Forum » Programska oprema » Windows XP Licenca z novega na star prenosnik
Windows XP Licenca z novega na star prenosnik
astraios ::
Situacija je naslednja:
Moj HP prenosnik z licenčnimi Windowsi XP je izdahnil. Ali licenca velja če Windowse naložim na starejši prenosnik (tudi HP), ali pa vse skupaj gre v reciklažo? Predvsem me zanima kaj bi imeli povedat tržni inspektorji v primeru obiska?
Moj HP prenosnik z licenčnimi Windowsi XP je izdahnil. Ali licenca velja če Windowse naložim na starejši prenosnik (tudi HP), ali pa vse skupaj gre v reciklažo? Predvsem me zanima kaj bi imeli povedat tržni inspektorji v primeru obiska?
Zheegec ::
če je licenca DSP, potem ne, če je FPP, potem da.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ender ::
Licenca, pri kateri imaš kodo napisano na nalepki na samem računalniku, velja samo za ta računalnik, zato če gre za službeno mašino, se s tem ne igraj (če gre za domačo mašino, uradno sicer ne smeš uporabit tiste kode, ampak tega ti ne bo nihče preverjal).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
astraios ::
hvala za odgovore ... torej ne preostane drugega kot nakup novega pc-a z licenčnimi Windowsi. Dobro so se to spomnili ...
ender ::
Lahko kupiš tudi samo ločene licenčne Windowse - potem jih boš lahko premikal med računali.
There are only two hard things in Computer Science:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja OEM windows 7 na win 10Oddelek: Operacijski sistemi | 6172 (2378) | starfotr |
» | Disk cloneOddelek: Pomoč in nasveti | 950 (763) | PrihajaNodi |
» | Nakup licence za neoriginalen windowsOddelek: Operacijski sistemi | 8188 (6677) | s51as |
» | Koliko je vreden P4 sistem z monitorjem.Oddelek: Kaj kupiti | 1450 (883) | matjash |
» | HP backup and recovery managerOddelek: Pomoč in nasveti | 1763 (1596) | zk_eu |