Forum » Strojna oprema » Samolepilni elastični trak
Samolepilni elastični trak
WarpedGone ::
Potrebujem samolepilni elastični trak bele barve.
V osnovi mora bit stvar raztegljiva, da ga je možno potegnit v krivino, kasneje mora pa elastičnost popustit, tako da obdrži novo obliko.
Poskusil sem z tankim (0,15 mm) izolirnim trakom (PVC) in se stvar obnese, razen da čez par dni elastičnost premaga lepilo in se stvar deformira iz želene oblike. Poskusil sem ga tut mal ogret s fenom in elastičnost res da pade, žal hkrati popusti tudi lepilo.
Kakšna ideja? Kaj vse obstaja out-there?
V osnovi mora bit stvar raztegljiva, da ga je možno potegnit v krivino, kasneje mora pa elastičnost popustit, tako da obdrži novo obliko.
Poskusil sem z tankim (0,15 mm) izolirnim trakom (PVC) in se stvar obnese, razen da čez par dni elastičnost premaga lepilo in se stvar deformira iz želene oblike. Poskusil sem ga tut mal ogret s fenom in elastičnost res da pade, žal hkrati popusti tudi lepilo.
Kakšna ideja? Kaj vse obstaja out-there?
Zbogom in hvala za vse ribe
fosil ::
Mogoče tisti trak, ki je za na ročaj teniškega loparja?
Ga dobiš v športnih trgovinah.
Ga dobiš v športnih trgovinah.
Tako je!
WarpedGone ::
Za izolirni trak piše da je samozatezni - a to pomeni da je našponan že na samem kolutu? Kaj če ga odvijem in pustim stat kak dan - se bo skrčil?
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
Vikking ::
WarpedGone je izjavil:
Za izolirni trak piše da je samozatezni - a to pomeni da je našponan že na samem kolutu? Kaj če ga odvijem in pustim stat kak dan - se bo skrčil?
Če ga boš "našponal" se bo deformiral, in ne bo vrnil v prvotno obliko. Bolj kot ga s silo razteguješ, bolj se deformira (oža in tanjša), ni uporaben.
Če iščeš trakove ki se dajo upogibat, ter ohranijo obliko potem mogoče poglej za ABS robnimi trakovi (akrilonitril-butadien-stiren), ali pa za melaminskimi robnimi trakovi. Oboje se uporablja predvsem v mizarstvu, predvsem za iverne plošče.
ABS so od 0,5mm do nekje 3mm debeline, medtem ko melaminski od 0,28mm do 0,45mm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ovoj baterijeOddelek: Pomoč in nasveti | 704 (577) | vres.ales |
» | Lepilni trak čez flex cableOddelek: Pomoč in nasveti | 967 (741) | borut_p |
» | Se da kaj narediti, da bo USB ključ spet deloval?Oddelek: Loža | 1972 (1722) | miraldi |
» | Polnjenje Canon CLI-8x kartuš - s čim zapreti luknje v kartušah?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1726 (1602) | itak37 |
» | Urejanje napajalnih kablov (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7077 (5562) | Keyser Soze |