» »

Pomoč pri disku

Pomoč pri disku

sokel ::

Potrebujem pomoč za sata disk.
Ker oseba ni delala pravilno z njim, se je vse skup sesul. Probal sem vse mogoče in mi ne uspe dat na novo gor winxp.
Probal sem vse sorte:
Bootat z winxp in z njimi ponovno ustvart particijo in namestitev. Winxp mi pravjo, da ni nobenega diska in lahk sam zaprem. V dosu z zagonsko disketo, mi pokaze 49gb, kot primarni disk. Če ga pa priklopim kot sekundarnega zraven mojega, mi pa v moj računalnik pokaze 111gb. Sem tudi v mojih winxp, pretvoril iz fat32 v ntfs in nato spet poizkusil.In je bla ista pesem. Ko sem ga formatral z zagonsko disketo, mi je formatiral v parih sekundah. Pokazal mi je 114gb.Vem da to ni ok, ker ne more v parih sekundah formatirat 120gb disk. Sem tud pozkusil z fat32 in nalozit win98. Jelepo nalozu in delal. V win98 mi je pokazal 111gb.
Je kak varianta, da bi v winxp pripravil sekundarni disk na zagon winxp?

Hvala

bluefish ::

Izbriši vse particije in naredi Full Format.
Lahko uporabiš eno od namenskih orodij na Hirens Boot CD ali pa orodje kakega od proizvajalcev diskov.

Hiensa imam in še nisem delal z njim. Mi lahk napišeš kaj več?
Sem probal vse particije zbrisat in vse na novo je pokazal isto 49gb, namesto 120gnb. Naredil sem sam eno particijo. Pa hirens deluje v dosu?
Al se ga boota kot winyp?
hvala

fosil ::

Težava ni v disku.

Problem je v tem, da instalacijski cd od win xp nima vgrajenih sata driverjev in zato ne zazna diska.

Z nlite v instalacijski cd winxp integriraj sata driverje pa bo šlo.
Tako je!

bluefish ::

Oh, ja, čisto spregledal uvodni stavek.

Bodisi integriraj gonilnike ali pa v BIOS-u poišči SATA Native Mode (lahko je tudi AHCI Mode na Legacy,... - odvisno od BIOS-a) in nastavi na Disabled.

Sem jaz tud to študiral.
Hvala obema..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow

Oddelek: Operacijski sistemi
443124 (2362) xpozed
»

Formatiranje diska ter install WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
137423 (7296) PrimozR
»

disk se ne formatira

Oddelek: Strojna oprema
131579 (1406) koli99
»

dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161608 (1370) amater
»

Nov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
181762 (1438) ali3n

Več podobnih tem