Forum » Pomoč in nasveti » Hitro "vroča" HD 4850
Hitro "vroča" HD 4850
xxxgeekxxx ::
Jaz bi samo vprašal, če kdo ve če je to normalno da se HD4850 z ZALMAN hladilnikom hitro zagreje?
Ko sem jo kupil se namreč ni kaj preveč grela, sedaj pa se takoj začne gret, naprimer v S.T.A.L.K.E.R. Call of Prypiat sem jo zagnal do glavnega menija, igro ugasnil, in že se je ventilator vrtel z 63%, temperatura pa je bila 54°C.
To sem opazil da se mi dogaja zdaj ko imam nameščen windows 7, saj prej nisem opazil nobenega pregrevanja, saj prej na XPjih se ventilator ni tako hitro vrtel, pa je bilo sredi poletja (brez klime).
PS: Na ohišju imam stranico odprto kar malo pomaga ampak ne kaj dosti
Tu je slika grafične da veste za kateri model gre
Hvala za odgovore LP!
Ko sem jo kupil se namreč ni kaj preveč grela, sedaj pa se takoj začne gret, naprimer v S.T.A.L.K.E.R. Call of Prypiat sem jo zagnal do glavnega menija, igro ugasnil, in že se je ventilator vrtel z 63%, temperatura pa je bila 54°C.
To sem opazil da se mi dogaja zdaj ko imam nameščen windows 7, saj prej nisem opazil nobenega pregrevanja, saj prej na XPjih se ventilator ni tako hitro vrtel, pa je bilo sredi poletja (brez klime).
PS: Na ohišju imam stranico odprto kar malo pomaga ampak ne kaj dosti
Tu je slika grafične da veste za kateri model gre
Hvala za odgovore LP!
Ke te češ
- zavaroval slike: bluefish ()
mtosev ::
normalen temp. do 90C ne rabis sploh skrbet.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
To vem ja, ampak moti me, ker drugače dela, saj ko je bila nova, ni bila tako glasna, pa tudi tako se ni grela, zdaj pa se, samo to me skrbi da ni kaj narobe, saj se ventilator vrti do 90%, ko je bila pa nova pa je prišel do max 60%, pa temperatura je bila dosti manjša.
Ke te češ
AngelOfDeath ::
xxxgeekxxx je izjavil:
To vem ja, ampak moti me, ker drugače dela, saj ko je bila nova, ni bila tako glasna, pa tudi tako se ni grela, zdaj pa se, samo to me skrbi da ni kaj narobe, saj se ventilator vrti do 90%, ko je bila pa nova pa je prišel do max 60%, pa temperatura je bila dosti manjša.
Bolj zahtevne igrce igraš, bolj se bo grela. Torej nehaj igrat zahtevne igre pa bo ventilator lepo počasen in kartica se nebo grela.
edit: Slovnica
AngelOfDeath
V tem je ravno problem, meni bi bilo čisto logično, če bi se grafična malo bolj grela pri grafično zahtevnih igrah, ampak se greje tudi pri onih 300MB vlkih, starih igrah ko majo ravno 1024x768 resolucijo, ker to mi ni jasno, ker se pri vseh igrah ventilator žene kot da bo poleto, pa nima veze če je to crysis na ultra high (crysis se prej ni ventilator tako vrtel) ali pa tetris , pri vseh je enako, kar pa ne razumem.
V tem je ravno problem, meni bi bilo čisto logično, če bi se grafična malo bolj grela pri grafično zahtevnih igrah, ampak se greje tudi pri onih 300MB vlkih, starih igrah ko majo ravno 1024x768 resolucijo, ker to mi ni jasno, ker se pri vseh igrah ventilator žene kot da bo poleto, pa nima veze če je to crysis na ultra high (crysis se prej ni ventilator tako vrtel) ali pa tetris , pri vseh je enako, kar pa ne razumem.
Ke te češ
AngelOfDeath ::
Verjetno zato ker kartica preklopi v višjo frekvenco delovanja. Samo v winsih pa je na nižji frekvenci.
edit: Slovnica
Upam da je to, da ni kaj narobe, ker spihan je računalnik, pa zračenje je tudi urejeno, če je to potem je vredu, ampak prvič slišim, da preklaplja med hitrostmi, ko si v igri/win.
Ke te češ
Han ::
Z RBE (Radeon Bios Editor) lahko pogledaš kakšen profil hlajenja ima kartica...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
nUUb ::
Uporabi RivaTuner, jaz imam gor Xigmateka Battle Axe in so ventilatorji na 5V (neslišno z 1m) pa temperature v idle ne gredo čez 50°C.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
r3day ::
jaz mam isti problem, po ištalaciji win7 je grafična postala glasnejša tudi pri starejših špilih. Res je ful moteče, ker je neverjetno glasna
grafična pa je hd3870x2
grafična pa je hd3870x2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pregrevanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1926 (1399) | mulc007 |
» | Menjava ventilatorja v napajalnikuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7122 (3845) | radmannsdorf |
» | Glasen dv7Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 658 (564) | Kevinr |
» | Visoka temperatura prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 7247 (6523) | Stupo |
» | Smrad iz napajalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1340 (1197) | `ripper` |