» »

Multicast in Windows 2008 ??

Multicast in Windows 2008 ??

Omelo ::

Rabil bi pomoč. Imam optiko preko T-2 in paket 50/50, zato sem speljal internet kar preko računalnika, ki ima naložen Windows 2008. Sedaj pa mi ne deluje multicast in na računalniku ne moram gledati TVja. A mogoče kdo ve, kako bi preko strežnika lahko spustil multicast? Tudi na samem strežniku ne moram gledat.

Hvala za pomoč!

alen1 ::

Server 2008 ima kar močan firewall. Poskusi najprej izklopit firewall in poglej, če ti potem deluje. Če bo zadeva delovala, bo potem potrebno odpreti porte na serverju.

Hvala za hiter odgovor. Firewall sem izklopil, pa ni nič bolje...

Kako pa je povezano vse skupaj? Na server je iz routerja potrebno priklopit 2 kabla (internet in tv).

Server je z eno mrežno kartico povezan na Milana (modem) z drugo kartico pa na mrežo. Prej je bil pač router povezan na wan in Milana in je zadeva delovala bp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Omelo ()

Se da to kako skicirat za lažjo predstavo?

skica

Evo.

Takole pa je bilo ko je bil vmes še router....

skica

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Ne vem kako deluje talem modem mislim pa, da bi morale it iz modema dva kabla na server. A ni, da je en kabel za internet (data), eden za tv (video), se pravi na modemu ponavadi pridejo 4-je porti 2 za internet 2 za video (če je tako nastavljeno).

Bones ::

Milan je FTTH stikalo, ki ga uporablja T-2. Vseh osem portov pa je uporabno tako za internet kot TV in telefonijo.

zajc ::

Tudi jaz imam isti problem. Na noben način na Windows server 2008 R2 ne morem gledati T-2 IPTV. V Ubuntu 9.10 dela brez problema z 1 mrežno kartico preko routerja, v Windows server 2008 R2 ali imam 1 ali 2 mrežni kartici na router ali direktno na FFTH stikalo, vklopljen ali izklopljen požarni zid, pa ne dela :( Ali ima kdo kakšno idejo katera nastavitev v sistemu preprečuje gledanje IPTV?

Spc ::

Vedno samo jaz točno vem kaj je narobe.
Inštalirat moraš Routing and remote access.

O super! Končno en ki nekej ve :) Kaj točno pa je potrebno tam nastavit? Ker tam je en kup stvari...

Zgodovina sprememb…

Spc ::

Ponavadi nič, saj v R2 verziji routing ne deluje če ni inštaliran.
Prvo probaj samo inštalirat routing and remote access .. če še potem ne dela pa bomo pogledali zakaj ne.

Routing and remote access imam že inštaliran, saj drugače sploh ni delal internet, i think so?

@Spc: routing je privzeto nameščen, drugače internet ne bi delal.

Ali je komu uspelo nastaviti multicast v windows server 2008?

ZGI ::

Spc-ju nobelovo!

/sarcasm_off

Mogoče, v Routing and Remote Access -> IPv4 -> General (desni klik) -> New routing protocol -> IGMP Router and proxy, potem pa se poigraj malo z nastavitvami. Mogoče boš rabil še IP naslove mreže od t2-ja

172.16.100.0/24
172.17.140.0/24
172.17.141.0/24
84.255.209.0/24
84.255.208.0/24
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Ne vem ali bi se vdrl od sramu ampak fora je bila edino v portu 5000 UDP. Ko sem nastavil na routerju port 5000 UDP kot incoming, multicast je bil že vključen, je začelo delat. Zanimivo, da v Ubuntu ni potrebno odpirati tega porta, zato sem taval v temi.

To s portom sem se spomnil prejle, ko sem kidal sneg :D

Ok, meni še vedno ne deluje :) Če ima kdo mogoče kaj dobre volje da bi preko remota pogledal kaj ne štima, bi lepo prosil. Že tako in tako imam požarni zid izključen (ko poizkušam) pa še dodatno nastavljen 5000 port, ne gre in ne gre :(

Kaj res ni nobenga ke bi imel še kakšno idejo?

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pinganje serverjevega externega IP-ja iz lokalne mreže - W7

Oddelek: Omrežja in internet
7813 (653) veqlargh
»

Win 7 routing dveh mrežnih kartic

Oddelek: Omrežja in internet