» »

"Izklop" prenosnega trdega diska

"Izklop" prenosnega trdega diska

mardy ::

Pozdrav!

Že pred nekaj časa sem si nabavil prenosni USB trdi disk My Passport Essential II,

http://www.westerndigital.com/en/produc...

Ko sem imel še nameščene WinXP, in sem končal z delom, sem izvedel varno zaustavitev strojne opreme (tako kot dam pač takrat predno npr. USB ključek izmaknem iz USB porta). Skratka vse OK, javi mi da lahko varno odstranim strojno opremo, nato se disk ustavi (ne čuti se več vibracij), in LED indikator ugasne. Vse lepo in prav.

Nato sem si namestil Win 7. Tukaj pa se mi dogaja tako, da ko končam z delom, izvedem enak korak kot sem prej že opisal, ampak disk še kar naprej dela(vibrira), ter tudi LED indikator še naprej sveti. :O

Zdaj pa me zanima, ali kljub temu da mi Win7 javi da lahko varno odstranim disk, ga lahko brez skrbi odstranim(klub temu da disk še vibrira - torej dela, in LED indikator sveti!) ali ga lahko daljno ročno gledano tako poškodujem??? :|

jest10 ::

Če nič ne piše po disku, potem lahko izklopiš

69charger ::

Jaz imam tud enga Passporta pa je kabl zanič pa vn pade če ga zadanem pa se je odklopil velikokrat že pa vse deluje.

rsroki ::

...jaz sicer nimam ravno taki disk...ampak od Seagate, vendar imam win 7 in ko izklopim računalnik mi sicer disk še nekaj sekund melje..nato pa se izklopi (lučka ne sveti). Kolko jaz vem bi moral tudi tebi. Malo poglej pod strojno opremo (upravitelj naprav) za ta tvoj disk in preglej možnosti napajanja, porabe itd...po možnosti pa poišči kak nov gonilnik...poskusi.8-)
rsroki

hojnikb ::

Men se dogaja ista stvar na 3 računalnikih.Zgleda da res win7 ne prekine štroma od usbja.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odstranjevanje usb ključa

Oddelek: Strojna oprema
223624 (3112) vostok_1
»

Noče "varno odstranit" zunanjega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
323607 (2893) mare4444