Forum » Kaj kupiti » kriptografska pametna kartica/USB
kriptografska pametna kartica/USB
rightoutta ::
V kratkem si mislim pridobiti spletno digitalno potrdilo, in ker me skrbi varnost, bi si rad nabavil neko pametno kartico + čitalec oz. nekaj v tej smeri.
Trenutno sem (v slovenskih trgovinah) našel samo ActivIdentity zadeve, ki bi me koštale slabih 100€.
Naj vzamem kar to, ali mi priporočate kaj drugega?
EDIT: Kaj pa če naložim brskalnik s certifikatom na navadni USB ključek? Bi ta metoda bila dovolj varna v smislu, da občutljivi podatki ne bi ostali na računalniku?
EDIT2: Odločil sem se za nek ActivIdentity paket za 50EUR.
Trenutno sem (v slovenskih trgovinah) našel samo ActivIdentity zadeve, ki bi me koštale slabih 100€.
Naj vzamem kar to, ali mi priporočate kaj drugega?
EDIT: Kaj pa če naložim brskalnik s certifikatom na navadni USB ključek? Bi ta metoda bila dovolj varna v smislu, da občutljivi podatki ne bi ostali na računalniku?
EDIT2: Odločil sem se za nek ActivIdentity paket za 50EUR.
- spremenil: rightoutta ()
aigmt ::
Poleg ActivIdentity obstaja še Gemalto.
Od ActivIdentity lahko vzameš kartico in čitalec ali pa kar pametni ključ
lahko pa od Gemalto kartico in čitalec ali pa kar pametni ključ
Jst oboje od activ in gemalto uporabljam in sem zadovoljen :)
Od ActivIdentity lahko vzameš kartico in čitalec ali pa kar pametni ključ
lahko pa od Gemalto kartico in čitalec ali pa kar pametni ključ
Jst oboje od activ in gemalto uporabljam in sem zadovoljen :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametna kartica (smart card) in nje čitalecOddelek: Omrežja in internet | 7202 (2006) | KruceFix |
» | [LINUX] Distribucija za pisarno in programi...Oddelek: Operacijski sistemi | 1882 (1186) | dux |
» | Linux in podpora pametnim karticam ter ključkomOddelek: Operacijski sistemi | 2608 (2161) | aigmt |
» | ActivIdentity in Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8396 (5709) | aigmt |
» | Proklik in LinuxOddelek: Pomoč in nasveti | 3960 (3390) | knesz |