Forum » Programska oprema » Kvaliteta tiskanja PDF dokumentov
Kvaliteta tiskanja PDF dokumentov
neres ::
Opazil sem, da je kvaliteta tiska iz PDFjev slabša kot tista iz originalov v OpenOffice Writer.
Ne drastično slabša, ampak če primerjam od blizu se pozna. Črke so nekoliko bolj na grobo zaobljene.
PDFje sem tiskal iz Foxit in PDF-XChange. Enake nastavitve tiskanja povsod.
Kje tiči vzrok? Je kriv sam PDF format ali PDF programi ali kaj tretjega?
Ne drastično slabša, ampak če primerjam od blizu se pozna. Črke so nekoliko bolj na grobo zaobljene.
PDFje sem tiskal iz Foxit in PDF-XChange. Enake nastavitve tiskanja povsod.
Kje tiči vzrok? Je kriv sam PDF format ali PDF programi ali kaj tretjega?
opeter ::
Kriv je verjetno tiskalnik, ker ne pozna Postscript emulacije (ali pa nima vgrajene orig. PS jezika - to imajo le redki). Lahko pa v Readerju nastaviš, naj ti PDF renderira kot bitno sliko (okoli 300 dpi), samo neke hude kvalitete ne pričakuj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Ja, sem nesel tiskat PDF v fotokopirnico in je bila bistveno boljša kvaliteta, primerljivo z ODT formatom doma, čeprav še vedno mogoče ravno malenkost slabša.
Imam pa še en podoben problem. Namreč slike, ki so vstavljene poleg besedila se natisnejo v bistveno slabši kvaliteti, kot je tista, ki se kaže v samem programu. In to ne samo na domačem tiskalniku, ampak tudi v fotokopirnici.
Je tudi to odvisno od tiskalnika in torej ni kake druge rešitve?
Imam pa še en podoben problem. Namreč slike, ki so vstavljene poleg besedila se natisnejo v bistveno slabši kvaliteti, kot je tista, ki se kaže v samem programu. In to ne samo na domačem tiskalniku, ampak tudi v fotokopirnici.
Je tudi to odvisno od tiskalnika in torej ni kake druge rešitve?
Ne, to nima nobene veze. Isto je tudi pri tiskanju direktno iz ODTja, kar se kvalitete vstavljene slike tiče.
Evo, prilagam fotografije obeh.
Tako se natisne besedilo:
Tako pa slika (png, nič skompresirana):
Na zaslonu pa sta oba povsem enaka, tako v Writerju kot v PDF programih.
Tako se natisne besedilo:
Tako pa slika (png, nič skompresirana):
Na zaslonu pa sta oba povsem enaka, tako v Writerju kot v PDF programih.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
jan01 ::
@neres
A imaš pri tiskanju iz pdf xchange viewerja nastavljeno print as images? Pa pdf narediš, da so reš črke in ne slike(lahko v pdfju kopiraš text?....
A imaš pri tiskanju iz pdf xchange viewerja nastavljeno print as images? Pa pdf narediš, da so reš črke in ne slike(lahko v pdfju kopiraš text?....
@neres
A imaš pri tiskanju iz pdf xchange viewerja nastavljeno print as images?
Sem poskusil, ni pomagalo. (edit: poskusil sem oboje)
Kar se tiče drugega problema sem naredil ločeno temo, da ne bo zmede. Moderator lahko zbriše moj prejšnji post.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dwg v pdf, format A0Oddelek: Pomoč in nasveti | 969 (856) | matejmesar |
» | Inkscape: tiskanje več objektov spremeni barvoOddelek: Programska oprema | 1099 (968) | b3D_950 |
» | PDFreaders.org tudi v slovenščini (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 14232 (12574) | opeter |
» | Brezplačni PDF urejevalnikOddelek: Programska oprema | 6063 (5834) | whatever |
» | Printanje v AdobeAcrobatReader 7Oddelek: Programska oprema | 2569 (2356) | opeter |