Forum » Zvok in slika » LCD z 2 HDMI (DVI) vhodoma
LCD z 2 HDMI (DVI) vhodoma
Thorr800 ::
Lep pozdrav,
iščem LCD zaslon, ki ima 2 HDMI (ali po nuji 2 DVI) vhoda. Sem poskušal uporabiti meni znane iskalnike, a noben ne omogoča specifikacije števila HDMI vhodov, kar pomeni, da bi se moral "na roke" prebiti skozi nekaj 100 rezultatov, da bi našel tistega, ki mi ustreza.
Ostale specifikacije, ki so mi pomembne so:
- ločljivost 1920x1080
- max 5 ms reakcijski čas (najbolje 2 ms)
- diagonala zaslona karkoli med 20-24 "
(- če ima LCD morebiti daljinski upravljalnik za preklope med vhodi še toliko bolje)
Če mi lahko kdo pomaga z nasvetom o specifičnem modelu ali pa me usmeri na iskalnik, ki bi mi omogočal natančno specifikacijo števila HDMI vhodov, bi bil zelo vesel!
V skrajni sili se bom pač odločil za nakup nekaj manjšega TVja, a ker TV tunerja res ne potrebujem, najprej nameravam poskusiti z rač. zasloni.
Hvala in LP
iščem LCD zaslon, ki ima 2 HDMI (ali po nuji 2 DVI) vhoda. Sem poskušal uporabiti meni znane iskalnike, a noben ne omogoča specifikacije števila HDMI vhodov, kar pomeni, da bi se moral "na roke" prebiti skozi nekaj 100 rezultatov, da bi našel tistega, ki mi ustreza.
Ostale specifikacije, ki so mi pomembne so:
- ločljivost 1920x1080
- max 5 ms reakcijski čas (najbolje 2 ms)
- diagonala zaslona karkoli med 20-24 "
(- če ima LCD morebiti daljinski upravljalnik za preklope med vhodi še toliko bolje)
Če mi lahko kdo pomaga z nasvetom o specifičnem modelu ali pa me usmeri na iskalnik, ki bi mi omogočal natančno specifikacijo števila HDMI vhodov, bi bil zelo vesel!
V skrajni sili se bom pač odločil za nakup nekaj manjšega TVja, a ker TV tunerja res ne potrebujem, najprej nameravam poskusiti z rač. zasloni.
Hvala in LP
- spremenil: Thorr800 ()
Scorpia ::
Zakaj ne uzameš lcd ki ima dvi ali dvi-d in hdmi vhod pa preklapljaš, vsaj normalne cene imajo. Če pa vzameš lcd tv boš imel večji vidni kot.
////
Kron ::
Ponavadi imajo: 1x hdmi + 1x dvi + 1x vga. To če je eden hdmi in drugi dvi ti ne ustreza?
=**=C64=**=
Zdravo,
DVIju bi se rad izognil, ker gre za relativno debel kabel (oz. konektor), potrebno pa bo vrtati 10cm betonsko steno, da bom speljal kable. Za speljati HDMI še imam dovolj velik sveder... vrtati dovolj veliko luknjo za DVI bi bil pa veliko težji poseg.
kakor gledam cene in karakteristike bo najbrž res najbolj priročno kar kupiti manjši TV za cca 300eur...
če pa ima kdo še kakšno idejo, bom pa seveda vesel.
DVIju bi se rad izognil, ker gre za relativno debel kabel (oz. konektor), potrebno pa bo vrtati 10cm betonsko steno, da bom speljal kable. Za speljati HDMI še imam dovolj velik sveder... vrtati dovolj veliko luknjo za DVI bi bil pa veliko težji poseg.
kakor gledam cene in karakteristike bo najbrž res najbolj priročno kar kupiti manjši TV za cca 300eur...
če pa ima kdo še kakšno idejo, bom pa seveda vesel.
Scorpia ::
Če misliš imeti računalnik v ločeni sobi od lcd-ja, ter miško in tipkovnico, imaš za to namenjene oddaljene kontrolerje kjer vse to priklopiš in se sporazumevajo prek lan-a. Torej en kabel za vse to, sam zadeve so kar drage. Sam če misliš dati 300 evrov za tv, bi še šlo vse skupaj z lcd-jem vred.
////
Invictus ::
Potegneš hdmi kabel in daš na koncu konverter HDMI-> DVI. Pa imaš lahko DVI + HDMI monitor. Ker sta HDMI in DVI signala enaka, ne boš zaradi pretvorb izgubil nič.
LP I.
LP I.
Vikking ::
Recimo Samsung t220hd ima 2 hdmi vhoda, mislim da t240hd tudi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
OK.d ::
potrjeno samsung T220HD ima 2 HDMI-ja, vendar nima 1920x1080 resolucije tako da ti ostaneta samo T240 in T260HD
LPOK.d
najlepša hvala za pomoč in dobre ideja.
najbrž se bom odločil za kakšen cenejši LCD z 1x HDMI in 1x DVI in na DVI dal HDMI-DVI konverter da bom lahko pripeljal 2 HDMI kabla do njega.
najbrž se bom odločil za kakšen cenejši LCD z 1x HDMI in 1x DVI in na DVI dal HDMI-DVI konverter da bom lahko pripeljal 2 HDMI kabla do njega.
Tomay ::
Prek hdmi lahko imaš tudi zvok, prek dvi pa ne. Potegni si še en usb podaljšek čez zid, na katerega lahko potem priključiš brezžični ključek za miško in tipkovnico.
Voodoo 4Ever
Buggy ::
Tocno tak monitor (2xHDMI+1xVGA, 1920x1080, 23") pa se poceni je bil sem kupil sam. Enkratno zadovoljen.
Fujitsu Siemens AMILO SL3230T 23" LCD
Fujitsu Siemens AMILO SL3230T 23" LCD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VGA na HDMI? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 28166 (15162) | KTr1sk |
» | trije monitorji na en računalnikOddelek: Zvok in slika | 7079 (6331) | Janac |
» | Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25348 (16036) | OK.d |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23728 (15032) | al3n |
» | Plasma TV LG 42PC1RROddelek: Kaj kupiti | 6798 (4592) | servo |