» »

Cena?

Cena?

VAgency ::

Cena za kopijo tega?
www.igra.topshop.si

IceIceBaby ::

Samo stran ali komplet zasnova nagradne igre?

BALAST ::

Ideja 50EUR
Oblikovanje 80EUR
Internetna postavitev 20EUR

Tako ocenjujem na 150EUR, kar pa je zagotovo vredno kot 8ur marketinškega dela(komerciale).

Gost ::

Oblikovanje strani: 400EUR
delovanje (obrazec, html): 400EUR
izvedba (vsebine, pogoji, načrt...): 700EUR

kitewing ::

BALAST je izjavil:

Ideja 50EUR
Oblikovanje 80EUR
Internetna postavitev 20EUR

Tako ocenjujem na 150EUR, kar pa je zagotovo vredno kot 8ur marketinškega dela(komerciale).

Tebe je treba zaposliti, ker boš zadovoljen z 300eur/mesec... Mogoče bi se zmenila za bruto in ne neto?

Vice ::

Ideja 50EUR
Oblikovanje 80EUR
Internetna postavitev 20EUR


To je nerealna cena, ker ideja je že podana, zato 150EUR je očitno preveč. Za 100 bi pa jest osebno mogoče še premislil.

NorK ::

BALAST, kako je pa s podporo v primeru težav?
Je v to vključena tudi razmislek o tem kako se bo žrebalo?
Kaj pa "boj" proti goljufanju oziroma vsaj temeljit razmislek glede tega?
Imaš firmo ali bi šlo prek študentske napotnice? Lahko pokažeš reference?

BALAST ::

VAgency ima mogoče le pristop VIRALNEGA OGLAŠEVANJA, kjer mu več klikov poveča vrednost njegovega ali kolegovega dela.

Drugače pa dobiš okvirne cene Freelancerjev tule, na nekakšnem spletnem tržišču.

cyber_killer ::

Brez nakladanja za tam od 800-1000EUR ocenjujem delo.

bluefish ::

Drugače pa dobiš okvirne cene Freelancerjev tule, na nekakšnem spletnem tržišču.
Tole spletno tržišče je zajedanje in nič drugega. Je bilo že po mnogih grafičnih portalih in blogih jasno zapisano, zakaj je tovrsten model škodljiv, tako do avtorjev kot naročnikov.

BALAST ::

tovrsten model škodljiv, tako do avtorjev kot naročnikov.
;((

Ma kaj vsi mislite da morate obvladat te stvari v nulo? Tako simpl nalogico znajo narest vsi srednješolci v ameriki in koreji, zdaj pa praviš da je pošteno delo škodljivo? Mogoče se preveč izogibaš globalnega razmišljanja, da je potrebno vedno več pokazat za manj denarja.

*stereotip* Ko pa slišite prek medijev, da je kitajska prepoceni in preblizu, da uničuje zdravo konkurenco, se pa začnete jeziti na kitajce.
V resnici je pa že veliko domačih proizvajalcev, kot tudi tujih preselilo velikšno mero razvoja v nižjerazvite države, kjer je zakonodaja bolj ugodna in je potrebna manjša naložba, kot pri nas pa ne pomislite.

Recimo kot primer, brat ima dobre prijatelje v Bosni kjer stoji tudi slovenska firma Hermes Softlab, pa pravi da programerji tam lahko le sanjajo o programerskih plačah, ki so pri nas 1200EUR neto za "zelenca" tam pa komajda 300EUR, za profesionalca pa komaj 600EUR, pri nas pa večkratnik tega. Jasno, da se firma na zunaj ne postavlja s tem da je večina programerjev od tam. Peščica zaposlenih je v sloveniji in od tega več komercialistov kot pa programerjev. Dodana vrednost je potem le v maržah in izkoriščanje politike nižjerazvitih držav.

