Forum » Elektrotehnika in elektronika » Priključitev stikala z dvema tipkama
Priključitev stikala z dvema tipkama
matija00 ::
Živjo, se mučim že cel dan z vezavo stikala z dvema tipkama. Upam, da je kdo, ki bi mi lahko dal en nasvet.
V luknji kjer je montirano stikalo so tri žice. Dve črni in ena modra. Ko je varovalka priključena ena črna non stop sveti. Na to stikalo sta vezani dve luči. Eno mi je uspelo priključit tako da se prižiga, do druge pa ne pride več štroma. Ali sem mogoče kupil napačno stikalo?
V luknji kjer je montirano stikalo so tri žice. Dve črni in ena modra. Ko je varovalka priključena ena črna non stop sveti. Na to stikalo sta vezani dve luči. Eno mi je uspelo priključit tako da se prižiga, do druge pa ne pride več štroma. Ali sem mogoče kupil napačno stikalo?
KandazaR ::
Če ima stikalo dve tipki je zihr pravi. Samo vezava ti ne gre. Pomoje si ti napačno priklopil dovodno žico.
Sitkalo ima tir priklope in en je namenjen za tisto žico, ki kot praviš da "non stop sveti", ostala dva priklopa pa sta za tisti dve žici, ki peljeta do posamezne luči. Probaj za začetek zamenjati tisto črno žico, ki kot praviš "non stop sveti" in pa tisto žico, ki pelje do tiste luči ki sveti.
Je pa problem svetovat ker nevem kako stikalo točno zgleda. Bi bilo dobro če bi ti tole malo poslikal.
Sitkalo ima tir priklope in en je namenjen za tisto žico, ki kot praviš da "non stop sveti", ostala dva priklopa pa sta za tisti dve žici, ki peljeta do posamezne luči. Probaj za začetek zamenjati tisto črno žico, ki kot praviš "non stop sveti" in pa tisto žico, ki pelje do tiste luči ki sveti.
Je pa problem svetovat ker nevem kako stikalo točno zgleda. Bi bilo dobro če bi ti tole malo poslikal.
WaterBoy ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava menjalnega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 42050 (12306) | SonoR |
» | Katera barva žice je ozemljitevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 47145 (38882) | St235 |
» | Menjava 2 menjalnih stikal pri dveh lučehOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3003 (2802) | Koleskar90 |
» | Čudna vezava elektrike v stanovanjuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4842 (4563) | alexmarsic |
» | vezava stikala z dvojnimi tipkamiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12994 (12800) | RejZoR |