» »

MC6803 vodič(tutorial)

MC6803 vodič(tutorial)

jeryslo ::

Pozdravljeni!

Sem dijak 2. letnika tehnične gimnazije Lava in se pri rač. učimo programirati z simulatorjem MC6803. Prosil bi, če kdo pozna kakšen vodič za ta simulator. Rabil bi predvsem za to, da bom lahko doma programiral z simulatorjem in zraven vedel kaj delam:D . Sem že iskal po stricu googlu pa se vidi da ta simulator ni glih več popularen;( .

Hvala za pomoč.

sverde21 ::

No kje ste dej tisti g33ki k tam v oni temi onemu nakladate de nej šalta na assembler >:D .

Dejte tle kak link napopat al pa kej pametnga napisat ker mene tud zanima :) . Če že ne drugega vsaj kak tuturial za n00bish programiranje v NASM,... sei je podobn na prvi pogled :D

Zj pa de vidmo kok ste pametn ;) .
<?php echo `w`; ?>

Highlag ::

Glede na to, da se programira ta mikrokontroler samo še na kakšni Slovenski šoli, drugače pa sploh ne vem če se ga še izdeluje bi bilo najbolje, da težiš kakšnemu učitelju, ki te hoče o njem nekaj naučiti.

Dobiš na netu PDF- datoteke o samam čipu, kjer so opisani vsi ukazi, zgradba čipa in opis kako vse skupaj deluje. Simulatorje dobiš pa samo za kakšne nove in aktualne zadeve. (Vsaj softwerske)

Po spominu smo se enim takim čipom malo igrali tudi mi. Imeli smeo nek čuden aparat v katerega je bil vgrajen procesor, potem smo pa morali z alfanumerično tipkovnico tipkat kode za ukaze, displej le pa kazal vsebino enega ali dveh registrov, pa še ene lučke.... . Žal so mi literaturo pojedli molji. :D
Sem že pred časom brskal zaradi ene druge zadeve. :8)
Never trust a computer you can't throw out a window

sverde21 ::

Jah men ni jasn zakaj nas pol sploh mučjo s tem ;( a neb blo pol bolš če bi mal razkazal asm & x86 :))
<?php echo `w`; ?>

Monster ::

tutorial za motorolo nebos naso na netu , ker sm to ze jest iskal ... sicer pa nimas nevem kaj za met ... tole mogoce poglej se mate podobno -> http://mrl-pc.fri.uni-lj.si/ora/ora.htm
Ka zaboga...

robbe ::

Jaz imam skripto od ene naše profesorce, s katere smo se učili o tem mikroprocesorju. Samo ni ravno vodič, vendar imaš opisan cel mikroprocesor, in zraven ukaze kaj kaj naredi pa take stvari. No če se boš celo skripto nauču pol bož zihr znau kak preprost program napisat. Če te zanima ti jo lahko skeniram.

jeryslo ::

Hvala za pomoč, toda se moram tudi sam posut s pepelom. Kajti v mapi je poleg programa še cel vodič, opis ukazov in podobno:D. Tega še prej videl nisem:8) :D .

Nejc Pintar ::

Ko tole motorolo poštekaš je za šolski nivo čist simpel.

Sicer mate verjetno tudi knjigo Osnove mikrokontrolerjev ki je napisana na primeru MC6803.

Jaz sem se naučil tako da sem pri vajah sodeloval, potem pa razmišljal kaj smo pravzaprav naredili. Izvedeš lepo program po korakih, spremljaš vrednosti registrov A in B, registra CCR, vrednost PCja, kaj se dogaja v pomnilniku, če delaš s skladom pa še SP.
Lahko je biti prvi, če si edini!

sverde21 ::

...je poleg programa še cel vodič...
... in tudi virus >:D (v uninstallu :| )

Ko tole motorolo poštekaš je za šolski nivo čist simpel.

Sei jst kr štekam vse skup :)) morm priznat, da mi znanje PHP-ja kar prov pride 8-) .

Sicer mate verjetno tudi knjigo Osnove mikrokontrolerjev ki je napisana na primeru MC6803.

Nema bukve :\ .

Ja razmišlal si hehe gre dokler ga prof. ne vtrga pa prešalta iz dvoprstnega tipkanja v desetprstno :D .

BTW a bi lahk kdo limu kak link do seznama teh mnomonikov + tuturial (najbolš za NASM (k ga mam lih na linux box-u že :) )) za x86 platformo, sm isko po guglo neki pa sm dobu nek skrajšen seznam (keep it simple, stupid (and short) :D ) ki mi nč ne pomaga ;( .

Pozna kdo simulator za x86 procesor neki tajga kt je ta za motorolo, z prikazom registrov...? Tak, ki je vreden downloada :) .
<?php echo `w`; ?>

Monster ::

nevem ce se ti glih splaca ubadat z x86 tehnologije ker ma zadeva jaaakkkoooo veliko razlicnih ukazov pa vsega ... motorolca pa ma za kake 4 strani .. najprej se s tistim ubadaj :) ... x86 pa si prsparaj za mokre sanje :)
Ka zaboga...

sverde21 ::

Ja sei ne mislim zle takoj kr na v asm jet napisat new better version of Windowz >:D , ampak vseen bi mi pršl ti ukazi prov, ker včasih kei debugerja zalaufam pa mi pol nastane tema |O :\ .

I want that darkness to go away :)) .
<?php echo `w`; ?>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programiranje mikrokontrolerja MC6803

Oddelek: Programiranje
71404 (1312) Tutankhamun
»

potrebujem pomoc pri programiranju z motorolo mc6803 mikrocipom

Oddelek: Programiranje
61520 (1329) iggy
»

Izbira mikrokrmilnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
313362 (2959) BluPhenix
»

programiranje mikrokrmilnikov?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
346993 (6402) radiator
»

Zbirni jezik - Nekja vprašanj

Oddelek: Programiranje
51140 (1035) Gundolf

Več podobnih tem