Forum » Pomoč in nasveti » 32 bit gonilniki na 64 bit OS
32 bit gonilniki na 64 bit OS
techfreak :) ::
Pozdravljeni,
zanima me če je možno kako uporabljati napravo z 32 bitnimi gonilniki na 64 bitnem OSu?
Poizkusil sem z VirtualBoxom, host je Windows 7 64 bit, guest pa Windows 2003 32 bit. Napravo lahko priključim na virtualno mašino, gonilniki so nameščeni in OS ne javlja nobene napake (naprav se pokaže pod Device Manager).
Težava je v tem ker naprava v programu (ki ga poganjam na guestu) ne deluje. Ob zagonu program ne javi napake (če naprava ni priklopljena jo javi), vendar program ne more komunicirati z napravo.
Kaj bi lahko bilo narobe oz. poznate kakšno drugo rešitev za moj problem?
zanima me če je možno kako uporabljati napravo z 32 bitnimi gonilniki na 64 bitnem OSu?
Poizkusil sem z VirtualBoxom, host je Windows 7 64 bit, guest pa Windows 2003 32 bit. Napravo lahko priključim na virtualno mašino, gonilniki so nameščeni in OS ne javlja nobene napake (naprav se pokaže pod Device Manager).
Težava je v tem ker naprava v programu (ki ga poganjam na guestu) ne deluje. Ob zagonu program ne javi napake (če naprava ni priklopljena jo javi), vendar program ne more komunicirati z napravo.
Kaj bi lahko bilo narobe oz. poznate kakšno drugo rešitev za moj problem?
c00L3r ::
Ne vem kako je z VirtualBox, ampak wvware workstation te stvari načeloma delujejo. Konkreten primer je pri flashanju telefonov (Omnia), ker so gonilniki in software narejeni za Windows XP.
Sem na guest XP-e 32nit namestil Samsung gonilnik in potem lepo flashal. Host je pa Windows 7 64bit.
Nevem, pa če vmware server (ki je zastonj) tudi podpira to funkcionalnost.
Sem na guest XP-e 32nit namestil Samsung gonilnik in potem lepo flashal. Host je pa Windows 7 64bit.
Nevem, pa če vmware server (ki je zastonj) tudi podpira to funkcionalnost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | virtualbox kubuntu grafika problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1663 (1504) | lovro535 |
» | Izšel VMware Workstation 8Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10638 (9118) | MrStein |
» | Izšel VirtualBox 4.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 11619 (8426) | Buggy |
» | Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12203 (8606) | Jst |
» | Izšel VirtualBox 1.6.4 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10478 (6925) | kriko1 |