Hudiča, če je to pošteno, potem sem jaz Papež.

bluefish ::

Ne govorim o ceni, temveč o celotnem nivoju storitve.

BALAST ::

Kaj pa je zate nivo storitve pri nagradni igri, ki je prej zavajanjem kot pa resnična ugodnost.

Imaš izdelek, sedaj pa prodajaš možnost dobitka 10% popusta na čisto tretji strani. Uf ja to je pa res treba fino razmislit preden se prijaviš na tako nagradno igro. 8-O Jaz bi se edino prijavil če mi zagotovijo srečanje z Osamo Bin Ladnom. Jeah i got no chance, but i think positive. :))

boj za dopust na tajskem
? Predstavljam si, da se boš moral dobesedno boriti s koruptivno zasedbo firme.
e-vodič za uživanje v dvoje
Prazna slama, recimo kak prekopiran vodič z http://www.mydigitallife.info/.
takojšen 10% popust na spletni strani majdičeve
To bo tak naval da bodo komaj prodali 10majc iz zaloge.

V veliki večini so pravila kar med vrsticami, kar za laika pomeni takojšno razveselitev, za takega z nekaj izkušnjami o marketingu pa začne boleti glava od natolcevanja. Pa ti recepti so 1001 preglodani ampak, ker je še vedno mnenje da je vsaj 10% takih, ki zagrabijo tako vabo in se prostovoljno pridružijo oglasnem smetenju ali SPAM-u. Ma to ne gre tako, sploh na tako plehki TOP-SHOP strani, kjer vsaj po parih kupljenih izdelkih ugotovi kupec, da je bil NATEGNJEN.

Gost ::

Prav vsaka tema okrog denarja se odvije v neko brezglavo brezvezno natolcevanje. Bla bla bla. Vedno se najde en pametnjakovič, ki ve vse o ekonomiji, kitajskih in indijskih cenah in koliko je dejansko neka storitev vredna v kateremkoli primeru.

Balast, vzami raje en persen, ker ne boš nikogar prepričal.

Dejstvo je, da s tvojimi cenami v Sloveniji prej umreš ali greš v zapor. Ko bo košarica osnovnih potrebščin cenejša, bo tudi cena takih storitev manjša.

BALAST ::

Balast, vzami raje en persen, ker ne boš nikogar prepričal.


Ti pa vzemi lekadol, ker te že načenja glavobol, ko pomisliš, da si več vreden, kot naši južni bratje in azijci skupaj.

Gost ::

:) No, no. Ne počuti se ogroženega in ne delaj lažnih sklepov. Se ti opravičujem z zgornjimi izjavami.

Kdor si želi obogateti, ve da je potrebno iti v management in politiko. S postavitvami nagradnih iger na spletu ni še prav nihče obogatel. Gre samo za kritje vseh stroškov, ki pri tem nastanejo - elektrika, amortizacija software-a, hardware-a, prispevki, zavarovanja, najemnine, plače itd. Tisti, ki so že naredil tak mali projektek vedo, kaj vse stoji zadaj (od začetka do konca, da vse zaključiš) in ne bodo postavljali takih cen.

Balast, sklepam, da se samo malo hecaš, ali pa nimaš prav nobenega pojma o tej zadevi.

Gandalfar ::

Tole je dobro targetirano in A/B testiran landing page, ki je optimiziran tudi za razne jezike. Poglejte kaksno njihovo tehnicno predavanje.

Pod 1-2k EUR si ne bi upal racunat, ce bi hotel doseci podobne conversation rate kot oni. Celotna zasnovna kampanje pa se kaksen mesec ali dva dela zraven + copywriting.

S postavitvami nagradnih iger na spletu ni še prav nihče obogatel


Top-shop je. Tole je njihov tipicen lead generation stran.

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

ki zagrabijo tako vabo in se prostovoljno pridružijo oglasnem smetenju ali SPAM-u. Ma to ne gre tako, sploh na tako plehki TOP-SHOP strani, kjer vsaj po parih kupljenih izdelkih ugotovi kupec, da je bil NATEGNJEN.


