Forum » Mobilne tehnologije » Android - katere aplikacije
Android - katere aplikacije
menjalnik ::
Naložil sem program Adw Laucher ga kdo uporablja? Opazil sem bolj tekoče odzivanje menuja in ko se vrnem na ozadje se vse hitreje naloži, pa še fensi je
https://play.google.com/store/apps/deta...
Drug teden grem na morje v apartma, kjer je wifi. Priporoča kdo kakšen program, ki omogoča ogled filmov(akcije, komedije...)? Ter kakšen dober program za fotografiranje, če je :)
Drug teden grem na morje v apartma, kjer je wifi. Priporoča kdo kakšen program, ki omogoča ogled filmov(akcije, komedije...)? Ter kakšen dober program za fotografiranje, če je :)
Pithlit ::
BSPlayer, MXPlayer...
Lenovo Super Camera (ampak crappy fotkiču noben program ne bo pomagal... ne pričakuj čudežev)
Lenovo Super Camera (ampak crappy fotkiču noben program ne bo pomagal... ne pričakuj čudežev)
Life is as complicated as we make it...
prljavac ::
Potreboval bi aplikacijo za tablico, katera bi mi omogocala da se povežem z smart TV-jem in compom. Želel bi pa da lahko prek tablice upravljam z compom (recimo da iz kavča zalaufam film, ga zamenjam ko konča, nekak ko brezžična miška)
Prosim za nasvet katera app bibila primerna.
Hvala
Hvala
radmannsdorf ::
Potreboval bi aplikacijo za tablico, katera bi mi omogocala da se povežem z smart TV-jem in compom. Želel bi pa da lahko prek tablice upravljam z compom (recimo da iz kavča zalaufam film, ga zamenjam ko konča, nekak ko brezžična miška)
Hvala
če imaš smart tv, si pa naštimaj DLNA server na komp, pa boš vse filme upravljal preko tv daljinca.
https://plex.tv/
popster ::
če imaš smart tv, si pa naštimaj DLNA server na komp, pa boš vse filme upravljal preko tv daljinca.meni to bolj slabo dela ko gre za kake hd/3d filme, mam pa wifi, bi moral verjetno probal preko etherneta.
popster, je tvoja mrežna 100Mb al 1Gb? Meni je na 100Mb štekalo, na giga pa dela.
drugače pa obstajajo tudi DLNA android serverji, da lahko gledamo slike/filme ki so na netu. huda reč.
drugače pa obstajajo tudi DLNA android serverji, da lahko gledamo slike/filme ki so na netu. huda reč.
popster ::
popster, je tvoja mrežna 100Mb al 1Gb? Meni je na 100Mb štekalo, na giga pa dela.
zgleda da je bolj za muziko in slike navadna mreža ali wifi.. bo treba prenest na usb flash dokler ne nadgradimo mreže doma..
radmannsdorf je izjavil:
EDIT: na android napravi, ne na netu* :)
dr.Akula ::
Vem da tole ni čisto v skladu s temo, samo ne vem kje drugje vprašati: a kdo pozna Android ekvivalenco iOS špilu Trism? Včasih sem ga ogromno preigral na iPod Touch-u.
ni podatka
Mavrik ::
To zgleda kot da je klon popularnega Candy Crush-a?
The truth is rarely pure and never simple.
dr.Akula ::
Candy crush bolj kopira Bejeweld, kot kaj drugega. Pri Trism-u trikotniki padajo diagonalno, dodatno pa lahko še manipuliraš smer v katero padejo, s tem da nagneš napravo (tilt).
ni podatka
Jerry000 ::
Ker je poletje čas za potovanja in morje, in ker imamo večino mobitele seboj, me zanima, kateri app je najboljši glede anti theft. Baje da je CERBERUS dober samo je plačljiv (po 30dni uporabe). Ali obstaja kakšna super free varjanta? Mu ta app Antivirus & Varnost seže do kolen sploh?
Pithlit ::
Ne vem če je dober (ker upam da mi nikoli ne bo treba izvedet)... Avast ma anti-theft modul.
Life is as complicated as we make it...
Mavrik ::
Ker je poletje čas za potovanja in morje, in ker imamo večino mobitele seboj, me zanima, kateri app je najboljši glede anti theft. Baje da je CERBERUS dober samo je plačljiv (po 30dni uporabe). Ali obstaja kakšna super free varjanta? Mu ta app Antivirus & Varnost seže do kolen sploh?
Vsi novi Androidi imajo vnaprej nameščen in aktiviran Android Device Manager.
The truth is rarely pure and never simple.
radmannsdorf je izjavil:
jaz mam tole gor https://play.google.com/store/apps/deta...
Pa je dober? Mislim, si kaj testiral kako je če ga "izgubiš"?
jah 100% ni nobena reč, ampak sem testiral, vedno si zapomne zadnjo GPS lokacijo. ampak je pa res da se more vdaj gps kdaj prižgat ane. dej si ga dol in probaj.
BladE_ ::
@Mavrik, nekaj časa nazaj smo že debatirali in zadeva, ki jo omenjaš nikakor ni "Anti theft", tiste 3 funkcije, ki jih omogoča so praktično neuporabne.
