» »

3 rdeče lučke na ati hd4870

3 rdeče lučke na ati hd4870

shinko ::

Pozdravljeni,

danes mi je med delom na računalniku zmanjkalo signala na monitorju. ko sem odprl računalnik sem opazil da na grafični kartici zraven treh zelenih lučk, ki svetijo vedno, gorijo še 3 rdeče. Odmontiral sem grafično, spihal slot ter priključil nazaj. Prižgrem računalnik in zopet isto: ni signala. računalnik ne pride niti do tistega piska na začetku.... potem sem pa malo počakal, stresel napajalne kable od grafične in računalnik je delal (3rdeče lučke so vgasnile) po 10 minutah pa zopet... ni signala. Sepet sem pakrat priklopil in odklopil napajalni kabel in zdaj dela... zanima me če je kdo mel tak problem in kaj pomenijo tiste tri lučke... sem iskal pa nič konkretnega našel.

hvala in lp.

bluefish ::

Vsaj napiši točen model.

Sapphire HD 4870 1024MB DDR5 PCIE 2DVI/TVO LITE, plata je asus M4A78, napajalnik LC600W LC6600GP, procesor pa Phenom II 940.

zraven lučk pa piše D1601, D1602, D1603....

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shinko ()

Google za lučke pravi tole:

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

V raznih drugih temah se omenja slab napajalnik (poskusi odklopiti kako drugo nepomembno komponento), pregrevanje, celo težava z RAM-om računalnika in ne grafične. Ponekod pa lučke oznanjajo mrtvo kartico.

bluefish hvala...
da bi se pregrevala kartica dvomim, ker se to ni zgodilo še nikoli med igranjem iger, ampak med delom z wordom, mozillo. najbolj sumim napajanje kartice, ker se je zadeva popravila ko sem prakrat vklopil in izklopil dva 6 pinska napajalna kabla na grafični. Kako pa naj stetiram ram? glede na to da je računalnik delal 10mesecev brez napake, zdaj v roku dveh mescov pa se mi je to zgodilo trikrat (dvakrat včeraj). Tudi če vzamem eno palčko ven lahko traja mesece prede se spet ponovi napaka... Bi bilo možno da je napajalnik prešvoh? Ko sem setavljal komp so mi (tudi na tem forumu) rekli da je napajalnik dovolj močen. Je kar probelm, ker vprašanje če mi jo bojo vzeli v garancijo glede na to da jo samo občasno sflešira, lahko da bo zdaj delala en mesec brez napak...

lp

RAM preveri s pomočjo Memtest CD-ja (Google). Pri testu napajalnika pa bi zadostovalo, če bi izklopil kak disk (če jih imaš več), še bolje seveda, če bi si lahko izposodil močnejšega.

bom stestiral ram, disk imam samo en (WD 640GB black) sem pa v računalnik dodatno vgradil BD-rom, in zvočno kartico club 3d thaetron agrippa.

Potem lahko po pregledu RAM-a začasno poskusiš tudi z izklopom BD-ja. Ni sicer veliko, vendar morda ravno dovolj.

sem spustil memtest skozi in sem naletel na eno čudno težavo: ko se je bootal iz cdja mi je ponudil tri možnosti: 1) v3.5 single cpu, 2) multi cpu, 3) previus version v3.4. če sem izbral prvo možnost, ki je tudi default, se mi je računalnik resetiral po 10 sekundah testa. ko pa sem izbral tretjo možnost pa je delalo vredu. po slabih dveh urah je prišel do 100% brez napake. Lahko torej sklepam da je z ramom vse ok? odklopil sem tudi dvd pekač.... omenil si tudi da je lahko kartica mrtva?? kaj to pomeni da občasno dela, občasno pa ne? kako je v tem primeru z garancijo? zanimivo je da je računalnik delal 10 mesecev brez težav.

hvala za pomoč in lep pozdrav.

TOP ::

Ma kaj eni bluzite o ramih in ne vem še kaj.Napaka je na grafi,mev sem isti problem.Ko sem menjal hladilnik so mi svetile tri rdeče in nikakor se ni hotelo butat,vseskoz črni zaslon.Potle sem še mal vijake zategnu in ekola začelo je delat.Pri meni je bil slab stik ko sem menjal hladilnik.Sklepam da je možno da se grafa pregreva,oziroma probaj kable o napajanju.

Ma kaj eni bluzite o ramih in ne vem še kaj.
Dejansko je bila ta težava omenjena na enem od tujih forumov. Tudi meni ni preveč jasno, kako bi bil lahko RAM povezan z napako grafične, vendar je dobro izločiti tudi to.

Drugače pa se največ omenjajo težave z napajanjem - bodisi z razrahljanimi konektorji ali pa premalo toka na liniji.

particle ::

Jaz tudi sumim napajanje v tem primeru, probaj odklopiti iz napajanja, zadeve ki jih ne potrebuješ nujno za zagon pcja. Mislim da tale LC ne dovaja dovolj.

zdaj sem obremenil grafično pa ne pride čez 75 stopinj celzija, tako da je verjetno res nekaj z napajanjem narobe. na tej strani: http://extreme.outervision.com/psucalcu...
mi izračuna da bi naj mel napajalnik vsaj 450W, moj pa ima 600W, tako da edino možno da mu zmanjka amperaže? ponovadi pomaga, če prakrat odklopim in priklopim dva kabla za napajanje grafične, tako da možno da so tudi kontakti...
sem odklopil dvd pekač, samo je problem, ker se napaka pojavla dokaj redko...

AngelOfDeath ::

Pri LC-jih se ne zanašaj na napisano moč. Ker so ponavadi daleč od tega.

Ko se ti naslednjič to zgodi poskusi priklopit monitor na drug izhod na grafični. Poskusi tudi priklopit TV na TV-Out. Se mi je že parkrat iz neznanega razloga zgodilo da je slika bila na TV- out drugje pa ne.
edit: Slovnica

akasa ::

Jst mam na napajalniki 6550gp2(550W) 955 na 3,8 pa hd 4870 pa 2 diska pa 7 ventilatorjeu. Tak da nevem če je kriu napajalnik.

@ angelofdeath vedno uporabljam tisti HDTV izhod, ker imam na komp priklopljen HD TV preko komponentnih kablov (trije činči).

@ akasa prepričan sem da je nekaj narobe z napajanjem. tudi pomoje bi napajalnik to moral zdržat. najbol sumim da je nekaj narobe z napajalnimi priključki na grafični. samo nevem kak naj to dokažem dokler še je zadeva v garanciji ker do napake prihaja zelo redko...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925374 (8131) hojnikb
»

Lučka na monitorju utripa

Oddelek: Pomoč in nasveti
232304 (1857) Duhec
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355031 (3159) Riff
»

Utripajoča lučka na monitorju