» »

Računalnik in tv

Računalnik in tv

Mare3 ::

Lp, naročil sem HDMI kabel in predno prispe me zanima nekaj. Imam LCD tv lg 32lh3000 full hd, in grafično ATI radeon 5770 1gb. Zdaj pa bi vprašal kako je glede BluRay filmov, slišal sem že da je najboljša kvaliteta slike in me zanima kakšna bo slika ko bom povezal računalnik z TV-jem z HDMI kablom in predvajal BluRay filme z računalnika. Je slika boljša če predvajam BluRay filme ali pa Xvid, DVD... Ker na računalniku ni razlike zato me zanima če bo slika lepa in čista. Hvala za ogovore.

barocco ::

pri meni se pozna .imam LG32"2000 in mam namizni comp 2 metra stran,povezan z HDMI kot ti. samo,da imam starejšo grafiko nvidia gigabyte 8800gt 512mb ,tako,da ne vidim zakaj ne bi videl razliko.
jaz jo opazim tudi na 19" monitorju npr.ostrina ,barva,detajli(gube na obrazu...)
sliši se smešno ampak nč bat in UŽIVAJ v ogledu HD oz v BlueRay formatu.;)

Mare3 ::

Ok hvala ti to sem samo zato vprašal da nisem zastonj naročil kabla iz anglije :D hehe

St235 ::

Bluray proti divx. Opazil boš razliko vsaj tako veliko kot med videorekorderjem in dvdjem. Seveda je pomembno tudi s kakšne razdalje boš gledal TV, ker za polni izkoristek full HD boš moral gledat z dobrega metra. Ampak tudi pri večji razdalji bo drastična razilika med Bluray in divx. Edino pazi, ker Blueray filmi so veliki krepko preko 10gb, vse ostalo spet uporablja kompresijo kljub temu da se hvali z 1080p. (podobno kot divx proti polnem DVD formatu).

kikicar ::

Žvijo,

malo si bom sposodil temo.

Imam grafično kartico HD 5570 1GB, povezano prek hdmi kabla na TV plazmo. Uspel sem nastavit v nastavitvah da je slika na obeh, tako na monitorju kot na tvju. Problem je pri zvoku, ki ga na tvju ni.

Kakšen nasvet kje bi lahko bil problem?


Lp,

K

KoMar- ::

Lahko bi povedal, kateri OS uporabljaš. Nastaviti moraš Default audio device na HDMI.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

kikicar ::

se opravičujem


os: windows 7.

zvočna onboard realtek hd...

sem že poskušal v nastavitvah zvočne... pod digital input in realno/časovni priklop S/PDIF monitorja..in sm označu ATI/HDMI...ne vem če ma to kej veze...sam useeno ni zvoka prek hdmi na tv.

kikicar ::

KoMar- hvala za odgovor, sem našel kje se to nastavi. deluje.

Lp,

K

kikicar ::

še nekaj me zanima.

je mogoče razlika v kvaliteti slike med tem, da imaš povezan računalnik in tv prek hdmi ali če bi imel npr. prek hdmi povedan wd media player ki tudi predvaja hd vsebine. Zanima me predvsem za kvaliteto slike pri hd vsebinah.

In prosil bi, če mogoče kdo ve...ko povežem tv in računalnik mi da največjo resolucijo za tv 1600*1050, čeprav je tv full hd in omogoča 1900*1080? nastavljal sem pa to v windowsih 7, da sem šel pod lastnosti zaslon in razširil sliko na oba, tako da je bila slika in na tv in na pc. grafična hd 5570 1 gb, tv samsung plazma 50" full hd.

Vsak nasvet oz. obrazlaga sta dobrodošla.

hvala in lp,

K

Mare3 ::

Ja no dobil sem kabel in povezal vse dela kot je treba samo na TV-ju je slika ko gledam film zelo pomanjšana z vseh 4-ih strani, v nastavitvah slike na TV-ju je ni možno razširiti in povečati. Film mi predvaja z VLC player-jem, je morda kriv predvajalnik filma ali obstaja kakšna druga rešitev?

kikicar ::

Imaš tudi namizje pomanjšano ali smo ko gledaš film? če je prvo...potem spremeni resolucijo na monitorju na večjo...če je drugo...poskusi z drugim predvajalnikom.

Mare3 ::

Stvar je urejena, slika je čez celo.

KoMar- ::

Deli z nami, kaj si naredil, da bo še komu morda pomagalo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Mare3 ::

Ker se mi neda pisati sem naredil slike, po mojem še bolj razumljivo pokazano.



virtuality ::

kikicar je že res da HDMI kabli prenašajo tudi zvok vendar pa jih do sedaj grafične še vedno ne. Dobro je če imaš napirimer hišni kino ali pa glasbeni stolp zraven TV ali pa kakšne navadne zvočnike in te moraš posebej povezati npr.stolp z AUX kablom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blueray HD film - kockasta in barvasta slika

Oddelek: Zvok in slika
14999 (701) neki4
»

50" 127 cm plazma tv slaba slika

Oddelek: Zvok in slika
362677 (2431) KoMar-
»

blue ray

Oddelek: Programska oprema
131862 (1489) JOKER
»

Nakup novega TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
223365 (2782) veliki_bos
»

HD TV

Oddelek: Zvok in slika
373762 (3083) LexLuthor

Več podobnih tem