» »

Nakup rabljenega računalnika za študij

Nakup rabljenega računalnika za študij

spucek ::

Sedaj,ko sem sprejet in na FERI(fakulteta za računalništvo MB, VSS) in v študentski dom, mi je naslednja skrb računalnik. Domačega ne bom nesu gor.Zato bom kupil še enega-rabljenega,ki bo pa bolj "šfohen".Cilam na tam nekje 300-500MHz oz. v ceni 60-90K.Kompek bo namenjen večinoma študiju-torej Office in VisualStudio6.Sedaj pa,če prodajaš tak računalnik, mi pošlji mejl z konfiguracijo,kraj kjer živiš,ter ceno.
Imam pa že eno ponudbo za 80 jurjev:P2 400,64MB,8GB,15"....pač vse kar sodi zraven.Meni se zdi cena dokaj u redu.Pa vam?
Vsak komentar ali ideja je nadvse dobrodošla.
Hvala
Previdnost je mati modrosti.

dela ::

eh raje si sestavi po komponentah... boš dost ceneje prišel skoz...sam ti priporočam stare socket celerone
za grafo mogoče kak vodoo 3 al pa rivo oboje skup (proc in grafa) te bi prišlo mogoče mal več kot 10k disk bi tud dobo en rabljen za 7k pa plato nekje za enak dnar.Ram 64MB pc 66 boš ziher dobo za majn kot 3 jurje eno rabljeno kišto za ~5k, tipkovnico miško za skupaj 3k, verjetno hočeš mp3je tudi malo poslušat (v študentski sobi mogoče kaka mala čagica :D ) en nov SB value na PCIju je hudo poceni (okoli 2k) kakšen stari ISA SB pa je verjetno še cenejši (nekateri imajo celo vgrajen radio tuner) evo skupaj 37k
monitor rablen 15 "nekje 25k (maksimalno)
če rabiš še printer ga boš pa ziher dobo rabljenega za nekje 10k...
ostane ti 8 jurčkov za popivanje po mariborskih ulicah (med počitnicami seveda :D )
če seveda ne najdeš še kakšne cenejše komponente...

spucek ::

Tudi v tej smeri sem že razmišljal:) ,sam bi jemu s tem veliko več dela in truda.Rajš kupim komplet vse skupej,pol pa mir.Pa tut dolgo bi verjetn iskal vse komponente.Za 15" monitor pa milsim,da več kot 15K ni vreden,saj so novi 35K.
Hvala za tako izčrpen odgovor.
Previdnost je mati modrosti.

Mercier ::

Ampak je imel FaLcOn3y3 dober predlog. Jaz bi mogoče raje AMDjev K6 - kakšen zadnji model.

spucek ::

AMDjeve K6ke me ne vzburjajo:D .:P
Previdnost je mati modrosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spucek ()

|KoRn| ::

Ej jaz mam neki za 80k ce te interesira;) sam da je brez monitorja. MSI plata ki podpira AMD XP do 2000+ noro dobra z zvočno, Duron 650 (ali celo TB800 po dog.:D ), 256MB RAM CAS2, GeForce MX2 32MB, SCSI disk, kontroler + enota za TAPE (arhiviranje), TEAC cd-rom, ohišje, tipkovnica, miška, modem... vse sam monitorja ni... kaj praviš? >:D Huda stvarca, za vse dobra! :)) Za tistih 10-15K pa si kupiš monitor!!! need mail? mail
Freak on a leash!

Paramedic ::

Korn: on rabi en typewriter (pisalni stroj), ti mu pa tle fileserver prodajaš >:D.
End transmission.

McHregec ::

Lahko bi si ogledal tudi kakšne integrirane plošče. Ena boš pri Mlacomu in ima na sebi še Durona 1200. Če ne boš igral igric ti bo zadostovala integrirana grafika in zvok.
Destroyer Of The Worlds.

|KoRn| ::

Paramedic: sam poskušam pomagat:))))
Freak on a leash!

spucek ::

No, zdej ko sem mal premislil, bi tut v unih letih u MB rad špilu kake špile-q3,ut,cs,wc3.Novejših(ki bodo prišle pa ne-te bom doma špilal:D ).Torej bi bla tvoja mašina korn dokaj v redu,le scsi naprave me motijo8-O ,bom danes (verjetn) zvedu,če bo lahko sestrična kej zrihtala.Če ne drugega,mam pa tut že enga ,ki prodaja 17" monitor za 25K>:D -kr solidno kaj?15" so pa 15 jurjev.Mislim,de je bolš met 17"-tak kot mam doma. Se še čujemo:D ;)
Previdnost je mati modrosti.

guardy ::

Oi

Js mam enga celerona 400 z 64Mb rama, 6,4Gb diska. Zravn je 14" monitor NEC, digitalni. Maš pa še modem notr pa ATI grafično. Cena bi bla nekje 65k.

Za doplačilo 5k ti pa dam zravn še ATI TV wonder, da boš lohka gledu TV ko boš v študentu!

guardy@email.si -> če te zanima :D

neo ::

Nabavi nekaj boljsega, ker se v studentu veckrat "nabijajo" kake streljačine, ker so skoraj vsi v mrežo povezani, če pa hočeš met direkt dostop v net, pa mores iti na Tirševo v študenta, ker na Gosposvetski sta še samo 4 in 5 "omreženi", pa še to ne celotno.(Vsaj lani je blo tako)

spucek ::

Guardy:predrago.Za TV tuner se pa boma mogoč kej dogovorila,ker ga imam namen kupit.Sam ti bom lahko šele čez nekaj dni povedu ziher,ker zdej še kompa nimam.Iz kot pa si?
neo::D sem glih danes zvedu od zimra,de boma mela brezžičen ADSL>:D in LAN v sobi:D .Očitno bodo študentska leta res tabolša:D :D .
Previdnost je mati modrosti.

Paramedic ::

Glej, da ti ne bojo tk fajna, da si jih boš podaljšal >:D. Js pa TV Tunerja verjetno ne bom rabu - TV mam, antena pa lovi prefektno že če sam prst gor prtisneš :D. Ampak WLAN ADSL bi pa pršu prav...
End transmission.

spucek ::

Podaljšanega študija (še ) nimam v načrtu>:D ;) .
Previdnost je mati modrosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ocenite računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
636017 (4533) opeter
»

sesutje sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
9862 (759) Pyr0Beast
»

zamenjava R9550 za..? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1417188 (5420) sid911
»

Še neki o študentskem domu v MB...

Oddelek: Šola
193724 (3081) gzibret
»

Vaši nasveti pri nadgradnji

Oddelek: Kaj kupiti
391793 (1312) sid911

Več podobnih tem