Forum » Omrežja in internet » Wake-on-Wlan
Wake-on-Wlan
badguy90 ::
Pozdravljeni,
mene pa zanima ena stvar. Jaz imam doma računalnik z vsemi podatki, z vsemi datotekami ipd, o in študiram v ljubljani kjer imam s seboj prenosni računalnik. Včasih pa potrebujem pobrskat po domačem PCju. (imam tudi prenosni disk ampak je zelo epraktično vseeno skozi ga nosit gor pa dol), ker prenosni ostane večinoma v LJ. o skratka, domač PC ima net povezavo preko routerja WLAN in ko me ni doma je PC v hibernaciji ali spanju (zaradi porabe energije)...
S kirim programom in kako bi lahko iz Ljubljane preko prenosnega PC zbudil domač PC in prebrskal željene datoteke. Hvala in LP...
mene pa zanima ena stvar. Jaz imam doma računalnik z vsemi podatki, z vsemi datotekami ipd, o in študiram v ljubljani kjer imam s seboj prenosni računalnik. Včasih pa potrebujem pobrskat po domačem PCju. (imam tudi prenosni disk ampak je zelo epraktično vseeno skozi ga nosit gor pa dol), ker prenosni ostane večinoma v LJ. o skratka, domač PC ima net povezavo preko routerja WLAN in ko me ni doma je PC v hibernaciji ali spanju (zaradi porabe energije)...
S kirim programom in kako bi lahko iz Ljubljane preko prenosnega PC zbudil domač PC in prebrskal željene datoteke. Hvala in LP...
T-Majo ::
Kakšna je pa razlika med hibernacijo in spanjem? Sem mislil, da je enako.
Jaz ga ugasnem ali pa nič. Ker na večina platah, če imaš navit CPU se računalnik težko zbudi iz spanja.
Jaz ga ugasnem ali pa nič. Ker na večina platah, če imaš navit CPU se računalnik težko zbudi iz spanja.
x.sci ::
Tole verjetno ne bo slo, ker za wireless povezavo rabis delujoc cpu/os, ki pa med hibernacijo nista aktivna. Ce bi imel navadno mrezno povezavo, bi bilo to izvedljivo.
T-Majo: pri hibernaciji os zapise vsebino rama na disk in to ob naslednjem zagonu prebere v ram (mu ni treba detektirat naprav, zaganjat programov itn.), pri spanju pa je ram se vedno pod napetostjo. Torej se pri hibernaciji racunalnik ugasni -- lahko potegnes kabel iz stroma, pri spanju pa ne cisto.
T-Majo: pri hibernaciji os zapise vsebino rama na disk in to ob naslednjem zagonu prebere v ram (mu ni treba detektirat naprav, zaganjat programov itn.), pri spanju pa je ram se vedno pod napetostjo. Torej se pri hibernaciji racunalnik ugasni -- lahko potegnes kabel iz stroma, pri spanju pa ne cisto.
hojnikb ::
Mene pa neki zanima v zvezi z WOL?
A se da to usposobit na Asus P5KC plati, ker men ne uspe..
Sn vklopo v BIOSu wake on pci-e in pci pa še vseen ne dela.Prav opcije za wol pa plata nima..
A se da to usposobit na Asus P5KC plati, ker men ne uspe..
Sn vklopo v BIOSu wake on pci-e in pci pa še vseen ne dela.Prav opcije za wol pa plata nima..
#brezpodpisa
x.sci ::
badguy90: se oproscam za sirjenje napacnih informacij. Torej, to se naceloma da naredit, samo ne vem, ce ni to neka napol intel-only zadeva. Stvar menda dela na laptopih s 3945 chipsetom in uporabo intelovega wireless managerja na winxp. Mora pa to podpirat wireless kartica, samo intelov chipset verjetno ne bo dovolj (z raznimi adapterji na usbju mocno dvomim, da bo slo). Menda so tudi (bili) problemi z visto. Sicer pa klik.
Upam pa, da se razumemo, da je domac pc priklopljen preko wirelessa in ne s kablom na wireless router :)
Upam pa, da se razumemo, da je domac pc priklopljen preko wirelessa in ne s kablom na wireless router :)
T-Majo ::
Tole verjetno ne bo slo, ker za wireless povezavo rabis delujoc cpu/os, ki pa med hibernacijo nista aktivna. Ce bi imel navadno mrezno povezavo, bi bilo to izvedljivo.
Hvala za odgovor. Sem si glih bral literaturo za IT izpit, pa je bilo notri vprašanje. Hehe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljšanje avtonomije Win tabliceOddelek: Pomoč in nasveti | 1719 (1327) | beni |
⊘ | Windows 10 ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3203 (1805) | dzinks63 |
» | Pozdravljen, svet! - globoko iz vesoljaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9199 (7186) | 7982884e |
» | Spanje računalnika - ventilatorji delujejo naprejOddelek: Strojna oprema | 2223 (2039) | opeter |
» | Menjava RAMa med hibernateOddelek: Strojna oprema | 1718 (1483) | martinc |