Forum » Mobilne tehnologije » Blokada sim kartice
Blokada sim kartice
lolita ::
Imam gsm na mobikartice(mobitel) in sledeči problem. Pred enim tednom mi je poteklo 90-dnevno obdobje od zadnje polnitve mobiračuna. Takrat so mi torej mobitel začasno zaklenili, vendar sem že naslednji dan napolnila svoj račun z mobikartico za 5 e. Najprej mi je pisalo da polnitev ni bila uspešna, kasneje da je uspešna, stanje na mobiračunu pa se mi je normalno povečalo za 5e(sem preverila). Ker mobitel še kar ni deloval, sem vnesla še eno mobikartico in pisalo je da je polnitev uspešno izvedena, tudi stanje se je primerno povečalo in 90-dnevni rok do naslednje polnitve tudi.
Torej denar ni problem, še vedno pa ne morem klicati, pošiljati smsov ali uporabljati interneta. Pri klicanju mi reče "uporaba vašega mobija ni mogoča", pri pošiljanju sms pa se povezava enostavno prekine. Sem se tudi že poklicala z 2. številke in "številka ne obstaja".
Težava je najbrž na sim kartici, saj so iste težave tudi pri vstavitvi moje sim kartice v drug gsm aparat, gsm z drugo kartico pa povsem normalno deluje. Nimam nastavljene pin in puk kode, tako da zato se že ni mogla zablokirati, imam pa na sumu da mi jo je zablokiral operater. S te številke sem namreč nekoga zafrkavala(nadlegovala) in verjetno se to zgodi če te oseba prijavi? Bilo pa je to že več kot pol leta nazaj, tako da vseeno nisem 100% da je to to, saj bi me verjetno v tem primeru zablokirali že prej?
Glavna težava pa ni sim kartica, ki je nič ne pogrešam, temveč 100 eur ki jih imam na računu. Jih je možno na kakršenkoli način dobiti nazaj, recimo da ti jih prenesejo na 2. Mobiračun ali kaj podobnega? Kar malo me je strah klicat na mobitelove informacije, ker ne vem kako lahko ukrepajo proti meni? Je možno, da mi zaradi tega začnejo slediti gsm ali prijavijo na policijo?
Torej denar ni problem, še vedno pa ne morem klicati, pošiljati smsov ali uporabljati interneta. Pri klicanju mi reče "uporaba vašega mobija ni mogoča", pri pošiljanju sms pa se povezava enostavno prekine. Sem se tudi že poklicala z 2. številke in "številka ne obstaja".
Težava je najbrž na sim kartici, saj so iste težave tudi pri vstavitvi moje sim kartice v drug gsm aparat, gsm z drugo kartico pa povsem normalno deluje. Nimam nastavljene pin in puk kode, tako da zato se že ni mogla zablokirati, imam pa na sumu da mi jo je zablokiral operater. S te številke sem namreč nekoga zafrkavala(nadlegovala) in verjetno se to zgodi če te oseba prijavi? Bilo pa je to že več kot pol leta nazaj, tako da vseeno nisem 100% da je to to, saj bi me verjetno v tem primeru zablokirali že prej?
Glavna težava pa ni sim kartica, ki je nič ne pogrešam, temveč 100 eur ki jih imam na računu. Jih je možno na kakršenkoli način dobiti nazaj, recimo da ti jih prenesejo na 2. Mobiračun ali kaj podobnega? Kar malo me je strah klicat na mobitelove informacije, ker ne vem kako lahko ukrepajo proti meni? Je možno, da mi zaradi tega začnejo slediti gsm ali prijavijo na policijo?
- polepsal: Mavrik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spar mobil (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 158720 (23441) | Steinkauz |
» | kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 43853 (20199) | VrtniPalcek |
» | Sim karticaOddelek: Mobilne tehnologije | 3213 (2731) | fantasycamp |
» | Kako porabiti denar na mobitelu?Oddelek: Loža | 4457 (4151) | amigo_no1 |
» | MOBI kartica, potek 90dniOddelek: Loža | 3440 (3329) | l-note |