben način kot v FP, ampak pisanju kode se za dober rezultat ne boš mogel ogniti.
Jaz predlagam da v dobro podjetja daš delati stran profesionalcu.
Pa nočem biti nespoštljiv do tvojega dela, ampak spletna stran je stik podjetja s kupci. Dobra spletna stran lahko pomeni razliko med životarjenjem in uspešnim poslovanjem. In takšne strai, ki bo dejansko imela nek pozitiven učinek na poslovanje ne zna izdelati vsak, ki ima par ur časa.
Če se ti zdi, da podjetje ne bo imelo koristi od spletne strani oz. da stran ni tako zelo pomembna je škoda kar koli delati. Če pa misliš stran uporabljati kot marketinško orodje pa investiraj par 1000EUR v res dobro stran. Take investicije se povrnejo zelo hitro. Pri določenih podjetjih je dovolj, da dobiš samo 1 posel s pomočjo strani pa se ti že povrne.
Pa nočem biti nespoštljiv do tvojega dela, ampak spletna stran je stik podjetja s kupci. Dobra spletna stran lahko pomeni razliko med životarjenjem in uspešnim poslovanjem. In takšne strai, ki bo dejansko imela nek pozitiven učinek na poslovanje ne zna izdelati vsak, ki ima par ur časa.
Če se ti zdi, da podjetje ne bo imelo koristi od spletne strani oz. da stran ni tako zelo pomembna je škoda kar koli delati. Če pa misliš stran uporabljati kot marketinško orodje pa investiraj par 1000EUR v res dobro stran. Take investicije se povrnejo zelo hitro. Pri določenih podjetjih je dovolj, da dobiš samo 1 posel s pomočjo strani pa se ti že povrne.
nobodyelse ::
Tudi jaz pravim wordpress, sigurno lahko najdes primeren template, kot so zgoraj povedali http://www.woothemes.com/ , http://themeforest.net/ , kupis domeno, nalozis gor wordpress in template, zelo enostavno, navodila najdes simpl, najdes se kaksn plugin za optimizacijo, po enem letu, ko bo mogoce ze soliden obisk se odlocis za nadaljne korake/investicije.
Moj predlog glede templata: ce imas malo vsebine, izberes neki z image sliderjam, v katereg lahko das kaksen text, nardis tistih par podstrani in to je to...(ne izberes blog templata..)
Moj predlog glede templata: ce imas malo vsebine, izberes neki z image sliderjam, v katereg lahko das kaksen text, nardis tistih par podstrani in to je to...(ne izberes blog templata..)
romex ::
Tudi jaz priporočam wordpress zaradi same enostavnosti inštalacije in upravljanja spletne strani, ter zaradi optimizacije, saj je wordpress stran najlažje optimizirati.
Bias ::
Mal me firber matra, ko sem tole prebiral.
Če si kupiš wordpress template in si ga personaliziraš z vsebino ki ti je povšeči, je razvidno (nekje na strani) da je to wordpress template?
Če si kupiš wordpress template in si ga personaliziraš z vsebino ki ti je povšeči, je razvidno (nekje na strani) da je to wordpress template?
Odvisno od tega kak template kupiš in koliko se potrudiš.
Če avtor ne zahteva, da njegovo ime ostane objavljeno in se malo potrudiš bo malo kdo ugotovil, da gre za template.
Sicer pa templati niso nič slabega. Večinoma so dizajni neprimerno boljši kot kakšni cenejši custom dizajni.
Če avtor ne zahteva, da njegovo ime ostane objavljeno in se malo potrudiš bo malo kdo ugotovil, da gre za template.
Sicer pa templati niso nič slabega. Večinoma so dizajni neprimerno boljši kot kakšni cenejši custom dizajni.
romex ::
če se malo poglobiš v kodo, lahko vse zakriješ :) nekateri bodo še vedno vedeli, vendar bo ta odstotek zelo majhen.
Tody ::
to delajo samo zakompleksani ljudje. Spletno stran delaš zato da pokažeš nekaj svetovnem spletu, pri tem pa ni važno na kateri platformi je če je izdelek Ok.
Tody, moje vprašanje je bilo podano, da se podučim kako zadeva deluje ko jo plačaš. Kaj ima to s kompleksi veš samo ti. Forum je tudi za to da se nekaj naučimo, ne le za to da nekateri podajate strokovna psihološka mnenja o sedulujočih v debati...
Bias, tisti, ki se ukvarjajo z webdizajnom običajno poznajo kupljene template. Vsaj jas poznam skoraj vse, ker veliko delamo z njimi :) Običajno lahko ugotovim ali gre za template po obliki. Večina uporabnikov pa verjetno ne pregleduje strani s templati, zato tega straha ni.
Na strani običajno (pri večini templatov, ki jih poznam) ni treba napisati, da gre za template, da je grafiko naredil ta pa ta... Običajno pa so kakšne copyright informacije v kodi, če kupiš template z narejenim htmljem.
Na kratko: Običajno se da ugotoviti, ali gre za template, če se malo potrudiš. Ni pa to napisano na prvi strani in večine obiskovalcev to niti ne zanima.
Kot je rekel Tody, ni važno na kateri platformi je stran zgrajena in kako prideš do končnega učinka. Važno je kako stran deluje.
Na strani običajno (pri večini templatov, ki jih poznam) ni treba napisati, da gre za template, da je grafiko naredil ta pa ta... Običajno pa so kakšne copyright informacije v kodi, če kupiš template z narejenim htmljem.
Na kratko: Običajno se da ugotoviti, ali gre za template, če se malo potrudiš. Ni pa to napisano na prvi strani in večine obiskovalcev to niti ne zanima.
Kot je rekel Tody, ni važno na kateri platformi je stran zgrajena in kako prideš do končnega učinka. Važno je kako stran deluje.
To sem razumel, moje vprašanje je bilo bolj podano zaradi tega ker sem mislil, da je "izdelovalec" templata osnačen npr. v zgornjem desnem kotu, kot "zavihek" ali podobno, kar bi kazilo spletno stran.
Sam osebno nimam problema, da se spodaj označi "lastnika" le da ne kazi podobe.
Se pa zahvaljujem za konkreten odgovor, ki me (nas) ne označuje za zakompleksnega amaterja želnjega novega znanja.
:)
Sam osebno nimam problema, da se spodaj označi "lastnika" le da ne kazi podobe.
Se pa zahvaljujem za konkreten odgovor, ki me (nas) ne označuje za zakompleksnega amaterja želnjega novega znanja.
:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletna stran, mi kdo prosim razloži?Oddelek: Izdelava spletišč | 3534 (2188) | sistemc |
» | Kako izdelati tako stran?Oddelek: Izdelava spletišč | 3087 (2267) | Phantomeye |
» | Izdelava spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 6186 (4191) | Netrunner |
» | Spletna trgovina z enim izdelkomOddelek: Izdelava spletišč | 15035 (12692) | Vice |
» | Internetna stran VS letna karta za fitnes. (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 13999 (11157) | Jeronimo |