Forum » Programiranje » eval() in VBA
eval() in VBA
OwcA ::
Imam rahlo nenavaden problem:
napisati moram program, ki bo prebral ime funkcije iz tabele in jo nato poklical.
Na zalost je zahteva narocnika, da je stvar narejena IZKLJUCNO z M$ Access-om, tako da sem omejen na VBA.
Ta sicer ima funkcijo Eval(), ki bi naj naradila nekaj v smislu tistega, kar potrebujem (torej kot argument sprejme string in če gre za funkcijo jo poklice), a problem je, da mi stvar ne dela.
Ce z eval() klicem bulid-in funkcijo stvar dela, ce pa hocem klicati kaksno lastno funkcijo pride do run-time error-ja, ki sporoca, da funkcije (ki sem jo podal kot argument) ne najde.
Ali se je ze kdo srecal s podobnim problemom in kako ga je resil, oziroma a obstaja kaksna duga resitev (, ki bi omogocala klicanje funkcije podane kot string)?
Skoraj bi pozabil: uporabljam M$ Access 2k
napisati moram program, ki bo prebral ime funkcije iz tabele in jo nato poklical.
Na zalost je zahteva narocnika, da je stvar narejena IZKLJUCNO z M$ Access-om, tako da sem omejen na VBA.
Ta sicer ima funkcijo Eval(), ki bi naj naradila nekaj v smislu tistega, kar potrebujem (torej kot argument sprejme string in če gre za funkcijo jo poklice), a problem je, da mi stvar ne dela.
Ce z eval() klicem bulid-in funkcijo stvar dela, ce pa hocem klicati kaksno lastno funkcijo pride do run-time error-ja, ki sporoca, da funkcije (ki sem jo podal kot argument) ne najde.
Ali se je ze kdo srecal s podobnim problemom in kako ga je resil, oziroma a obstaja kaksna duga resitev (, ki bi omogocala klicanje funkcije podane kot string)?
Skoraj bi pozabil: uporabljam M$ Access 2k
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] Objekt poslan k metodi v kakšnem stanju?Oddelek: Programiranje | 1550 (997) | shadeX |
» | Python - problemOddelek: Programiranje | 2786 (2516) | slevin |
» | zlobni C ali kako sprogramirat sledeč program =)Oddelek: Programiranje | 1768 (1327) | charlotte |
» | [naloga][c++] brisanje elementaOddelek: Programiranje | 1325 (1197) | rasta |
» | [Naloga][C] Tabela kazalcev na funkcije (simulacija sistemskih klicev)Oddelek: Programiranje | 1659 (1458) | miha22 |