@Jerry000, Cerberus uporabljam že nekaj časa na več napravah in je definitivno vreden tisti € ali 2... Cel kup funkcij upravljanja na daljavo iz čisto preprostega vmesnika ali pa preko SMS iz druge naprave, SIM checker itd. itd...
Ni pa kot že zgoraj omenjeno nobena stvar 100% dokler ne bodo v sam sistem integrirali takšne funkcije kot recimo Icloud, ki praktično zaklene napravo in je skoraj ni možno več uporabljati.
@Jerry000, Cerberus uporabljam že nekaj časa na več napravah in je definitivno vreden tisti € ali 2... Cel kup funkcij upravljanja na daljavo iz čisto preprostega vmesnika ali pa preko SMS iz druge naprave, SIM checker itd. itd...
Ni pa kot že zgoraj omenjeno nobena stvar 100% dokler ne bodo v sam sistem integrirali takšne funkcije kot recimo Icloud, ki praktično zaklene napravo in je skoraj ni možno več uporabljati.
Akcija - Reakcija
@Mavrik, nekaj časa nazaj smo že debatirali in zadeva, ki jo omenjaš nikakor ni "Anti theft", tiste 3 funkcije, ki jih omogoča so praktično neuporabne.
Hvala za feedback. Torej kolikor razumem je tudi potrebno imeti ves čas GPS vklopljen ali deluje tudi na wifi oziroma 3G?.
Ni potrebno, da je GPS vedno vključen in lokacijo pridobi tako kot si rekel(wifi, 3G...)... Preberi malo forume, tale help ali pa kar testiraj s trial verzijo...
Akcija - Reakcija
Ni potrebno, da je GPS vedno vključen in lokacijo pridobi tako kot si rekel(wifi, 3G...)... Preberi malo forume, tale help ali pa kar testiraj s trial verzijo...
Hvala
Map ::
Obstaja kak aplikacija podobna walkietalkiju, samo da se povežeš prek wifi direct ali bluetooth, pa da dela prek slušalk, pogovarjaš se pa samo, ko držiš oz. stisneš eno tipko na slušalkah, pogovor pa končaš, ko tipko spustiš oz. jo ponovno stisneš. Bi blo uporabno za kolesarjenje, ker se poprometnih cestah ne moreš peljat skupaj, slišiš se pa tudi ne.
sicer je preko internetne povezave, ampak obstaja CB Radio Chat, žre pa do max 11Mb na uro.
Qushaak ::
Recimo, da za SMS-e uporabljaš Hangouts. Ali že ta aplikacija kako omogoča, da ti SMS-e sinhronizira z gmail-om, ali je še vedno (ne glede na verzijo Android-a in Hangouts) program v stilu SMS Backup +?
knesz ::
gr90 ::
Kaj pa če je cerberus na blackmarketu sej je app isti samo da je tam free al se motim :S
debeli747 ::
Baje obstaja par app-ov, preko katerih lahko na rootan android naložiš programe, ki na rootanih ne delujejo ( npr.: amis mobiatv ). Rad bi šel na cm11 ali slimkat, pa ga nebi rad unrootal. Hči rada pogleda kakšno oddajo ali risanke na tab-u. V kamp ne vozimo tv-a, izkoristimo pa včasih možnosti tablice.
Baje obstaja par app-ov, preko katerih lahko na rootan android naložiš programe, ki na rootanih ne delujejo ( npr.: amis mobiatv ). Rad bi šel na cm11 ali slimkat, pa ga nebi rad unrootal. Hči rada pogleda kakšno oddajo ali risanke na tab-u. V kamp ne vozimo tv-a, izkoristimo pa včasih možnosti tablice.
Jaz sem uporabljal tole, za T-2 je delovalo.
Jst ::
Za T2jev TV2GO imaš lahko rootan telefon, brez "skrivanja roota" z Hide My Root.
---
Mene pa zanima, če pozna kdo kakšno aplikacijo, ki je "network meter", torej, da bi kazala trenutno hitrost prenosa gor/dol?
Sem probal ene 5 appov, pa noben nima točno tega, tudi v Widgetih ne. Večinoma ti v sami aplikaciji kažejo kateri appi imajo kakšno hitrost.
---
Mene pa zanima, če pozna kdo kakšno aplikacijo, ki je "network meter", torej, da bi kazala trenutno hitrost prenosa gor/dol?
Sem probal ene 5 appov, pa noben nima točno tega, tudi v Widgetih ne. Večinoma ti v sami aplikaciji kažejo kateri appi imajo kakšno hitrost.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
broken/link ::
@jst: tv2go deluje na rootanih napravah že od maja 2014: http://www.t-2.com/zadnje-novice/2014/0...
Za T2jev TV2GO imaš lahko rootan telefon, brez "skrivanja roota" z Hide My Root.
---
Napisal sem, da sem uporabljal, ne da uporabljam. Če se ne motim, amis uporablja podobno, če ne isto aplikacijo (nisem nikoli uporabljal ali videl, zdi se mi pa, da sem nekje zasledil), zato bi moralo to delovati.