Naj se ljudje sami odločijo kdaj so nategnjeni in kdaj se bodo prijavili v mailing listo. Take izjave niso ravno premišljene. Če se tebi izdelki in cela nagradna igra ne zdi dobra ne pomeni, da smo vsi taki. Ljudje niso tako zabiti, da bi rabili tvoje mnenje kam se je pametno prijaviti in kam ne.

Kar se pa cen tiče je pa ključno vprašanje še vedno kaj avtor teme pričakuje.

Če gre samo za kopijo te strani v enostavnem htmlju potem je cena par 100EUR z dizajnom vred povsem realna. Dejansko kopijo tega naredi en html koder v 2 urah.

Če gre za zasnovo celotne viralne akcije pa so cene lahko astronomske. Malo poznam ozadje teh zadev iz prakse pa vem koliko znanja in dela gre v tak projekt. Zadaj za temi virali stoji cela znanost, ki pride z izkušnjami na trgih 20+ držav, nešteti transakcijski maili, ZELO natančno napisani pogoji itd.

BALAST ::

@ kst

Vem da je v ozadju "lahko" boljša idejna zamisel, ali pa celo propagiranje Slovenske reprezentance na OI. Ampak na prvi pogled je ta akcija kar nekaj X od Y na Z.

Poglej namreč reklamno kampanjo za OMV in cenejše počitnikovanje, pa grem stavit da tale nagradna igra nima tako daljnošežnih namenov, kot je pa le propagiranje majdičeve spletne strani, ki deluje v prvi vrsti kot ljubiteljsko sestavljena, vendar je v ozadju "manj premožna" ekipa, ki je zavohala priložnost za zaslužek. Glavno nagrado pa "verjetno" dobiš povratno vozovnico v indonezijo, katero je ravno pred mesecem rezerviral moj znanec za pičlih 400EUR + takse, ki pa se lahko vsako turistično podjetje privošči, ker je vzporedno oglaševano v nagradni igri. // Glede na to da je zunanji turizem ena izmed dejavnosti, ki v recesiji najbol peša, se splača poceni oglaševat.

Zdaj boš pa za par ur dela, bolj mišljeno kot "kopija" TOP-SHOPOVE akcije, ki jo VAgency hoče oceniti in verjetno narediti drugje podobno, ali celo enako oglaševano nagradno igro. Ne mi razlagat, da je treba plačevat za zrak, ki ga vsi dihamo, pa za ene nenapisane tarife patentov. Nujno moraš imeti za tako delo avtorsko pogodbo ali pa službeno pogodbo o "omejitvah" in odgovornostih, da si zavaruješ hrbet. Zdaj ne natolcevat da kitajčki to spregledajo, kar iz prve, če pa za njimi stojijo ugledne firme s sedeži po celem svetu pa je treba še njih 100x več nahranit kot dejanskega programerja, designerja, marketing strokovnjaka...

Ja lepo da poznate celotno verigo lačnih ust, ampak 1000EUR za tako "šlampasto" nagradno igro vam večina naročnikov nikoli nebi plačala.

Pa sem videl že predračune nekih oblikovalsko vrhunskih kampanj, z flash igrami,svetlečimi letaki, sponzoriranimi sindikati ...
Pa je bila cela kampanja ocenjena na manj kot 2000EUR, končni stroški so bili pa za 50% višji, ker so res izdelali vrhunsko igro, kot je npr. SKI CHALANGE. ne pa da zdaj enemu programerčku namenijo 1000EUR za 3ure dela z pavzami in malico vred. :))

Wox ::

Koliko stokanja zaradi enega butastega vprašanja. Cena je takšna, kot jo postavi izdelovalec in nič manj in nič več. Če stranki ne paše, naj gre drugam. End of story.

IceIceBaby ::

Ne razumem kaj točno sploh želiš povedat.

Jaz ti pravim, da take nagradne igre ne boš naredil v 3 urah. Dejansko je v Sloveniji malo ljudi, ki so sploh sposobni speljati takšno nagradno igro (seveda, z nekim solidnim učinkom). Če gre torej za oceno zasnove celotne akcije potem se lahko pogovarjamo 5 mestnih številkah.

Če gre pa le za površno kopijo spletne strani lahko pa dobiš nekoga za par 100EUR oz...150EUR kot si rekel.

Dokler avtor teme ne pove kaj točno ga zanima ne bo pametnega odgovora.

Gost ::

Meni se zdi pa prav zanimivo. Morda je tale Balast res kakšen genij. Samo nečesa nam še ni odgovoril.

Balast,
Zdi se ti, da to lahko naredi vse ena oseba. Lahko ti osebno narediš ustrezno izvedbo podobne nagradne igre, mi izdaš račun ali pa na avtorsko, za 150EUR (neto ali bruto ne bom skoparil za tistih nekaj deset eurov)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

IceIceBaby ::

Zdi se ti, da to lahko naredi vse ena oseba. Lahko ti osebno narediš ustrezno izvedbo podobne nagradne igre, mi izdaš račun ali pa na avtorsko, za 150EUR (neto ali bruto ne bom skoparil za tistih nekaj deset eurov)?


Saj poznaš odgovor :)

Če bi obstajali taki ljudje potem firme kot je Studio moderna nebi imele zaposlenega celega teama ljudi, ki skrbijo za podobne akcije.

BALAST ::

@ Wox

se strinjam, ampak nekateri takoj začnejo zagovarjati, pa si ene stroške zmišljujejo, ampak debata, ki sem jo hotel vzporedno načeti, da ni logike ker znamo samo seštevat, ampak tudi DELITI, ker trenutni časi res kličejo k specializaciji, ampak kdor se ne znajde v vsem po malem, je le kot konj s plašnicami in hodi samo naravnost kot mu nekdo ukazuje od zadaj. // prispodoba :P
Zato pa večopravilne nižjerazvite države sedaj že prehitevajo po intelektualni poti, samo zato ker se stroški delijo na manj oseb, kot bi jih bilo potrebno pri specializiranih neodvisnih službah, po možnosti še v različnih firmah. // To samo sešteva stroške+ DDV +DDV... itd.

(seveda, z nekim solidnim učinkom)
Kako sarkastično! :))

Če gre pa le za površno kopijo spletne strani lahko pa dobiš nekoga za par 100EUR oz...150EUR kot si rekel.
Super da si se spustil na tak nivo da dojameš kaj predstavlja prvi stavek v tej temi. ;((

Zdi se ti, da to lahko naredi vse ena oseba. Lahko ti osebno narediš ustrezno izvedbo podobne nagradne igre
to ti ne morem narediti, ker v ozadju je res ustrezna izvedba, ampak vprašanje avtorja te teme je pa čisto laično tolmačeno kot "kopija". in surovo kopijo ti lahko naredim v eni uri, s tvojimi željami napisov. 8-)

Če bi obstajali taki ljudje potem firme kot je Studio moderna
podoben odgovor kot sem namenil Wox-u. Delal sem že v večjem medijskem podjetju pa sem opazil da šefi edino razdelijo projekte, in tudi takšni na prvi pogled te+je narave priromajo k izvršilcu, ki je te stvari že delal v preteklosti (se vidi v planogramu izvedenih del), pa jih pravtako naredi v parih dneh, potem se čreve vlečejo od naročnika do izvajalca večkrat, da pride do končne odločitve, če bi pa uporabljali videokonferenco bi bila tudi zapletena akcija kot so Merkurjevi, Mercatorjevi... letaki narejeni v enem tednu. Pravzaprav če zate to ni te+ak projekt ti lahko omenim, da so "naši" sposobni 300stranski katalog izdelkov, posodobiti z novimi slikami, ISO standardi prej kot v dveh tednih. Pa je biloveč takih projektov, da so celo delali obširne KATALOGE že samo za sejemsko predstavitev ki potekajo od tedna do par mesecev. 8-O

HardFu ::

Iz prve roke lahko povem o izkusnjah o Kitajcih in Indijcih. Z indijci je tako, da 3/4 ne razumejo kaj bi sploh rad, naredijo nekaj po svoje, in koncen produkt po vsej verjetnosti ne deluje. Res pa je da racunajo 10$/h kar pa je ubistvu cisto vseeno ce izdelek ne ustreza zahtevam. Kitajci pa lahko naredijo nekaj kar sicer zacasno dela a se velikokrat pokvari v kratkem casu. O podpori lahko samo sanjas, docimer reklamacija traja celo vecnost. Tako da BALAST, tukaj nimas prav.
Kar se tice spletne strani o kateri je govora je kst napisal povsem pravilno, zadaj je cela znanost, od grafike, uporabnosti, marketinga, uporabniske izkusnje.
Res pa je, da VAgency ni napisal a potrebuje direktno kopijo (kar je u bistvu nezakonito) ali potrebuje pac eno lead generation stran. Ce sklepam, da zeli 2. varianto, potem je cena sigurno 1-2k kot pravi Gandalfar.
http://codeable.io

Gandalfar ::

Mimogrede, taksnemu narocniku, ki bi "nekaj taksnega kot una stran" navadno hoces zaracunat bistveno visjo ceno ter izdajat racune sproti po milestonih, ker ga moras navadno se ucit zraven ter ti bo stalno spreminjal specifikacije.

msjr ::

VAgency ::

No, da se še jaz mal vključim v debato.

Ne rabim ne vem kaj, rabim pač kopijo viralne nagradne ige ( beri scripto ), kjer bomo pridobili za naše podjetje emaile in to je vse. Mi bomo oblikovali in dostavili .psd, potem nekdo mora razrezat, progamirati in to je to.

Tody ::

Če že imate oblikovalca zakaj še nimate programerja ? Oz kdo skrbi za vašo spletno stran zdaj? Skript je polno na netu če želiš narediti zadevo sam.

Gandalfar ::

Das 30USD MailChimpu pa si opravil kar se tice zbiranja emailov, double-opt-ina itd. (pazi .. zakonodaja te veze v te zadeve)

cyber_killer ::

@BALAST
Pol pa pejd v Bosno delat, kaj sploh spamaš ta forum s takimi bednimi izjavami. Koga b....k.... kakšne plače imajo dol v Bosni in kok so sposobni. Ti ko si tok pameten bi te takoj zaposlil, če si že zadovoljen s 100EUR. Naredi mi 10 spletnih strani za 1000EUR. Jaz jih bom pa veselo prodal za 5000EUR naprej.

Najprej da ti bo nekaj jasno, da so v Bosni plače take in se ne bodo spremenile lep čas. Poznam dr. medicine, s 5 let izkušenj in ima neverjetnih 700KM plače oz. 350EUR. Kok so pa tukaj plače dohtarjev? Mogoče še ena nula zraven teh 350EUR.

Tle smo v Sloveniji in zaručunavamo cene, ki so v tem standardu. Avtorju teme pa kot sem že povedal 1000EUR naj pripravi in ima prof. urejeno stran. Če želiš reference PM.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FURS Preveri račun (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
813165071 (49321) PINki
»

Kako učinkovito povečati obisk na novi strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6312450 (9577) Tydek
»

nagrada - plačilo dohodnine

Oddelek: Loža
3412287 (7547) St235
»

Verodostojnost nagradne igre "Mi smo družina" na Radio Center ?

Oddelek: Omrežja in internet
112666 (2178) space_monkey

Več podobnih tem