Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč pri disku
Pomoč pri disku
sokel ::
Potrebujem pomoč za sata disk.
Ker oseba ni delala pravilno z njim, se je vse skup sesul. Probal sem vse mogoče in mi ne uspe dat na novo gor winxp.
Probal sem vse sorte:
Bootat z winxp in z njimi ponovno ustvart particijo in namestitev. Winxp mi pravjo, da ni nobenega diska in lahk sam zaprem. V dosu z zagonsko disketo, mi pokaze 49gb, kot primarni disk. Če ga pa priklopim kot sekundarnega zraven mojega, mi pa v moj računalnik pokaze 111gb. Sem tudi v mojih winxp, pretvoril iz fat32 v ntfs in nato spet poizkusil.In je bla ista pesem. Ko sem ga formatral z zagonsko disketo, mi je formatiral v parih sekundah. Pokazal mi je 114gb.Vem da to ni ok, ker ne more v parih sekundah formatirat 120gb disk. Sem tud pozkusil z fat32 in nalozit win98. Jelepo nalozu in delal. V win98 mi je pokazal 111gb.
Je kak varianta, da bi v winxp pripravil sekundarni disk na zagon winxp?
Hvala
Ker oseba ni delala pravilno z njim, se je vse skup sesul. Probal sem vse mogoče in mi ne uspe dat na novo gor winxp.
Probal sem vse sorte:
Bootat z winxp in z njimi ponovno ustvart particijo in namestitev. Winxp mi pravjo, da ni nobenega diska in lahk sam zaprem. V dosu z zagonsko disketo, mi pokaze 49gb, kot primarni disk. Če ga pa priklopim kot sekundarnega zraven mojega, mi pa v moj računalnik pokaze 111gb. Sem tudi v mojih winxp, pretvoril iz fat32 v ntfs in nato spet poizkusil.In je bla ista pesem. Ko sem ga formatral z zagonsko disketo, mi je formatiral v parih sekundah. Pokazal mi je 114gb.Vem da to ni ok, ker ne more v parih sekundah formatirat 120gb disk. Sem tud pozkusil z fat32 in nalozit win98. Jelepo nalozu in delal. V win98 mi je pokazal 111gb.
Je kak varianta, da bi v winxp pripravil sekundarni disk na zagon winxp?
Hvala
bluefish ::
Izbriši vse particije in naredi Full Format.
Lahko uporabiš eno od namenskih orodij na Hirens Boot CD ali pa orodje kakega od proizvajalcev diskov.
Lahko uporabiš eno od namenskih orodij na Hirens Boot CD ali pa orodje kakega od proizvajalcev diskov.
sokel ::
Hiensa imam in še nisem delal z njim. Mi lahk napišeš kaj več?
Sem probal vse particije zbrisat in vse na novo je pokazal isto 49gb, namesto 120gnb. Naredil sem sam eno particijo. Pa hirens deluje v dosu?
Al se ga boota kot winyp?
hvala
Sem probal vse particije zbrisat in vse na novo je pokazal isto 49gb, namesto 120gnb. Naredil sem sam eno particijo. Pa hirens deluje v dosu?
Al se ga boota kot winyp?
hvala
fosil ::
Težava ni v disku.
Problem je v tem, da instalacijski cd od win xp nima vgrajenih sata driverjev in zato ne zazna diska.
Z nlite v instalacijski cd winxp integriraj sata driverje pa bo šlo.
Problem je v tem, da instalacijski cd od win xp nima vgrajenih sata driverjev in zato ne zazna diska.
Z nlite v instalacijski cd winxp integriraj sata driverje pa bo šlo.
Tako je!
bluefish ::
Oh, ja, čisto spregledal uvodni stavek.
Bodisi integriraj gonilnike ali pa v BIOS-u poišči SATA Native Mode (lahko je tudi AHCI Mode na Legacy,... - odvisno od BIOS-a) in nastavi na Disabled.
Bodisi integriraj gonilnike ali pa v BIOS-u poišči SATA Native Mode (lahko je tudi AHCI Mode na Legacy,... - odvisno od BIOS-a) in nastavi na Disabled.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3124 (2362) | xpozed |
» | Formatiranje diska ter install WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 7423 (7296) | PrimozR |
» | disk se ne formatiraOddelek: Strojna oprema | 1579 (1406) | koli99 |
» | dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1370) | amater |
» | Nov diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1762 (1438) | ali3n |