» »

boot >8G w2k

boot >8G w2k

matevzm ::

Ali se je kdo ukvarjal in ve kaj vec o velikosti boot particije za w2k? Uradno imas lahko pri nad 7.8G probleme in res sem jih imel pri svezi instalaciji. Zato se sedaj drzim omejitve. Mi je pa nekoc uspelo dati sistem na 10G disk, ki je bil v enem kosu.
Jezi me, ker mi je na sistemski particiji zmanjkalo prostora. Opcije: povecanje diska (to mi je prva ideja), zmanjsanje diska in reinstalacija sistema in prestavitev programov drugam. Ne eno ne drugo se mi ne zdi idealno. Jezi me, danes so diski tako veliki, jaz se pa grizem na 8G. Zadaj particija 17G, jaz pa radiram temp datoteke... grr.

Loki ::

Jest mam pri Win2k particijo (boot) veliko 16.5 giga pa mi ne dela problemov.

A si preprican, da nisi s tem mislil Linuxa?
I left my wallet in El Segundo

J-A-G ::

Mojmu frendu na particiji 20 Gb dela k noro!!!:))

andrej ::

Ta omejitev je veljata za NT4, ker ta sistem se ni podpiral nadgrajenega int13 BIOS klica. Z SP4 si dobil podporo...
w2k te omejitve nima zato je lahko boot particija prakticno poljubno velika. Na trziscu se ni tako velikih diskov, ki bi w2k delali probleme - pri NTFS je prakticna meja 2 TB, teoreticna pa 64 EB - exabytov...

jetam ::

jep...jest mam 15GB in dela ko urca. Katero uradno poročilo si pa ti bral?
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Bah, me culpa. Ocitno se da. Sem nekajkrat reinstaliral NTje in potem w2k, da sem ze malo pomesal. Pa ko sem bral PartitionMagic, nisem bil zelo pozoren.
Kako ze pravijo: RTFM :8)
Sedaj lahko samo drzim fige, da pri resize ne bo slo kaj narobe..

Osebno nimam prevec dobro mnenje o programih kot je PM. Vsekakor moras bit pri delu z njim previde - to pomeni, da naredis backup podatkov. Ko pa enkrat ze mas backup pa lahko vse particije poderes in zacnes znova. In to na cisto brez nesnage...

Verjetno je res najbolje zaceti iz nicle. Pravzaprav bi si to trenutno lahko privoscil, ker imam prostor za backup.
A ker sem to pocel pred manj kot mesecem, mi ne disi.
Za PM ne vem, naredil se backup pomembnih podatkov in se odlocil, da preskusim. Ce ne rata, je se vedno prva opcija.
A kot kaze iz te moke ne bo kruha.
Pojavila se je cudna napaka. PM je zastrajkal pri resize, s tem se je zacelo ugibanje. Pridem v w2k, chkdsk, pravi so napake, uporabi /f. OK, ni blema, evo. Pri bootu preverjanje, nobene besedice o kakrsnikoli napaki. Prav, ce si popravil, prav. Reboot. Pridem v sistem, chkdsk, napaka, pozeni chkdsk /f. Vse se enkrat, spet vse isto.
Twilight zone. Kaksni napotki. Zadeva je Maxtor 30G 7200, star 1 mesec, kot slave je Barracuda II 30G 7200, stara 1 mesec (oba sem naenkrat zamenjal, ker sta v razmaku 1 meseca crknila), na slave je v RAID 0 2x40G Seagate 5400 (stara manj kot teden). Za bonus na Maxtorju pise chkdsk, da je 4k Bad Sectorjev, prvic da to vidim.
HW bi moral delati. Res da so na masini tudi vsi sloti polni, a napajalnik je 300W in dogajanje je prevec ponovljivo, da bi ga pripisal nakljucnim napakam zaradi napajanja. Tudi napake zaradi prehitrega shutdown lahko odpisem, vmes je samo reboot, ne shutdown. Now what?

tonic ::

Ce ti to dela W2k je lahk vzrok PLATA in BIOS!!! (cilindri pa take reci...)

W2k lahk instaliras na FAT32, ki podpira ogromen disk; ali pa na NTFS ki podpira od ogromnega se ogromnejsi disk.

Ni omejitve tako kot pri NT4.0 - ko, ce si jih instaliral na vecparticijski sistem - primarna particija ali FAT pod 2G ali pa NTFS, lahko nad 2G

linuxovega LILOta pa res ne spravis na disk, ki je vecji kot 8 pa se nekaj giga; zaradi cilindrov ki jih je vec kot 1024, pa ni vazno ce ima primarna particija zacetni in koncni cilinder pod 1024 - pri meni nima nobene veze- NE DELA - SEM FSE PROBAL!

UNIX SCO 7.0 pa dela na ni vazno kako velikem disku in dela vse normalno; naredi BOOT ...

Andrej, zakaj nam odsvetujes PM? A ostane kje kak zapis, particijska tabela...?

Jaz ga ocenjujem za zelo pozitivnega; saj lahk z njim delas vse mogoce reci brez izgube podatkov - AMPAK PREVIDNO!!!

tonic: ceprav je FAT omejen na 2 GB, ga lahko v NT 4 spravis na 4 GB, ampak takrat pac uporablja nestandarno velike clusterje, pa se stari DOS tega ne podpira...
Glede PM pa je to moje osebno mnenje. Saj program je cool in zna obcasno zelo prav prit, ampak:
- ze v navodilih je backup zelo priporocljiv. Ko pa enkrat ze mas backup pa programa ne rabis, ker lahko gres znova.
- druga zadeva je umazanija. Ce ti naredis particijske tabele, pa mas gori podatke, potem pa razsiris particije je to drugace kot se gres lepo od zacetka ...
- veliko je stvari, ki lahko grejo narobe vmes...

Ma ne vem, to je pac moj obcutek, Jaz vedno na racunalnikih naredim kar dosti particij, pa potem nimam problemov...

Loki ::

Tonic obstaja ze ena novejsa verzija LILO-ta (ki ga ma recimo Gentus), ki to omejitev odpravi.
Pri VELIKIH diskih je FAT 32 neekonomicen, saj prevec naraste cluster size.
I left my wallet in El Segundo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505452 (4864) Damjan Jagar
»

Racunalnik ne vidi vec particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
91436 (1282) Kunte
»

FAT32 ali NTFS

Oddelek: Programska oprema
233361 (2955) andrej
»

Win2k, instalacija, pomoc