» »

assembler

assembler

dm3472 ::

ah,torej...kje naj zacnem...kaj mi lahko kdo kaj lepega o tej zanimivi zadevci..se posebej o podprogramih in makrojih...razlike,znacilnosti..kako stvar deluje..etc
hvala za odg

lep pozdrav

Dusko ::

Nevem na našem faksu sn videl da uprabljajo na VS za assembler
Ivan Rozman,Davor Bonačić Programiranje v zbirnem jeziku. IN mi na uni smo ga meli tudi par ur in se mi zdi da je ta knjiga dokaj vredu.Mislim vsaj osnove(ukazi in podobno).

yimi ::

Mi na gimnaziji ŠC Celje programiramo v Assemblerju za motorolo MC6803 (RISC procesor).

Zaenkrat uporabljamo kar tale simulator, ki je precej dobra zadeva za učenje osnov.

Drugače pa beseda assambler pomeni zbirnik, programiranje v zibrnem jeziku, ki je stopnjo višje od strojne kode...

Program v zibirniku sestavljajo operacijske kode in operandi.

V pomnilniku imaš preslikana oba 2 serijska vmesnika ter pararelni vmesnik. Tu pa najdeš tudi razne začetne vektorje, tak da pisanje programčkov za motorolo ni noben bav bav.

willson ::

lp!

no to je lepo da se kdo programira mikrokontrolerje, sploh pa METRO (mc6803)...

no tist simulator je bols k pa sam kontroler, mas hude primere in ti svetujem da jih do potankosti analizeras, in to sam - pol bos pa delu sege (zaupi, mi smo mel tko neumno prof. da sm jest nakonc okol razlagu)

kar se pa tice hujsih zadev pa je sama zadeva mal pre-svoh (ma 4 vhode in 4 izhode) tko da ti se prvo nauc osnov - iz tistih primerov pol pa na faks - tm bos pa mel tega vec kot prevec.... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: willson ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa - Znate programirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
828818 (6382) Roadkill
»

MC6803 vodič(tutorial)

Oddelek: Programiranje
102151 (1985) sverde21
»

Floppy Projectz

Oddelek: Programiranje
101413 (1263) Brane2
»

Nekaj o programiranju (strani: 1 2 )