» »

Belkin prekinja povezavo

Belkin prekinja povezavo

mugensport ::

Mogoč mi lahko kdo tu pomaga.. Do zdej sem si lastil wireles router Linksys WRT54GL in živel srečno. Nanj priklopljeni trije prenosniki, tv in ps3. Delal use perfektno 2 leti noč in dan brez prekinitev in ostalega sranja. No prejšn tedn mi je zadeva na žalost nehala delovat. Dal sem ga kolegu, ki hodi z elektroniko z roko v roki na pregled in upam, da oživi! No v BB sem nabavil Belkin N Wireless Router F5D8236-2 V4. Nemestitev potekala brez problema... Use zadeve se prez problema povezala tut z dometom zadovoljen. Je pa ta zadeva... na računalnikih usake 3- 20min zašteka povezava...ne odpre nobene internetne strani in nič...ikonca za povezljivost ne kaže napak in nič. In ta prekinitev traja do največ ene minute. Zanimivo, da messenger se pa kljub prekinitvi ne izpiše. Play Station Network na PS3 tudi ne zajamra odklopa iz omrežja. Samo na računalnikih ne dela internet. Z bratom norima.. Res je tečno. Prejšni tedn je recimo prekinalo enkrat na dan, ta teden pa v enem popoldnevu prekine ene 25x! Sem probal naložit novejši FW ampak zajamra, da ni pravi za ta model, kljub temu, da zberem za točno za ta model! Probu sem tudi s starejšimi fw-ji. Tudi autoupdate ne dela (ne najde strani za update ;(( ). Sem malo pogooglu glede tega in opazu, da majo belkini kar probleme s tem! Je imel oz. ima kdo isti problem? Ker če se bo to nadeljeval, ga ne bom nesu nazaj v BB, ampak zabrisu čez balkon..šou po njega in ga povozil z avtom.

jan01 ::

Neseš nazaj in vzameš wrt54gL. Pozabi na cenene n routerje

birtija ::

Imam Belkina 8235-4 v1. Nimam teh problemov, sem imel pa probleme z USB vhodom. Kar nekaj časa je bilo potrebno, da je Belkin na zahtevo uvoznika popravil firmaware. Hecno je edino to, da sedaj vse dela OK, mojega firmwara pa ni na uradni srtrani Belkina.
Sem pa zadovoljen s tem kar nudi za to ceno.

bluefish ::

Vidim, da se z leti niso preveč popravili.
Imam že nekaj časa enega in se ob prevelikem številu povezav enostavno obesi, čeprav ohrani signal. Če imam srečo, se obesi le brskanje, torrent in podobno pa deluje naprej, potem pa skok v nastavitve (zanimivo, da je geslo v plain formatu) in reset.
Vse to na 1Mbps povezavi - ob prehodu na optiko pa nedvomno menjam.

mugensport ::

No enako. Brskanje se obesi..ostalo dela:O. Ampak ni mi treba resetirat. Čez okroglo minuto refresh spletne strani in je ok za naslednjih 10..15..20?min. In čudno, da nikakor ne morem naložit novejši fw. Pri linksys je bilo to u easy.

mihl ::

Tudi jaz bom znorel s temi Belkini blesavimi. Lansko leto sem imel enega N Wireles (kupljen v BB!!!-banda, točno vedo, da prodajajo škart kitajski!), in je delal v redu cca 1,5 meseca, potem pa je spontano izgubljal povezavo z internetom in se ni znal več logirati na linijo, vse ostalo je delovalo OK. In potem ga seveda sploh ne moreš konfigurirati, ker gre konfiguracija preko interneta (modra rešitev $%&/). V BB, mi ga niso želeli zamenjati, ampak poslali na servis in seveda nepopravljivo pokvarjen, zato mi dajo novega, "full boljšega": F5D8236-4. Isti jajc. Delal normalno 2 dni, sedaj rabi cca 20-45 minut da se priklopi na omrežje (v tem času utripa oranžna lučka za modem). Če pa dam računalnik s kablom direktno na modem, se računalnik priklopi v trenutku. Nobene preinstalacije ali resetiranje Belkina ne pomagajo, kot rečeno pa ga konfigurirati ne morem, ker se ne priklopi na internet, preko katerega potekajo nastavitve, tako da tudi update firmwara ni mogoč. Baj de vej; tudi meni ne dela update originalnega firmwara (odkrije ga na spletu, vendar zašteka nalaganje).
Nikjer na netu še nisem našel rešitve, zato predvidevam, da je sploh ni, v ponedeljek nesem kitajsko kanto nazaj v BB...

jimac ::

upam da se kdo spozna ker mi že res pobira živce ker se ne spoznam kaj prida skoraj nič
belkim ruter f6d4230-4v3 na njem imam prek t-2 modema priklučena 2 računalnika
dellovalo je leto zdaj pa kar utripata oranžno luči za internet in modem na začetku ko priklopim.
luč za whireles sploh ne gori. če preklopim na t-2 pa normalno gre
sem probal resetirat pa se ni kaj spremenilo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router Security

Oddelek: Pomoč in nasveti
368437 (7843) Route66
»

WI FI omrežje doma problem prosim za pomoč

Oddelek: Strojna oprema
161504 (1016) jest10
»

Router kot access point - povezava

Oddelek: Omrežja in internet
125772 (5535) Naabo
»

Kater router izbrati?

Oddelek: Omrežja in internet
61020 (950) rzidar1
»

Linksys_WRT54GL in T2_pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
72812 (2812) PARTyZAN

Več podobnih tem