Forum » Programiranje » assembler
assembler
dm3472 ::
ah,torej...kje naj zacnem...kaj mi lahko kdo kaj lepega o tej zanimivi zadevci..se posebej o podprogramih in makrojih...razlike,znacilnosti..kako stvar deluje..etc
hvala za odg
lep pozdrav
hvala za odg
lep pozdrav
Dusko ::
Nevem na našem faksu sn videl da uprabljajo na VS za assembler
Ivan Rozman,Davor Bonačić Programiranje v zbirnem jeziku. IN mi na uni smo ga meli tudi par ur in se mi zdi da je ta knjiga dokaj vredu.Mislim vsaj osnove(ukazi in podobno).
Ivan Rozman,Davor Bonačić Programiranje v zbirnem jeziku. IN mi na uni smo ga meli tudi par ur in se mi zdi da je ta knjiga dokaj vredu.Mislim vsaj osnove(ukazi in podobno).
yimi ::
Mi na gimnaziji ŠC Celje programiramo v Assemblerju za motorolo MC6803 (RISC procesor).
Zaenkrat uporabljamo kar tale simulator, ki je precej dobra zadeva za učenje osnov.
Drugače pa beseda assambler pomeni zbirnik, programiranje v zibrnem jeziku, ki je stopnjo višje od strojne kode...
Program v zibirniku sestavljajo operacijske kode in operandi.
V pomnilniku imaš preslikana oba 2 serijska vmesnika ter pararelni vmesnik. Tu pa najdeš tudi razne začetne vektorje, tak da pisanje programčkov za motorolo ni noben bav bav.
Zaenkrat uporabljamo kar tale simulator, ki je precej dobra zadeva za učenje osnov.
Drugače pa beseda assambler pomeni zbirnik, programiranje v zibrnem jeziku, ki je stopnjo višje od strojne kode...
Program v zibirniku sestavljajo operacijske kode in operandi.
V pomnilniku imaš preslikana oba 2 serijska vmesnika ter pararelni vmesnik. Tu pa najdeš tudi razne začetne vektorje, tak da pisanje programčkov za motorolo ni noben bav bav.
willson ::
lp!
no to je lepo da se kdo programira mikrokontrolerje, sploh pa METRO (mc6803)...
no tist simulator je bols k pa sam kontroler, mas hude primere in ti svetujem da jih do potankosti analizeras, in to sam - pol bos pa delu sege (zaupi, mi smo mel tko neumno prof. da sm jest nakonc okol razlagu)
kar se pa tice hujsih zadev pa je sama zadeva mal pre-svoh (ma 4 vhode in 4 izhode) tko da ti se prvo nauc osnov - iz tistih primerov pol pa na faks - tm bos pa mel tega vec kot prevec....
no to je lepo da se kdo programira mikrokontrolerje, sploh pa METRO (mc6803)...
no tist simulator je bols k pa sam kontroler, mas hude primere in ti svetujem da jih do potankosti analizeras, in to sam - pol bos pa delu sege (zaupi, mi smo mel tko neumno prof. da sm jest nakonc okol razlagu)
kar se pa tice hujsih zadev pa je sama zadeva mal pre-svoh (ma 4 vhode in 4 izhode) tko da ti se prvo nauc osnov - iz tistih primerov pol pa na faks - tm bos pa mel tega vec kot prevec....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: willson ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova anketa - Znate programirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8818 (6382) | Roadkill |
» | MC6803 vodič(tutorial)Oddelek: Programiranje | 2151 (1985) | sverde21 |
» | Floppy ProjectzOddelek: Programiranje | 1413 (1263) | Brane2 |
» | Nekaj o programiranju (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5659 (4799) | alesrosina |
» | Ikona v DelphijuOddelek: Programiranje | 951 (776) | skorc_norc |