Forum » Kaj kupiti » 4-portni Router (Usmerjevalnik)
4-portni Router (Usmerjevalnik)
ferjan ::
Katerega kupiti in zakaj je boljši?
SMC 7004ABR 39.000 SIT
Level One FBR-1401TX 41.580
3Com 3C855 45.000 (cena je z montažo)
Hvala za odgovore
SMC 7004ABR 39.000 SIT
Level One FBR-1401TX 41.580
3Com 3C855 45.000 (cena je z montažo)
Hvala za odgovore
Mercier ::
Jaz bi vzel SMC 7004ABR zaradi najnižje cene.
Imam 7004BR in nobene pripombe.
Mislim, da je ToniT enkrat nekaj čez log šimfal, da se po vsakem konektanju zbriše, ali nekaj podobnega. Pobrskaj malo za nazaj. Jaz se še nisem ravno poglabljal v tista čreva.
Printer server je kul in celo dela (vsaj z mojim printerjem).
Meniji se mi zdijo odlični.
Flešanje firmware-a je mala malca.
Če se odločiš za SMC, ne pozabi pogledati, ako ti niso mogoče podtaknili kabla za "ameriški štrom". Meni ga je JAE (pa ne morem verjeti, da niso vedeli).
Imam 7004BR in nobene pripombe.
Mislim, da je ToniT enkrat nekaj čez log šimfal, da se po vsakem konektanju zbriše, ali nekaj podobnega. Pobrskaj malo za nazaj. Jaz se še nisem ravno poglabljal v tista čreva.
Printer server je kul in celo dela (vsaj z mojim printerjem).
Meniji se mi zdijo odlični.
Flešanje firmware-a je mala malca.
Če se odločiš za SMC, ne pozabi pogledati, ako ti niso mogoče podtaknili kabla za "ameriški štrom". Meni ga je JAE (pa ne morem verjeti, da niso vedeli).
perci ::
Imam isti router, pa mi z printerjem HP 940c printa tako počasi (samo, ko je priklopljen prek routerja), da mam zdaj printer priklopljen kar na nanjbližji računalnik in printam preko mreže.
Tiger ::
Menda pre routerja printa hitreje, če na vseh računalnikih v nastavitvah za printer odklopiš bi-directional support (dvosmerno uporabo). Poskusi pa boš videl.
ferjan ::
Ej folk Printserver funkcija je tako ali tako bolj komercialna fora. Te ruterji imajo tako malo pomnilnika, da so za tiskanje kakšnih fotografij popolnoma neuporabni.
Mene bolj zanimajo ostale funkcije VPN, DMZ, RIP, .... in pa predvsem zanesljivost ruterja ter kakovost vgrajenega switcha.
No ja enostavnost menijev tudi ne bo odveč...samo če ne gre na račun funkcionalnosti.
Hvala za odgovore.
Mene bolj zanimajo ostale funkcije VPN, DMZ, RIP, .... in pa predvsem zanesljivost ruterja ter kakovost vgrajenega switcha.
No ja enostavnost menijev tudi ne bo odveč...samo če ne gre na račun funkcionalnosti.
Hvala za odgovore.
ToniT sori. Vem da je bila ena debata na temo loga pri SMCju (,ki se res zresetira pri ponovni povezavi). Naj se javi kdo je bil!
ferjan, najbolj natančne podatke o vseh funkcijah boš itak dobil pri SMCju. Ne verjamem, da si lahko namisliš kaj, da ne bi mel.
No, zaneslivost... router dela, za switch-e in hub-e pa mislim, da smo na tem forumu prišli do konsenza, da je najpomembnejša cena. Kaj več pa na to temo itak ne bi znal povedat.
Enostavnost menijev je v funkciji funkcionalnosti.
Razlika med mojim BR in novim ABR je da novi podpira VPN tunneling via L2TP,PPTP and IPSec pass-through, stari IPSec ne.
ferjan, najbolj natančne podatke o vseh funkcijah boš itak dobil pri SMCju. Ne verjamem, da si lahko namisliš kaj, da ne bi mel.
No, zaneslivost... router dela, za switch-e in hub-e pa mislim, da smo na tem forumu prišli do konsenza, da je najpomembnejša cena. Kaj več pa na to temo itak ne bi znal povedat.
Enostavnost menijev je v funkciji funkcionalnosti.
Razlika med mojim BR in novim ABR je da novi podpira VPN tunneling via L2TP,PPTP and IPSec pass-through, stari IPSec ne.
b ::
"stari" IPSec?!
ipsec passthrough pomeni, da router zna spustit tudi cez NAT (ki ga dela) IPSec paketke med eno masino na lokalni mrezi in enim serverjem nekje na internetu. Tak router ne zna delat IPSec-a, navadno je tudi procesorsko presibak.
Poceni routerjev, ki zares podpirajo IPSec je sicer kar nekaj, ampak niso ravno najcenejsi, pa tudi performancno niso kdovekaj. Za resen IPSec (tisti mali ponavadi komaj uspejo zasifrirat 512kbps stream podatkov), se pravi nekaj megabitov throughtputa pa rabis ali kaksen Ciscotov PIX oz. ekvivalenten IPSec router, da se to naredit tudi s kaksnim Linuxom ali BSD-jem, brez vecjih tezav.
Zelo verjetno se to da tudi s kaksnimi Windowsi, ampak v to se ne bi spusccal, ker jih ne poznam.
lp,
Borut.
ipsec passthrough pomeni, da router zna spustit tudi cez NAT (ki ga dela) IPSec paketke med eno masino na lokalni mrezi in enim serverjem nekje na internetu. Tak router ne zna delat IPSec-a, navadno je tudi procesorsko presibak.
Poceni routerjev, ki zares podpirajo IPSec je sicer kar nekaj, ampak niso ravno najcenejsi, pa tudi performancno niso kdovekaj. Za resen IPSec (tisti mali ponavadi komaj uspejo zasifrirat 512kbps stream podatkov), se pravi nekaj megabitov throughtputa pa rabis ali kaksen Ciscotov PIX oz. ekvivalenten IPSec router, da se to naredit tudi s kaksnim Linuxom ali BSD-jem, brez vecjih tezav.
Zelo verjetno se to da tudi s kaksnimi Windowsi, ampak v to se ne bi spusccal, ker jih ne poznam.
lp,
Borut.
Stari, 7004BR torej, IPSec pass-through ne podpira. 7004ABR (novi) pa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
McNato ::
Baje se da pri Quantumu v Ljubljani naročit (trenutno jih nima na zalogi) D-Linkov ADSL router DI-604 za sprejemljivo ceno nekaj nad 26.000 SIT. Ga je kdo že testiral v praksi?
j.
j.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: McNato ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1878 (1566) | pijanc |
» | Kateri router?Oddelek: Omrežja in internet | 1152 (1003) | atomant |
» | Router SMC7004ABR V.2, vaše mnenje?Oddelek: Kaj kupiti | 1248 (1119) | Witboy |
» | WLAN - spredi, zadiOddelek: Strojna oprema | 1161 (1091) | ~Panter~ |
» | ADSL-kako povezati 4 PC?Oddelek: Omrežja in internet | 2030 (1756) | ToniT |