» »

povezava domači kino in pc

povezava domači kino in pc

wanja ::

čau :D
mam en porblem in sicer: kupil sm si domači kino (LG HT503SH-5.1) in bi ga rad priključil na moj pc česar pa po vseh podobnih prebranih temah še vedno ne znam res vas zelo prosim za pomoč sam sem še velik zaačetnik (povejtemi katere kable potrebujem in kam katerega vtaknem)

za pomoč prilagam še slike :) :
 lg HT503SH

lg HT503SH



 MOŽNI VHODI NA HIŠNEM KINU 1

MOŽNI VHODI NA HIŠNEM KINU 1



 MOŽNI VHODI NA HIŠNEM KINU POBLIŽANI

MOŽNI VHODI NA HIŠNEM KINU POBLIŽANI



 VRSTA POVEZAVE MED ZVOČNIKI IN DVD-JEM

VRSTA POVEZAVE MED ZVOČNIKI IN DVD-JEM



 MOŽNI VHODI NA MOJEM PC-JU 1

MOŽNI VHODI NA MOJEM PC-JU 1



 MOŽNI VHODI NA MOJEM PC-JU 2

MOŽNI VHODI NA MOJEM PC-JU 2



ČE RABITE ŠE KAKRŠNE-KOLI PODATKE ALI SLIKE VAM JIH Z VESELJEM POSREDUJEM
ŽE V NAPREJ HVALA
LPW :D:D

Scorpia ::

Zdej lahko iz računalnika na hišni kino pošiljaš v stereo način. Na hišnem kinu imaš napisan aux vhod l+r tega izkoristiš za povezavo z pc, kjer normalno priklopiš zvočnike (zeleni izhod na pc-ju) če pa želiš hišni kino imet zraven obstoječih zvočnikov, če jih imaš, pa uporabiš modri izhod (zraven zelenega). Na računalniku tudi naštimaš, oziroma aktiviraš ta izhod. To je samo za stereo način!

Če pa želiš hišni kino uporabiti za filme in izkoristiti 5.1 zvok, se tukaj pojavi problem. Hišni kino nima 5 kanalov za analogni vhod, torej divx filmi z ac3 kodekom odpadejo (žal reciverji ne poznajo kodeka ac3). Če pa ima računalnik optični izhod, lahko povežeš prek tega, tvoj hišni kino ima optical in. Ampak opozorilo, to hišno kino kot ga ti imaš, v veliki večini sploh ne prepozna recimo DTS zvok, ampak samo stereo. Do zdej nisem zasledil da bi kateri uspel odkodirat DTS ali pa ga vsaj prepoznal.

Mogoče misliš imet samo za musko in ti hišni kino lahko iz stereo načina, spravi na vse zvočnike, to jih večina zna narediti. Torej rabiš samo kabel ki se mu samo reče aux.
 Aux kabel

Aux kabel

////

gzibret ::

Kupi nekaj takega:

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

oni del, ki je le eden, prikopiš na comp, v zeleno vtičnico (ponavadi je zelena), tisto stran kabla, ko pa sta dva priključka, pa priključi na feršterk, tam, ko ti piše input L-aux-R.

Jaz bi si na tvojem mestu kupil še eno boljšo zvočno kartico, ker je razlika zelo slišna.
Vse je za neki dobr!

wanja ::

ok super torej za zvok rabi le tale aux kabel pa je kaj pa za sliko ?
lpw :D:D

Okapi ::

Ampak opozorilo, to hišno kino kot ga ti imaš, v veliki večini sploh ne prepozna recimo DTS zvok,
Ne nakladaj. Praktično vsi sistemi za hišni kino podpirajo Dolby Digital (AC3) in DTS. Konkretno ta LG:
Built-in Decoders: Dolby Pro Logic II, Dolby Digital, DTS decoder.

Slik pa zgoraj ne vidim, tako da težko konkretno povem, kaj je najbolje uporabiti.

O.

Scorpia ::

Okapi: Prepozna z dvd ploščka te formate zvoka, če pa mu hočeš usiliti DTS ali DD prek optike, pa ga ne bo prepoznal. Torej recimo če imaš dodatno napravo kot je wd tv, se lahko samo pod nosom obrišeš da dobiš dts na hišnem kinu. V njegovem primeru pa je PC in ga ne more uporabljati kot hišni kino.
////

Okapi ::

če pa mu hočeš usiliti DTS ali DD prek optike, pa ga ne bo prepoznal
Seveda ga bo prepoznal, samo na pravi način moraš digitalni signal poslati iz peceja (uporabit moraš spdifer ali kakšen podoben filter).

O.

Scorpia ::

No mi smo to že probavali, smo tudi šli z wd-jem v trgovino probali na več različnih firmah, noben ni hotel prepoznat dts. Samo stereo so predvajali in nič več. Če pa si dal dvd plošček je takoj vrglo DTS al DD in je zadeva delala. Očitno firme imajo pod določenimi pogoji kupljene licence od DTS ali DD in noče predvajati 5.1 iz zunanje naprave . Glede na to da smo prek wd-ja pošiljali v digital out 5.1 zvok, je hišni kino le puščal stereo, kar pomeni da zazna signal le da ga ne sme predvajat v vseh 5 kanalov. Smo že razpisali se o tem, je tudi ena tema tukaj kjer prav tako ni uspešno.
////

Okapi ::

Ne vem, kaj mešaš wd zraven. Iz PC-ja lahko spraviš prek optike DD in DTS na vsak hišni kino. Če ti tega ne znaš, še ne pomeni, da ne dela.

O.

wanja ::

no zdej mi je uspel povezat sliko in sicer tako da sem monitor in dvd povezal z hdmi kablom računalnik in monitor pa z dvi in potem sam zamenjam :D
za zvok bom pa uporabil kot že rečeno aux kabel
lpw ;):D

St235 ::

Seveda se, da DTS in DD brez težav redvajat preko receiverja. Kokretno sprobano: DVD player, PC in Playstation 3. Zvok ki pride v receiver mora bit tja posredovan po digitalni povezavi (Optika, koksialec) in mora ustrezat DD ali DTS standardom. Seveda, pa ne moreš dobit DD ali DTS zvoka preko RCA priključkov. To je možno samo na boljših receiverjih kjer lahko pripelješ vsak kanal posebej in skrbi za dekodiranje že računalnik. Problem se pojavi pri cenenih zvočnih karticah, ki ponavadi sploh nimajo optičnega izhoda ali pa imajo celo z gonilniki blokirano. Se spomnim ene kartice kjer je do opričnega izhoda lahko dostopal samo priložen sofware za predvajanje DVDjev. Drugač so standardi DD in DTS definirani in, če naprava podpira te tandarde jih podpira nedovisno od kje prihajo. Nisem še slišal da receiver imel licenco za DTS, samo za specifičen DVD predvajalnik.

Kar se pa slike tiče je pa to edina možnost, ker ta receiver nima možnosti priklopa dodatnih virov slike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvok iz PC v Hišni kino

Oddelek: Strojna oprema
9915 (692) Mavrik
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365410 (4532) St235
»

Zvok iz Tv na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
61305 (1226) errhec
»

32LG3000 televizor

Oddelek: Zvok in slika
102216 (1991) goblinsly
»

Media player, hišni kino in 5.1 težava

Oddelek: Zvok in slika
61370 (1262) Scorpia

Več podobnih tem