» »

Tv tuner problem: preskakovanje slike

Tv tuner problem: preskakovanje slike

Sn0wMaN ::

Pozdravljeni

Pred meseci sem kupil računalnik, v konfiguraciji pa je tudi bila TV Tuner Gigabyte P8000 (pci). Problem je prisoten že od začetka. (uporabljam ga za zemeljski digitalen tv signal)

Dogaja se namreč da pri programu, ki je bil prisoten v paketu s tv tunerjem (Presto!PVR) slika pri nekaterih kanalih začne zaostajati, preskakovati, oz. ni tekoča. To se dogaja zelo pogosto. Ne vem zakaj, se to pojavlja najbolj pri programih Pop TV in Kanal A (pri ostalih niti ne), predvsem pa pri oddajah, ki jih posnameta Pop Tv ali Kanal A ter prenosih v živo s teh kanalov. Pri reklamah, RTV, filmih (tudi s teh kanalov) in drugih kanalih se to praviloma ne dogaja. Najbolj pa je zanimivo to, da če snemam s programom za predvajanje videa iz tv tunerja, ko se te težave pojavljajo, težav na posnetem videu ni.

Uporabil sem tudi odprtokodni program DVB Dream kjer pa se pri istih programih pojavlja kockasta slika. Sam video pa ne zaostaja. Slika ni gledljiva, saj je izredno moteče.

Zvok deluje brez problemov, uporabil sem tudi najnovejše kodeke (tako od gonilnika za grafično kartico kot tudi druge kodeke, ki sem jih našel na internetu (najnovejše), najnovejše gonilnike, ki so za windows 7 64bit za grafično kartico in tudi za tv tuner. Problem še vedno ostaja.
Na začetku sem mislil, da je to problem kodekov in softwara, kar se mi pa zdi da temu ni tako. Ne vem zakaj se to dogaja le pri dveh kanalih in še to samo pri določenih posnetkih. Ali je to hardwarska težava?

Aja, seveda, anteno imam na balkonu usmerjeno direktno na Krim, in signal kaže da je na vseh kanalih dovolj močan (oz. maximalen), torej ni problem v jakosti signala.

Pri Presto!PVR se tudi dogaja, da če imam vzporedno prižgan VMWare (virtual machine - VM) in če VM bolj obremenim Presto!PVR zmrzne (Presto!PVR ni inštaliran na VM). Glede na to da naj bi bili procesi ločeni mi ni jasno zakaj se to dogaja. To niti ni tako zelo moteče, saj se ne zgodi tako zelo pogosto, se pa.

Imam:
Windows 7, 64bit
Tv Tuner Gigabyte P8000 (pci)
ATI Radeon HD5850
intel i7 920

Res ne vem, kaj bi bil vzrok teh težav. Tudi z iskanjem po spletnu nisem našel podobnih težav. Bojim se, da če bi nesel na servis bi ugotovili, da vse deluje brez problemov (kar pa ni popolnoma res), in težave ne bi odpravil.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV kartica GigaByte GT-U8000 in DVB-T MPEG-4

Oddelek: Pomoč in nasveti
196656 (1543) SandiX
»

VLC playlist dvb-t (slo, hr)

Oddelek: Zvok in slika
92888 (2704) tony10