» »

Win XP in "ghost" particije

Win XP in "ghost" particije

PJani ::

Pozdravljeni,
v prenosniku sem imel 100GB Seagejtov disk, ki sem ga zamenjal z WD 500GB. Star disk sem uspešno skloniral z CloneZillo na novega.

S pomočjo Acronis Disk Director-ja sem ustvaril dve novi particji. Ena je primary, kjer naj bi bil root linuxa druga pa je logic particija za swap space. Ko sem zadevo commital, sta se mi ti dve particiji pokazali v windows explorerju Z črkami! Seveda particiji sta NE berljivi. In pod properties mi za obe piše da sta formata RAW in velikost je ne znana. Še bolj zanimivo je to da obe particiji v Disk Managmentu nimata dodeljenih črk, ko napišem mountvol v cmd za obe particiji piše da nimata mount pointa. Imel pa sem inštaliral ext2ifs driver, ki sem ga že pred časom odstranil zaradi opazne razlike v hitrosti. Inštaliral sem ext2ifs driver in kjub temu mi kaže particijo. Namreč nikoli prej se mi kaj takega ni zgodilo.
Windowsi niso bili reinštalirani že 1leto. Disk sem 3x kloniral z tremi različnimi orodji(dd, ntfsclone, clonezilla). Probal sem Partition Magic, Acronis Disk Director, GParted, linuxev fdisk. Vse mi naredi isto "štalo".
V linuxu sem namenoma vsakič pred kloniranjem povozil prvih 16MB z ničlami. (dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1MB count=16).


Pozna kdo kakšno rešitev za enkrat brez reinštalacije win xp?
Ali obstaja kakšno pametno orodje, ki lahko odkrije napake v particijski tabeli?

Lp, Jani.
C/C++

chrush ::

Pozdravljeni, do zdaj smo uporabljali Norton Ghost za ghostanje sistema, ker pa licenca poteče in bi rad znižal stroške, me zanima, če obstaja kakšna legalna zastonj oprema za izdelavo image sistema, ki podpira pxe boot.
Druga zadeva, zanima me, kako naredijo firme recovery? Recimo ravnokar delam restore iz dvdja, ki je bil priložen novemu računalniku. Kako se recimo to naredi na disk, ker vem da tudi to obstaja.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

amigo_no1 ::

chrush ::

Ok, to je nekako to, kar sem želel. Zdaj pa me zanima še drugi del vprašanja, kako to naredijo firme, da imaš recovery sistema in programov na eni particiji oz dvd mediju.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brisanje in združevanje particij

Oddelek: Strojna oprema
141937 (1589) RC37
»

kloniranje sistemske particije C: ? pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
222212 (2011) Valvoline
»

kloniranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
354560 (3690) solatko
»

xp in linux

Oddelek: Operacijski sistemi
91111 (936) 'FireSTORM'
»

mountanje ext3 particije pod windowsi

Oddelek: Operacijski sistemi
81643 (1516) Yacksy

Več podobnih tem