» »

Izbris Windows 7

Izbris Windows 7

nx6325 ::

Pozdravljeni.

Naložil sem win7, oziroma kao povozil starega win7. Sedaj me pa zanima kako se rešim okna preden se win zažene, kateri mi ponudi 2 win7 na izbiro. Se pravi je prejšnji gor ostal. očitno sem neki zamučkal...
kako lahko enega izbrišem, ali pa vsaj to da me ne sprašuje vsakič katerega izbrati?

hvala
  • spremenil: nx6325 ()

P4ajo ::

Verjetno si tega namestil na isto (ti starega noče zagnati) ali drugo particijo (ti zažene oba) in nisi formatiral diska (oz. particije, na kateri je bil nameščen prejšnji).
Sam bi težavo rešil z formatiranjem diska (oz. particije, če sta oba na isti particiji).

Torej, če želiš najučinkovitejšo pot, potem na novo namesti win in tekom namestitve, ko te vpraša kam namestiti, zbriši vse particije (oz. tisto na kateri sta prejšnja sistema) in določi nove, če jih želiš sam določiti, ali daj preprosto naprej, če želiš, da ti samodejno določi samo eno. Svetoval bi ti najmanj 2, eno (manjšo) za sistem in eno za tvoje stvari (glasba, slike, dokumenti...)

Ja točno to napako sem naredil, kot si napisal. Moral bi sformatirati particijo preden sem naložil win7 ponovno.
Samo sedaj se mi pa ne lubi ponovno formatirati, ker sem vse drugo že poštimal. Je kakšna rešitev da samo skenslam tisto na začetku?

bluefish ::

Start > Run > diskmgmt.msc in formatiraj nezaželeno particijo.
EasyBCD in odstrani nezaželeni vnos za izbiro sistema pred zagonom - lahko tudi z uporabo namestitvenega DVD-ja.

bluefish: najlepša ti hvala.
Z tem easybcd sem rešu problem in je vse tko kot more :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812576 (8057) carota
»

Namestitev GRUB-a

Oddelek: Operacijski sistemi
162179 (1942) Icematxyz
»

dvoji windowsi xp in 7

Oddelek: Operacijski sistemi
171259 (1096) bluefish
»

Dvoje windowsi