» »

Edini sistem ,ki ga lahko namestim, je winXP

Edini sistem ,ki ga lahko namestim, je winXP

lampa ::

Imam računalo z naslednjo konfiguracijo:
matična Asus M2A-VM HDMI
proc Amd Atlon X2 4800
integrirana grafična
2 Gb rama
Sata disk
Sata pekač
Računalo ni navito,vse postavke v biosu so nastavljene po defoltu.
Na njem winXp normalno delujejo kakšno leto in pol.Zdaj pa sem hotel inštalirati win7 pa ne gre.Instalacija se obesi ponavadi še preden bi lahko izbiral particije.Preveril sem ram z memtest, poskusil sem tudi z ide diskom , poskusil sem tudi več različnih dvd-jev z Win7,pa nič.
Ker sem računalo mislil uporabiti kot media center ,sem poskusil še par distribucij linuxa pa tudi ne gre.Live CD ponavadi pride do namizja ,potem pa se vse skupaj obesi.Torej je edini sistem ,ki ga lahko uporabljam in mi ga je uspelo namestiti winXP.
Če ima kdo kakšno idejo, kaj še lahko probam ,bi se priporočal.

zee ::

Okvarjen DVD medij (lahko da tudi enota) in/ali grafična kartica (=matična plošča).

Katere distribucije Linuxa si poskušal?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

DVD verjetno ne bo problem,ker sem probal več različnih.Zdaj enota bi bila mogoče res okvarjena,vendar inštalacija ne gre niti iz USB ključa(velja tako za win7 kot Ubuntu).Za linux sem se nerodno izrazil,mislil sem več različnih verzij Ubuntuja.

hojnikb ::

Nwm če bo teb to pomagal, ampak pr men je pomagal to da sn disketni pogon (ko ga itak nimam) čist izklopu v biosu in je inštalacija windows 7 šla čist normalno skoz (prej je freeznal pr loadanju setupa).Isto je blo z Ubuntujom, ni se zagnal če je bil "disketnik" vkloplen.
#brezpodpisa

zee ::

Odpovedujoc kontroler za trde diske?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

solatko ::

Sistemski disk nastavi na IDE sedaj imaš AHCI ali SATA.

Sem probal namestiti sistem na IDE disk pa ni šlo.Malo je to čudno ,ker XP-ji se mi pa ne sesuvajo in delajo brez problemov.

solatko ::

Si pogledal na strani proizvajalca, če tvoja mašina podpira Visto in W7. Lahko ima vgrajene komponente, zaradi katerih se sistem ne instalira, vendar mi je vseeno čudno, da te že do možnosti za izdelavo particij ne spusti. Potrebno bi si bilo pogledat, kaj je narobe. Možno je tudi to, da je potrebno posodobit Bios. Na uradni strani piše, da naj bi podpirala Visto, torej tudi W7.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov SSD, star računalnik - Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
413109 (1342) alkoo
»

Instalacija windows 7 na IDE disk

Oddelek: Operacijski sistemi
101113 (926) solatko
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

514331 (3497) MasterKiD
»

nalaganje xp

212070 (1635) fosil

Več podobnih tem