» »

no signal - skoraj nov računalnik

no signal - skoraj nov računalnik

comp00 ::

Pozdravljeni!
Nisem noben tehnološno izobražen uporabnik računalnikov in bom zelo vesela vsake ideje in pomoči s strani bolj poučenih.
Mojemu sinu sem lani kupila nov računalnik, ki naj bi ga uporabljal, seveda, v glavnem za igrice. In tukaj se je začel problem.
Računalnik vredu dela pod Windowsi (prednaloženi - Vista), tudi v Officu, ko pa zažene nekatere igrice, pa se po določenem času pojavi: No signal na LCD-ju, računalnik se ne da niti normalno izklopiti, ampak ga je potrebno izključiti iz omrežja.
Računalnik je v garanciji, ampak:
- igrice so na črno in seveda v garanciji ne morem uveljavljati reklamacije, ker te igrice ne delajo.
- parkarat se je zadnji čas pojavilo, da je tudi pod brskalnikom napisalo No signal (ko je bil računalnik že dalj časa vklopljen), ampak tako poredko, da se bojim, da bo na servisu vse vredu delalo, pa če ga bojo imeli vključenega en dan ali dalj.

Pri igricah se izklopi že po ca. 10 minutah igranja, zato je seveda problem toliko večji, saj se ga za te namene skoraj ne da uporabljati. Smo že spihali prah, pa ni nič boljše. Drugega ne vemo več, kaj storiti. Iste igrice na drugem računalniku nemoteno delujejo ves čas. Antivirusni program je naložen. Dela pa te probleme že skoraj od začetka, le da je interval, ko izklaplja monitor, s časom krajši.

Kakšna ideja, kaj narediti?

Hvala in lp

particle ::

Serviserja ne sme zanimati če so igre piratske ali ne. Meni diši po grafični kartici z napako. Probajte uveljavljati garancijo.

detroit ::

lahko bi bilo marsikej proc,plata,napajalnik,grafična oz. kakršnokoli pregrevanja. Nima veze kar na servis z njim
Skero

shinko ::

Tudi jaz sem imel prek kakim tedno podoben problem: med delom mi je na ekranu napisalo ni signala. računalnik se ni dal resetirat, niti vgasnit (sem držal gumb za izklop 5s). Težavo sem rešil tako, da sem ga odprl in opazil da se je napajanje grafične rahlo razmajalo. Tako da sem samo kabel priklopil nazaj in sedaj dela.

Lp

Hvala vam za ideje.
Računalnika ne upam odpirati, ker ne vem, če mi bo potem priznana garancija, čeprav sem že sama pomislila, če ni kaj razmajano, pa se zadeva izklopi, ko se malo segreje.

Še nekaj: a moram igrice zbrisati s pc-ja, preden ga dam na servis? Ali lahko ostanejo (da me ne bi kdo zašpecal)? računalnik pa je bil kupljen pri Hoferju.

lp

ne sekirej se, noben servis, ki da kej na svoje stranke oz. "value" pri strankah ne bo niti trznil, smo pa se (ko sm še delal tako) včasih nasmejali če je bil na namizju kak pr0n:)
Skero

Hvala.
No, kakih pr0n-ov :) sigurno ni gor, je poba le še premlad za kaj takega...

particle ::

Ah kje, poba nikol ni premlad za to :D

ah kje premlad, 10letniki te tko nadmudrijo, kr naenkrat je en fajl 50gb velik na disku z imenom ennedolženfajl.txt (true crypt);)
Skero

Xserces ::

hahaha detroit :D:D:D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

pingo76 ::

detroit je izjavil:

ne sekirej se, noben servis, ki da kej na svoje stranke oz. "value" pri strankah ne bo niti trznil, smo pa se (ko sm še delal tako) včasih nasmejali če je bil na namizju kak pr0n:)

Točno tako.
Sicer pa zaženi furmark in ga pusti laufat ene 30min. Če ne "zvizne" bo malo smotoano, če pa bo, pa imaš prav lep argument za debato na servisu. Je prah definitivno dobro očiščen? Gpu-z ima možnost spremljanja temperature v logu. Lahko da je tovarniški hladilnik bolj bedno nameščen (nič novega, se kar dogaja).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pingo76 ()

solatko ::

Najprej snemi z interneta program Advance sistem care:
http://www.iobit.com/advancedwindowscar...

Po pregledu in čiščenju, boš videla ali je računalnik kaj manj občutljiv.
Če še vedno ne bo pravih rezultatov, preglej celoten računalnik z av programom, da počistiš vso nesnago (večina iger s travnika vsebuje še veliko druge šare in ne samo igre).
Če tudi to ne bo pomagalo, je na vrsti servis.
Servis moraš plačati, če je razlog za reklamacijo SW, kljub garanciji.

pingo76 je izjavil:

detroit je izjavil:

Točno tako.
Sicer pa zaženi furmark in ga pusti laufat ene 30min. Če ne "zvizne" bo malo smotoano, če pa bo, pa imaš prav lep argument za debato na servisu. Je prah definitivno dobro očiščen? Gpu-z ima možnost spremljanja temperature v logu. Lahko da je tovarniški hladilnik bolj bedno nameščen (nič novega, se kar dogaja).

Kaj je furmark? sorry ker sem malo nevedna. Prah smo spihali s fenom (od zunaj noter skozi odprtine pri ventilatorju, pa se je kar oeng kadilo ven), odpirali pa škatle še nismo, ker:
1. nismo znali (tako čudnega sistema še nismo videli) :(
2. nismo upali prevelč na silo, ker nismo vedeli, ali bi servis lahko kaj težil, češ da smo sami posegali v rač.

solatko je izjavil:

Najprej snemi z interneta program Advance sistem care:
http://www.iobit.com/advancedwindowscar...

Po pregledu in čiščenju, boš videla ali je računalnik kaj manj občutljiv.
Če še vedno ne bo pravih rezultatov, preglej celoten računalnik z av programom, da počistiš vso nesnago (večina iger s travnika vsebuje še veliko druge šare in ne samo igre).
Če tudi to ne bo pomagalo, je na vrsti servis.
Servis moraš plačati, če je razlog za reklamacijo SW, kljub garanciji.

Naložen imam avg free protivirusni program, pa ni nič javil.
Poleg tega me malo čudi, ker se zadeva tako obnaša že od vsega začetka, le da je takrat rač mrknil po eni uri, pa po pol ure, sedaj pa na 10 min.
Gornjo zadevo pa bom seveda brez nadaljnjega sprobala.
Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: comp00 ()

Xserces ::

jst bi nesu na servis ker software je tezko da ti komp restarta...razn ce je BSOD seveda...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odkrusen delcek barve na avtomobilu

Oddelek: Na cesti
4210092 (1418) MIHAc27
»

Težave z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti