» »

Grafične kartice

Grafične kartice

opfor ::

Odločil sem se za nakup nove grafične kartice in me zanima katero bi mi priporočili:
Ati Radeon 5770 HD
ali
Nvidia GeForce 260 GTX

dzinks63 ::

Lahko tudi GF GTX 275, če jo še imajo po taki ceni.
Če si ne lastiš full hd monitor, je tudi hd 5770 ok.

Če ne rabiš ravno nujno, bi bilo dobro malo počakati. Po izdaji novih nvidia kartic znajo cene atijevih pasti. Sedaj je HD 5850 malo preveč zasoljena.

koliko pa bi na cod4 fps imel na najvišji resoluciji [procesor: 2.5 ghz]

Mentalist ::

dvo ali štirijederni?
Lool.

pierch ::

Pred kakimi 14 dnevi sem svojo 9800gtx+ zamenjal z sapphire HD5770 vapor-x. Sicer kartici nista iste kategorije (once hi-end vs. middle range) ampak sem z novo kartico precej bolj zadovoljen. Kot prvo porabi manj stroma, je precej precej tisja, ter ima native HDMI in DiplayPort.

Pomemben faktor je bil tudi da ne spilam vec toliko igric kot v vcasih, amapak lahko povem da v COD: Modern Warfare 2 dela vse gladko z vsemi moznimi detaili na maksimun. Druga igrica ki sem jo sporobal je pa arkadna simulacija HAWK, kjer mi tudi dela gladko (60fps+) in z nastavitvmai na maks. Vse to pa na resoluciji 1680x1050 in C2D E8500 z 4GB ram-a.

Se vedno pa lahko cez cas dokupim se eno kartico in podvojim zmogljivost :)

Moram pa priznat, da je imala Nvidia lepso sliko v HD filmih. Uporabljal sem namrec MPC HC z DXVA strojnim pospesevanjem in barve so bile lepse. Sicer ni velika razlika, ampak opazil sem jo.

Aja, pa se flashat sem jo moral :)
Pierch

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pierch ()

Mentalist ::

Kateri windows imaš?
Lool.

galu ::

Pomemben faktor je bil tudi da ne spilam vec toliko igric kot v vcasih, amapak lahko povem da v COD: Modern Warfare 2 dela vse gladko z vsemi moznimi detaili na maksimun.

To tudi HD4850 zna poganjat bp (COD so zelo nezhatevne igre).
Tako to gre.

Kateri windows imaš?

Win7 x64

To tudi HD4850 zna poganjat bp (COD so zelo nezhatevne igre).

To je res, ampak hotel sem novo in predvsem tiho kartico. To, da nimam casa za spilat, pa se ne pomeni da se bom omejeval na COD :)
Pierch

hudychk ::

DXVA zna dekodirati tudi HD 5770, brez skrbi, tako da boš tudi s to grafično imel lepšo sliko, samo malo se moraš poigrati z nastavitvami. Pobrskaj malo po googlu, se marsikaj najde. Drugače pa je grafična super.
The Devil himself!

DXVA zna dekodirati tudi HD 5770, brez skrbi, tako da boš tudi s to grafično imel lepšo sliko, samo malo se moraš poigrati z nastavitvami. Pobrskaj malo po googlu, se marsikaj najde. Drugače pa je grafična super.

To vem da tudi 5770 uporablja DXVA, sam opazil sem da je bila pri Nvidi malenkost lepsa slika, nic drugega. Se pa strinjam, graficna je super.
Pierch

imam windows xp pro. procesor je 2.5 GTZ dvojedrni

ŠinkoM ::

Jaz bi na tvojem mestu vzel TOLE

svetetko ::

šinko, a ti še kej druzga priporočaš kt slonakup?>:D

pierch je izjavil:

To vem da tudi 5770 uporablja DXVA, sam opazil sem da je bila pri Nvidi malenkost lepsa slika, nic drugega. Se pa strinjam, graficna je super.

men je govoru! lol

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ?

Oddelek: Kaj kupiti
472536 (1562) ameba
»

Katero grafično kartico kupiti?

432366 (1699) Shumbi
»

Katero Grafično kartico do 200E ter rame do 120E

171007 (754) kmetek
»

HD5770 ali HD4870

294886 (4046) Meizu
»

kateri procesor, in katero grafično naj kupim?? predlagajte. (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
914615 (3825) gogi13

Več podobnih tem