» »

Razdelitev particije

Razdelitev particije

BlueBerry ::

Na disku imam windows 7, ki je na edini particiji 320 gb. Kako bi zdej od teh 320gb vzel kakih 70gb za novo particijo ne, da bi izgubu podatke in, da bi pol na teh 70gb naložu windows xp.

Mam partition magic 8 pa mi ne gre.

Mare3 ::

Start, (desni klikn na) Moj Računalnik, Upravljaj, Upravljanje diskov, Dejanje, Ustvari novo... To je eden od načinov, tko sem jaz naredil in dela brez problemov.

A to mislš ustvari nov navidezni disk?
Sm ustvaru navidezni zdej je tam ena mapa s končnico .vhd pa zasede 50gb tok k sm določu, da hočm disk samo ni mi jasn kako zdej kle winse naložim, če to sploh ni particija ampak kr ena mapa???

Zgodovina sprememb…

logout ::

Sicer nima veze z razdelitvijo diska, a pazi, če boš na sistem z delujočim Windows 7 instaliral Windows XP direktno na disk, po instalaciji XP ne boš mogel več normalno uporabljati sedmice.

L.p., Kloko

Mare3 ::

Ja kloko to je res, če misliš imet XP in WIN7 boš moral formatirati in najprej namestiti XP na eno particijo potem pa WIN7 na drugo.

Še nekaj pa lahko probaš, predno si kliknil na Dejanje imaš napisane particije in na tisto ki bi jo rad skrčil daš deni klik in skrči particijo, uvprašalo te bo za koliko bi jo skrčil in napišeš za toliko kolikor bi rad imel novo particijo veliko, po tem se ti bo prikalo nezaseden prostor na particiji deni klik in ustvari novo particijo. To je tud en od načinov, Obstaja pa še veliko programov za to kot je na primer: PartitionMagic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare3 ()

Aja kaj to je za sigurno se pravi ni pogojev, da bi mi ratalo oba imet, če ne bom prvo xp potem 7 gor dal zakaj je to tko kao po starosti razvrščeno?

boogie_xlr ::

Defrag, nato pa Shrink

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povečanje sistemske particije WIN7

Oddelek: Pomoč in nasveti
155874 (3024) Hanzi77
»

spreminjanje particij...

Oddelek: Pomoč in nasveti