Forum » Pomoč in nasveti » Kako dobim nazaj Win 7?
Kako dobim nazaj Win 7?
Doc123 ::
Imel sem Win 7 (64bit). Na drug disk sem inštaliral še Xp-je (pravtako 64 bit). Namesto inštalacije iz Windowsov, sem inštaliral iz boot-a. Od takrat naprej mi naloži samo XPje, nič ne vpraša.
- V system startup settings v XPjih ni Win 7 na izbiro.
- V BIOSu zamenjal boot disk oz. izbral disk na katerm je Win7 z F8, dobim error nekaj v smislu "Windows cannot start becouse of disk hardware configuration"
- Probal z programoim EasyBCD 2.0, nič.
- Disk z WinXP-ji sem celo dal ven, tako da je bil notri samo oni z Sedmico...še vedno error.
- Probal sem Win 7 inštalacijo iz boot-a da bi dal REPAIR oz. jo še enkrat prepisal...inštalacija mi samo pokaže ozadje ter kurzor - nobenega okna, nič (!!!)
Ali se še da kako drugače naštimati da mi naloži Sedmico oz. da me vpraša? Mogoče ročno s sistemskimi fajli? Winsi so gor povsem nedotaknjeni.
- V system startup settings v XPjih ni Win 7 na izbiro.
- V BIOSu zamenjal boot disk oz. izbral disk na katerm je Win7 z F8, dobim error nekaj v smislu "Windows cannot start becouse of disk hardware configuration"
- Probal z programoim EasyBCD 2.0, nič.
- Disk z WinXP-ji sem celo dal ven, tako da je bil notri samo oni z Sedmico...še vedno error.
- Probal sem Win 7 inštalacijo iz boot-a da bi dal REPAIR oz. jo še enkrat prepisal...inštalacija mi samo pokaže ozadje ter kurzor - nobenega okna, nič (!!!)
Ali se še da kako drugače naštimati da mi naloži Sedmico oz. da me vpraša? Mogoče ročno s sistemskimi fajli? Winsi so gor povsem nedotaknjeni.
- spremenilo: Doc123 ()
butec ::
pri dual-u vedno prvo inštaliraj starejši system...
http://www.google.si/search?source=ig&h...
če imaš fizično dva diska pa ti priporočam da inštaliraš vsakega posebej , tako boš imel na vsakem disku boot sektor...
pri zagonu pa določiš iz katerega diska se naj boot-a
http://www.google.si/search?source=ig&h...
če imaš fizično dva diska pa ti priporočam da inštaliraš vsakega posebej , tako boš imel na vsakem disku boot sektor...
pri zagonu pa določiš iz katerega diska se naj boot-a
Doc123 ::
Hvala toda ali lahko kaj naredim sedaj, da zbootam te Windowse 7, ki so že inštalirani z vsemi programi in vsem? Da nebi rabil vse še enkrat.
Tea Time ::
Če imaš na disku več particij, kjer imaš tudi podatke - takoj naredi backup. Kako boš pa tole rešil, pa žal ne vem. Ti pa želim veliko sreče!
LP
LP
Have a break!
slowie ::
Jaz sicer še nimam izkušenj z WIN 7 glede tega, ampak za WIN XP vem, da to nikoli ni bil večji problem, popraviti boot sektor v - mislim da "recovery console"... Dva ukaza: BOOTCFG in .... hum, še en...
Gotovo mora biti kaj takega tudi v WIN 7 ?!?
Gotovo mora biti kaj takega tudi v WIN 7 ?!?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
IvoJan ::
nekaj casa moras pocakat da se ti prikaze okno.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
Icematxyz ::
http://www.hardwarecanucks.com/forum/o-...
To je sicer za nekaj drugega ampak prve tri slike mislim da povedo vse. Torej vstavi DVD kot da bi nameščal W7. Izberi repair your computer:
Izberi inštalacijo W7:
Startup repair?
Slike vir
Lažje po moje le še z Linux rešiš zadevo. ;)
To je sicer za nekaj drugega ampak prve tri slike mislim da povedo vse. Torej vstavi DVD kot da bi nameščal W7. Izberi repair your computer:
Izberi inštalacijo W7:
Startup repair?
Slike vir
Lažje po moje le še z Linux rešiš zadevo. ;)
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekinjena instalacija win 10Oddelek: Operacijski sistemi | 1126 (737) | Manager |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6620 (5941) | s6c-gEL |
» | HackintoshOddelek: Operacijski sistemi | 2461 (1297) | Ciman |
» | Dostop do NTFS diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1619 (1342) | solatko |
» | Na gigabyte GA-965P-DS3 ne morem namestit Viste/Windows7/2008 ServerOddelek: Operacijski sistemi | 1057 (915) | dukedl |