Mene pa zanima, če pozna kdo kakšno aplikacijo, ki je "network meter", torej, da bi kazala trenutno hitrost prenosa gor/dol? Sem probal ene 5 appov, pa noben nima točno tega, tudi v Widgetih ne. Večinoma ti v sami aplikaciji kažejo kateri appi imajo kakšno hitrost.[/st.citat naj bi izjavil:
Namestiš costum ROM, ki ima to že vgrajeno(pa še pereformance bo boljši ) ... jaz imam takole:
Namestiš costum ROM, ki ima to že vgrajeno(pa še pereformance bo boljši ) ... jaz imam takole:
[st.slika http://shrani.si/f/3H/8P/3XRmKUzv/scree...
Akcija - Reakcija
klinker ::
---
Map ::
Novi LGji imajo na strani en gumb za hiter dostop do aplikacij. Med temi aplikacijami je tudi nekaj, ki sliko zamrzne in lahko potem rišeš po ekranu. Se da kaj podobnega dobit za Samsunga pa da ta app zaženeš s tipkami za glasnost ali s pridržanjem lock gumba?
dottor ::
Zanima me, kako bi nastavu printer ki je preko routerja v mreži na LG G PAD 8.3 tablico. Na PC-jih za tiskanje uporabljamo USB Printer Controller od TPLink-a, saj je Epsonov tiskalnik preko USB porta na routerju in aktivirana Print Server funkcija na njem. Router je TP Link TL-WDR3600 N600. Ko se preko telefona ali tablice povežem preko WiFija lahko dostopam do mreže in vseh računalnikov oz. podatkov. rad bi nekako nastavu, da lahko tudi tiskam, saj kakšen krat dobim kej na mejl kar je pametno imet v tiskani verziji. Nekaj sem gledal Google Print ampak nevem če je to to.
Hvala.
Hvala.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Nejcos ::
JST: Mene pa zanima, če pozna kdo kakšno aplikacijo, ki je "network meter", torej, da bi kazala trenutno hitrost prenosa gor/dol?
Odgovor na vprašanje:
Network Monitor Mini, pa še nastaviš si lahko vse zadeve( fonte da te toliko ne moti na zaslonu, vogal v katerem stoji napis, KByte ali KBit) zadeva je super
Odgovor na vprašanje:
Network Monitor Mini, pa še nastaviš si lahko vse zadeve( fonte da te toliko ne moti na zaslonu, vogal v katerem stoji napis, KByte ali KBit) zadeva je super
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nejcos ()
prljavac ::
Prosil bi za pomoč. Probam povezat tablico z računalnikom preko unified remota pa mi ne prepozna srevera. Baje ga moram sam nastavit, kar mi sicer uspe sam se mi ne poveže. Nekje sem zasledil da je potrebno odpreti porte 9512 (TCP and UDP).
V router pridem ampak se zatakne pri:
Začeten zunanji port
Končen zunanji port
Začeten notranji port
Končen notranji port
Sem probal povsod vpisat 9512 ampak ne deluje. Kaj bi moral tukaj vpisat?
Hvala
V router pridem ampak se zatakne pri:
Začeten zunanji port
Končen zunanji port
Začeten notranji port
Končen notranji port
Sem probal povsod vpisat 9512 ampak ne deluje. Kaj bi moral tukaj vpisat?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: prljavac ()
Imam eno vprašanje. Je kdo kupil tipkovnico Fleksy? Zdaj imajo tudi slovenski jezik pa me zanima če avtomatsko popravlja besede (v SLO) in da tudi pomne nove besede (zaradi narečja itd)
broken/link ::
+ glas za swiftkey, čeprav si moram poiskat verzijo swifkey-a brez teh nadležnih smajlijev :)
zakaj pa ste vsi tok na temu swift keyu? V čem je boljši od fleksy? Sem sprobal ampak ne vidim neke razlike...pa še design mi je lepši pri fleksy:).
DuleKrtola ::
broken/link je izjavil:
+ glas za swiftkey, čeprav si moram poiskat verzijo swifkey-a brez teh nadležnih smajlijev :)
Mhm, men se tudi dogaja da falim gumb in odprem smajlije
zakaj pa ste vsi tok na temu swift keyu? V čem je boljši od fleksy? Sem sprobal ampak ne vidim neke razlike...pa še design mi je lepši pri fleksy:).
Zaradi swipeanja. Na račun designa pa tipke nimajo alternativnih funkcij, potem je pa treba za ločila preklapljat layout
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DuleKrtola ()
aja vi swipate? Men to ne gre, mam raj tipkanje:). Kaj pa glede popravljanja besed? Je slovenščina dobro podprta? Pa kako je če v narečju pišeš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Male lahke super aplikacije za android (small, light, cool, necessary aps)Oddelek: Mobilne tehnologije | 8139 (1083) | marS |
» | Obupno počasen AndroidOddelek: Mobilne tehnologije | 9659 (8339) | joze67 |
» | Migracija na nov Android telefonOddelek: Mobilne tehnologije | 12468 (7737) | BladE_ |
» | Spam kot notifications na androiduOddelek: Mobilne tehnologije | 4787 (4449) | CaqKa |