Forum » Programiranje » access in izvoz v txt -ni levih ničel
access in izvoz v txt -ni levih ničel
peterpan2099 ::
iz accessove tebele želim podatke izvoziti v txt format (za kar sem sicer naredil makro).
Težava, ki se mi pojavlja je v temu, da pri polju, ki ga imam definiranega kot število (poskusil sem tudi tekst itd..) in ima obliko 00000000000000 (trinajst ničel - zaradi tega, da je polje vedno dolgo trinajst mest - v premeru , če je vrednost polja 12345, se le ta v tabeli prikaže kot 0000000012345) teh ničel v txt format ne prenese, temveč se pojavi zgolj kot npr. 12345.
Prosil bi za nasvet, kako zadevo prepričati, da naj v txt prenaša tudi leve ničle.
hvala in lp
peter
Težava, ki se mi pojavlja je v temu, da pri polju, ki ga imam definiranega kot število (poskusil sem tudi tekst itd..) in ima obliko 00000000000000 (trinajst ničel - zaradi tega, da je polje vedno dolgo trinajst mest - v premeru , če je vrednost polja 12345, se le ta v tabeli prikaže kot 0000000012345) teh ničel v txt format ne prenese, temveč se pojavi zgolj kot npr. 12345.
Prosil bi za nasvet, kako zadevo prepričati, da naj v txt prenaša tudi leve ničle.
hvala in lp
peter
Mercier ::
Prosil bi za nasvet, kako zadevo prepričati, da naj v txt prenaša tudi leve ničle.Kaj pa, če bi ti zadevo pokazal? Ali vsaj njen relevantni del.
Mercier ::
Kolikor razumem, imaš neko kodo. Če tisti del, ki ne dela kar bi moral prilimaš sem - lahko morebiti pade kaka rešitev.
ToniT ::
A maš ti te ničle zapisane v tabeli, ali samo na ekranu?
Če so zapisane v tabeli, potem mora iti brez problema, če pa so samo na ekranu, pa izvozi tisto spremenljivko, ki jo uporabljaš za izpis na ekran.
Če so zapisane v tabeli, potem mora iti brez problema, če pa so samo na ekranu, pa izvozi tisto spremenljivko, ki jo uporabljaš za izpis na ekran.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | (Java) Iskanje manjkajoči podatkov v tabeliOddelek: Programiranje | 1060 (825) | noraguta |
» | Poskeniraj in pretvori v txtOddelek: Programska oprema | 1323 (1023) | tiltech |
» | Unicode decodeOddelek: Programiranje | 1974 (1432) | Randomness |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4255 (3612) | milc |
» | Ms access neke vrste auto numberOddelek: Programiranje | 1543 (1336) | Fim |