Forum » Omrežja in internet » Dostop do dveh routerjev
Dostop do dveh routerjev
JanezH ::
Doma imam router od SIOL-a in Linksys wrt54gl, ki sta povezana z omrežnim kablom. Do Linksys wrt54gl dostopam wireless. Problem imam, ko vzpostavim VPN do službe, ker mi ves čas prekinja. Zanima me, če vklopim wireless tudi na SIOL routerju ali se potem lahko na mojem računalniku odločim na kateri router se želim povezati?
Problem bo pomoje tudi v tem, da verjetno do obeh dostopam z enakim IP-jem 192.168.1.1. Kako se poštima taka zadeva?
Problem bo pomoje tudi v tem, da verjetno do obeh dostopam z enakim IP-jem 192.168.1.1. Kako se poštima taka zadeva?
ABX ::
WRT54GL nima težave z wireless. Če že nisi naloži gor Tomato.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ABX: Ja Tomato z VPN imam gor.
KoMar-: OK enemu routerju dam npr. IP 192.168.2.1, kako pol to izgleda, ali sta vidni 2 dostopni točki, vsaka za en router?
KoMar-: OK enemu routerju dam npr. IP 192.168.2.1, kako pol to izgleda, ali sta vidni 2 dostopni točki, vsaka za en router?
mastah ::
a ni tko da ko mas vpn vzpostavljen ne mores pridet na svoj router doma ker si v drugem omrezju, ampak samo v sluzbi ce imas vzpostavljeno povezavo??
ABX: Ja Tomato z VPN imam gor.
Ti imaš VPN klient na routerju?
mastah: to zato sprasujem, da bi se povezal prek SIOL routerja in od tu vzpostavil VPN (namesto iz Linksys-ovega), ker ima baje Linksys problem z VPN.
ABX: ja, tale firmware imam naložen: http://tomatovpn.keithmoyer.com/
In, če bi mi kdo znal razložiti kako na tem clientu vzpostavim VPN, bi bil zelo hvaležen. Štos je da ni nikjer kakih atributov za vnos login podatkov.
ABX: ja, tale firmware imam naložen: http://tomatovpn.keithmoyer.com/
In, če bi mi kdo znal razložiti kako na tem clientu vzpostavim VPN, bi bil zelo hvaležen. Štos je da ni nikjer kakih atributov za vnos login podatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanezH ()
Linksys nima težave z VPN, če si ti hackal firmware da podpira VPN klienta na routerju, potem pa seveda boš imel težave.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom + WRT54GLOddelek: Pomoč in nasveti | 1182 (1033) | PunkDude |
» | Domači Proxy?Oddelek: Omrežja in internet | 5283 (4315) | wungad |
» | 2x LAN + 2x ADSL + 2x DHCP = kako?Oddelek: Omrežja in internet | 1811 (1538) | b |
» | Čimhitrejši wireless access point(ali router)Oddelek: Kaj kupiti | 2664 (2125) | xandros |
» | VPN (nastavitev IPjev)Oddelek: Omrežja in internet | 3466 (3187) | SasoS |