» »

Pregrevanje grafične

Pregrevanje grafične

Heavy ::

Imam Radeona HD 3850 512mb z stock single slot hladilnikom. Povečini igram starejše igre, toda sedaj sem začel opaziti da se pri zahtevnejših igrah monitor izklopi. Recimo pri Bioshock2 in Battlfield BC2 igram nekaj časa in na monitorju napiše no signal in se prižge oranžna lučka. Zvok iz igre pa še vedno slišim. Težava pa je v tem da v nekaterih ravno tako zahtevnih novejših igrah grafična deluje brez problemov. NacroVision ali FurMark lahko poganjam po celi dan pa se sistem ne sesuje. Temperatura pa se pri burn testu ne dvigne čez 102°C. Na idle pa imam 45-50°C.

Kaj bi lahko bila težava? Gonilniki so zadnji 10.2.

bluefish ::

Očitno res pregrevanje. Spucaj hladilnik in po možnosti zamenjaj termalno pasto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

zupanman ::

Ok. Danes sem kupil nov ohišje HAF 932 prav z tem namenom da mi grafična nebo šla tako visoko. Ampam mi še zmeraj gre do 88° o.O Kaj bi lahko potem bilo narobe?? kaj z grafično ali kaj drugega? Imam pa Gigabytobo 5870 ki naj bi bila "super overclock" prav zaradi nizkih temperatur -.- Prosim pomagajte

bluefish ::

Govorimo o temperaturi ob obremenitvi?

Če imaš model, ki ima zaprto hlajenje, ki odvaja zrak skozi zadnjo režo ohišja, potem je nespremenjena temperatura pravzaprav logična.

Model grafične ima 2 ventilatorja na hladilniku, hladlnik je pa na sami grafični in povezan z bakrenimi cevkami.
http://www.google.si/imgres?imgurl=http...

Nekateri pa imajo temperaturo pri obremenitvi največ do 60-70 in brez vodnega hlajenja. Kako je to možno??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zupanman ()

Xserces ::

kasn prepih je u kisti??? defekten GPU ali pa slab stik z GPUjem
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Xserces je izjavil:

kasn prepih je u kisti??? defekten GPU ali pa slab stik z GPUjem

Prepih... kišta ima 3 ventilatorje 230x in enega 120. Torej vspredaj in na strani gre zrak noter, vzadaj in na strehi pa ven.
Kaj misliš kot defekten GPU oz stik z njim? Da je grafična v kurcu o.O?

Xserces ::

mogoce je slab stik HLADILNIKA na GPU core... ampak ne mors nc nardit ce mas garancijo... drgac pa ta grafa v full load nebi smela pridt do 65 stopin saj moja 5850 950/1200 ne pride ...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Kaj potem predlagaš/predlagate? Naj jo z garancijo zamenjam če se to da, ali naj na servisu pogledajo če bi šlo za kakšno napako z hladilnikom.

vojko123 ::

Ja pokliči firmo ki hendla garancijo pa se malo pozanimaj, bi moglo pisat na papirjih kdo je odgovoren za izvajanje. Aja pa če nočejo pomagat morš mal zatežit, zmeraj pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vojko123 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

INTEL Xe GPU (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23534558 (8906) WizzardOfOZ
»

Računalniški servis Kranj (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
504061 (3002) scipascapa
»

Visoka temperatura grafične v IDLU

Oddelek: Pomoč in nasveti
193559 (3245) s6c-gEL
»

Hitra IN hladna grafična?

Oddelek: Kaj kupiti
61404 (1032) Markoff
»

Geforce 6600 GT problem ! oz vprašanje