» »

Word2007

Word2007

JeromeD ::

Pozdravljeni,

zanima me kako lahko v wordu 2007 sam ustvarim polja, v katera lahko samo vpisujem (recimo na črto)(označena polja so s sivino) in so fiksna ? Ostali tekst pa lahko spreminjam.

Npr kot v tej predlogi : http://office.microsoft.com/sl-si/templ... (predlog teme za seminarsko nalogo )

Hvala za odgovore.

Lp

duff ::

dodaj developper tab v wordu:

Click the Microsoft Office Button, and then click Excel Options, PowerPoint Options, or Word Options.
Click Popular, and then select the Show Developer tab in the Ribbon check box.
NOTE The Ribbon is part of the Microsoft Office Fluent user interface

v njem imaš funkcije za to, kar rabiš. ko narediš dokument, ga zasčitiš z geslom in omogočeno bo pisanje samo tam, kjer boš ti definiral. definiraš pa tako, da np:
- pišeš normalno besedilo (to se vedno zaklene)
- kjer želiš dodati prostor, kamor se zadeve lahko po zaklepu vpisujejo, dodaš ta prostor iz developper tab-a
- imaš opcijo delati drop down menu...

malo se poigraj. Meni je največjo težavo delalo to, da nisem našel developer tab-a, nato sem se malo znajdu in ti bo ratalo.

JeromeD ::

Odlično duff.

Kako pa ustvarim polje, da bom lahko dopisoval na črto ? Ker če sam naredim črto in hočem nanjo pisat, mi vrine besedilo (in da bi spodaj pod črto napisano : ime in priimek: ______Jakob Presečnik___________________ ( v tem primeru se mi vriva in ne morem pisati na črto).

Hvala za nasvete.

Lep sončen pozdrav.

duff ::

Ti naredi tako:
napišeš Ime, Priimek: ter dodaš "rich text content control (ikonica v developper tab-u, ki ima znak Aa)

in ti pride na dokument:

Ime, Priimek: "Click here to enter text." -> to je polje, kjer omogočiš pisanje. Za črto se nisem še igral, ker mi je že to polje dovolj ustrezalo.

globoko grlo ::

kje pa je ta developer tab? word 07 slo

tnx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Word ne more ustvariti datoteke. Preveri zacasne okoljske ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
141459 (1245) prtenjam
»

Word 2010 pomoč

Oddelek: Programska oprema
174122 (3817) prtenjam
»

Office (word & excel) POMOČ !!

Oddelek: Programska oprema
91494 (1325) Isotropic
»

Prve slike MS Office 12