Forum » Omrežja in internet » Kako do brezžične povezave?
Kako do brezžične povezave?
Sadida ::
Torej doma bi želel imeti wireless po hiši, da se lahko s prenosnikom povežem na intrnet. Na pcju imam siolov intrnet. Našel sem neko rešitev z dostopno točko, ampak me zanima, če je to edina rešitev. Zanima me še kakšno pokritost omogočajo te dostopne točke, verjetno je to pogojeno tudi s ceno, zanima me neka cenejša varianta.
lp
lp
5er--> ::
BUFFALO WHR-G125, LINKSYS WRT54GL ali pa BUFFALO WHR-HP-G54
Na router pa nato namesti nadomestni firmware tomato mod. Navodila so na uradni Tomato strani. Lahko pa tudi dd-wrt naprimer.
Če tega ne misliš sam delat lahko router (LINKSYS WRT54GL) naročiš s prednaloženim nadomestnim firmware-om iz te trgovine.
Pokritost je poleg od oddajnika (v tem primeru router) odvisna še od vmesnih preprek (stene) in pa same brezžične kartice, ki je v prenosniku. (Predstavljaj si, da se router in kartica v prenosniku pogovarjata. Stvar ne deluje, če kartica v prenosniku ni dovolj glasna, da bi jo router lahko slišal.) Zaradi tega ti verjetno nihče ne bo rad odgovoril na vprašanje o pokritosti, ker je tukaj vmes preveč stvari.
Na router pa nato namesti nadomestni firmware tomato mod. Navodila so na uradni Tomato strani. Lahko pa tudi dd-wrt naprimer.
Če tega ne misliš sam delat lahko router (LINKSYS WRT54GL) naročiš s prednaloženim nadomestnim firmware-om iz te trgovine.
Pokritost je poleg od oddajnika (v tem primeru router) odvisna še od vmesnih preprek (stene) in pa same brezžične kartice, ki je v prenosniku. (Predstavljaj si, da se router in kartica v prenosniku pogovarjata. Stvar ne deluje, če kartica v prenosniku ni dovolj glasna, da bi jo router lahko slišal.) Zaradi tega ti verjetno nihče ne bo rad odgovoril na vprašanje o pokritosti, ker je tukaj vmes preveč stvari.
5er--> ::
Za začetek večjo stabilnost. Za več se sprehodi po rezultatih iskanja. Tole je bilo že n-krat predelano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri usmerjevalnik (router) ?Oddelek: Kaj kupiti | 2645 (1936) | blackbfm |
» | WLAN in routerjiOddelek: Omrežja in internet | 3339 (2614) | Spajky |
» | Kateri brezžični router kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 7961 (5832) | OmegaBlue |
» | Kateri usmerjevalnik(router)?Oddelek: Kaj kupiti | 5599 (4396) | KandazaR |
» | router?Oddelek: Kaj kupiti | 2042 (1765) | Boeing |