Forum » Strojna oprema » SAS kontroler in port expanderji
SAS kontroler in port expanderji
levaky ::
Lep pozdrav!
Sestavljamo bolj budget diskovno polje in nekako smo prišli do omenjenega ohišja Norcotek RPC-4220 in kontrolerja Adaptec SAS 5805.
Sedaj pa se pojavi problem(prvič se srečujem z port expanderji in SASom). Kontroler ima samo 2 SFF-8087 porta, medtem ko ima ohišje od Norcota 5 SFF-8087 portov(1 za vsako vrsto). Zanima me, ali lahko s pomočjo SAS expanderjev iz kontrolerjevih 2 portov dobim 5 portov, kot jih potrebujem na ohišju? Mi lahko nekdo da primer expanderja, ki bi bil primeren za našo uporabo.
Hvala, Matej
Sestavljamo bolj budget diskovno polje in nekako smo prišli do omenjenega ohišja Norcotek RPC-4220 in kontrolerja Adaptec SAS 5805.
Sedaj pa se pojavi problem(prvič se srečujem z port expanderji in SASom). Kontroler ima samo 2 SFF-8087 porta, medtem ko ima ohišje od Norcota 5 SFF-8087 portov(1 za vsako vrsto). Zanima me, ali lahko s pomočjo SAS expanderjev iz kontrolerjevih 2 portov dobim 5 portov, kot jih potrebujem na ohišju? Mi lahko nekdo da primer expanderja, ki bi bil primeren za našo uporabo.
Hvala, Matej
jkreuztzfeld ::
Sorry, malce offtopic...
how-to-build-cheap-cloud-storage
how-to-build-cheap-cloud-storage
--
Great minds run in great circles.
Great minds run in great circles.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAID PCI KARTICAOddelek: Kaj kupiti | 1695 (1325) | darkolord |
» | Diskovje za obdelavo videaOddelek: Kaj kupiti | 1930 (1472) | SplitCookie |
» | OS za SAN (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15700 (11923) | jlpktnst |
» | Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 17796 (14128) | levaky |
» | Rack ohišje za diskovno poljeOddelek: Strojna oprema | 2416 (2292) | levaky |