Forum » Loža » Zamudne obresti - kredit Hypo Alpe Adria
Zamudne obresti - kredit Hypo Alpe Adria
Mediator ::
Zanima me, če kdo ve kolko znašajo zamudne obresti za kredit pri Hypo Alpe Adria. Imam 9.000€ kredita in anuiteto po 413€ na mesec. Ker so me na banki zmedli, in ker sem mislil, da prva anuiteta zapade 31.5.2010 sem danes presenečen dobil domov pismo od banke, da je zapadlo plačilo prve anuitete 30.4.2010. Na internetu sem zasledil ene izračune glede zamudnih obresti, vendar se malo spoznam na to. Hvala za morebitne odgovore.
- spremenilo: Mediator ()
Furbo ::
Pokličeš tja, pa ti povedo znesek, plačaš isti dan pa je.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
MadMicka ::
http://www.bsi.si/iskalniki/pregled-fin...
Trenutno znašajo 9% na letni ravni. Se pravi, če si par dni v zamudi s tako majhnih zneskom, ni to praktično nič. Bolj je lahko tam problem, da ti zaračunajo stroške opomina.
p.s.: še tole: 27.a člen Zakona o varstvu potrošnikov
(1) Ne glede na splošna pravila o obligacijskih razmerjih se v primeru zamude pri plačilu s strani potrošnika kot pogodbene stranke, ne sme dogovoriti uporabe višjih zamudnih obresti, kot jih določa obligacijski zakonik.
(2) Stroški opomina, ki ga izda podjetje, v primeru zamude plačila potrošnika kot pogodbene stranke, ne smejo presegati dejanskih stroškov izdelave in pošiljanja opomina, hkrati pa tudi ne višine zamudnih obresti.
Trenutno znašajo 9% na letni ravni. Se pravi, če si par dni v zamudi s tako majhnih zneskom, ni to praktično nič. Bolj je lahko tam problem, da ti zaračunajo stroške opomina.
p.s.: še tole: 27.a člen Zakona o varstvu potrošnikov
(1) Ne glede na splošna pravila o obligacijskih razmerjih se v primeru zamude pri plačilu s strani potrošnika kot pogodbene stranke, ne sme dogovoriti uporabe višjih zamudnih obresti, kot jih določa obligacijski zakonik.
(2) Stroški opomina, ki ga izda podjetje, v primeru zamude plačila potrošnika kot pogodbene stranke, ne smejo presegati dejanskih stroškov izdelave in pošiljanja opomina, hkrati pa tudi ne višine zamudnih obresti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Ziga Dolhar ::
[K MadMicki - ne pozabit še na ZPotK, zakon o potrošniških kreditih]
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Simobil - strosek obvestila o neplacanih racunih (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13233 (8704) | MarioMisaron |
» | Zaračunavanje stroškov prekinitve naročniškega razmerja za mobilno telefonijo (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14820 (13377) | matijadmin |
» | Si.Mobil in strošek opomina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19286 (15788) | modelno1 |