Forum » Kaj kupiti » WD My Book Essential 500GB trese.
WD My Book Essential 500GB trese.
novi ::
Zdravo.
Decembra sem kupil zunanji disk WD My Book Essential 500GB.
Včeraj sem ugotovil, da napajalnik od zunanjega disk prebija, oz. je na izhodnem kontaktu 85 V AC napetosti (merjeno minus pol na adapterju proti ozemljitvenem kontaktu na vtičnici). Tudi preizkuševalcem toka (fazenprifer) veselo sveti, če ga približam minus polu na vtiču od adapterja.
Na prvi pogled sem si rekel, da imam pač pokvarjen napajalnik in gre na servis pod garancijo.
A ko sem prosim kolega naj preveri pri sebi, kako je na njegovem napajalniku za isti disk in je dobil iste rezultate me je zaskrbelo, da gre za tovarniško napako!
Torej če se komu, da in ima isti disk daj prosim preveri. Najlažje s fazenbriferjem, če je na kontaktu od napajalnika prisotna AC napetost. Zadeva je lahko precej neprijetna.
Disk deluje brez težav. Samo če ga v temi priklopim na računalnik se vidi iskra ob kontaktu z ohišjem oz. ozemljitvijo.
Podatki o napajalniku:
AC ADAPTER
Model no: WA-18H12
Decembra sem kupil zunanji disk WD My Book Essential 500GB.
Včeraj sem ugotovil, da napajalnik od zunanjega disk prebija, oz. je na izhodnem kontaktu 85 V AC napetosti (merjeno minus pol na adapterju proti ozemljitvenem kontaktu na vtičnici). Tudi preizkuševalcem toka (fazenprifer) veselo sveti, če ga približam minus polu na vtiču od adapterja.
Na prvi pogled sem si rekel, da imam pač pokvarjen napajalnik in gre na servis pod garancijo.
A ko sem prosim kolega naj preveri pri sebi, kako je na njegovem napajalniku za isti disk in je dobil iste rezultate me je zaskrbelo, da gre za tovarniško napako!
Torej če se komu, da in ima isti disk daj prosim preveri. Najlažje s fazenbriferjem, če je na kontaktu od napajalnika prisotna AC napetost. Zadeva je lahko precej neprijetna.
Disk deluje brez težav. Samo če ga v temi priklopim na računalnik se vidi iskra ob kontaktu z ohišjem oz. ozemljitvijo.
Podatki o napajalniku:
AC ADAPTER
Model no: WA-18H12
logout ::
V takšnih primerih je nujno preveriti tudi vtičnico, na katero je naprava priključena. Težava je namreč pogosteje na napeljavi, kot napajalniku.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nerazumevanje el. napeljave za lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8225 (2722) | tehnicni |
» | Težava z zagonom računalnika (matična piska)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1806 (1590) | solatko |
» | Napetost na ozemljitviOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3662 (3436) | Invictus |
» | Vibriranje prenosnika ob dotikuOddelek: Pomoč in nasveti | 5263 (4702) | francek1 |
» | Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9500 (8269) | Pyr0Beast |