» »

Izklapljanje elektronike, samo v eni sobi.

Izklapljanje elektronike, samo v eni sobi.

Scorpia ::

Ok da predstavim svojo težavo. Na eno vtičnico imam priklopljeno reciver, lcd tv, wd tv + trdi disk, aktivni wofer, satelitska, ter dvd player in router. Zadnje čase se mi dogaja da čisto naključno se vse naprave izklopijo in to istočasno. Takoj za tem, se vse skupaj tudi vklopi nazaj. Ostale sobe v hiši ostanejo nedotaknjene, vse deluje kot more, tko da je očitno da so v tej sobi težave. Žal se redko kdaj to zgodi, da ne vem če luči tudi kaj utripnejo, ponavadi se to dogaja podnevi, večinoma zjutrjas, večinoma ko me ni doma takrat so vse naprave v stand by. To vem ker se mi wd tv prižge in resetira satelitska. Varovalko je samo enkrat dol vrglo in to je to, takrat ni bila nobena naprava prižgana vse v stand by. Od takrat se mi je dvakrat pred mano zgodilo, prvič je bil samo lcd vklopljen, drugič pa sem imel skoraj vse prižgano. Sem pogledal v obeh primerih, če so kabli in podaljšek topli, vse je bilo hladno oziroma nobene toplote. Tko da obremenjeno nebi smelo biti, ker vse to skupaj nima take velike porabe, glede na to koliko more prenest podaljšek in varovalka.
Logično mi je, da če bi se delal nekje stik, bi spet vrglo varovalko dol. Ker se je po tem že nekajkrat zgodilo, vidim da ni nikjer stika. Zakaj se vse naprave izklopijo mi tudi ni jasno, ali pa samo pride v tej sobi do velikega padca napetosti da se naprave izklopijo? Zanimivo da je zvečer mir, ko gledam filme in imam prižgano tudi 6ur al več ne pride do izklapljanja, torej sam takrat ko me ni doma :) Zdej ko sem frej vikend pa opažam ta fenomen.
////

Key Quest ::

Cisto mozno, da imas nek padec napetosti, da. Najbolje da dobis multimeter in izmeris napetost tako na glavnem dovodu v stanovanje, kot na izpustu iz varovalk, ter tudi na problematicni vticnici. Pol hitro vidis v cemu je trik. Lahko pa tudi poskusas zamenjati doticno varovalko, pa ceprav je ne mece dol -- strosek je namrec minimalen.

Duhec ::

Mogoče je samo slab stik v vtičnici na steni.Če nisi iz foha naj ti električar preveri vtičnico.
Lahko pa greš po načelu izločanja. Prvo zamenjaj podaljšek/razdelilec. Če ni boljše priklopi v neko drugo vtičnico v steni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

Sem že vse pogledal in ni videti nobene napake niti nihanja napetosti, zdej je že od sobote mir. Tako da niti ne morem ugotoviti, kaj bi bilo. Drugače imam kaj kmalu namen kupiti boljši podaljšek in upam da je le ta kriv.
Vseeno pa mislim da so bile težave v električnem omrežju, sicer se je to dogajalo ko nas ni bilo doma ali čez dan, dve leti je pa bil mir. Tako da žal luči nisem imel prižgane ko je nazadnje izklopilo, pa tudi napeljava v hiši je nova, ker je hiša na novo zgrajena. Zdej edino morem čakat da se to ponovi (kar upam da se ne) in iskat napako.
////

No sam tolk za info, da je bilo res težava v omrežju in nihanju napetosti. Od takrar vse deluje normalno in se niti enkrat več izklopilo.
////

Dragi ::

Včasih se zgodi, da kateri od sosesod dela z kako aparaturo, ki je električno zelo potrošna.

Pri nas smo imeli iste fore in nakoncu ugotovili, da je sosed laufal dva cekularja sproti.
Ko je prišel domov sta z očetom začela žagat drva in s tem za kratek čas sesedla električno napetost.

Verjetno se to dogaja tudi pri vas. Povprašaj sosede kaj delajo. ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4715227 (11693) mojca
»

Udar strele

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4212723 (11079) revvs
»