» »

9600GT se izklopi

9600GT se izklopi

Bethrezen ::

Izklopi se po nekaj minutah igranja. Včasih se izklopi po 1-5 minutah ali pa se sploh ne. Monitor se izklopi (kakor da bi ugasnil računalnik), zvok pa še vedno slišim. Občasno se tudi prižge nazaj in dobim BSOD z errorjem 116. Z googlom ne najdem nič pametnega, nobene rešitve. Sumim driverje, za tako napako napajalnik verjetno ni kriv? Poskusil sem že driverje s CD-ja, najnovejše iz strani, malo starejše, še zmeraj isto. Računalnik imam tudi sveže formatiran tako da ni problem v starejših driverjih za drugo kartico. Še kakšna ideja?

Lp
www.urbanterror.net

c00L3r ::

Preizkusi to grafično v prijateljevem PC-u. Njegovo pa v svojem. Lahko, da je kaj narobe s samo grafično. Tako boš to ugotovil. Če se samo pregreva lahko rešiš z menjavo ventilatorja. Če pa kaj crkuje pa v trgovino po novo.

st0jko ::

Če ti crkne samo pri igrah je verjetno problem preslab napajalnik ali pa pregrevanje. Kakšen napajalnik imaš in ostale komponente?
keks?

Bethrezen ::

Pregrevanje ni ker je kartica dokaj hladna (povprečje 40°c), za napajalnik pa nisem prepričan, imam 400W kar je malo, ampak mam ostale komponente take da mislim da je zadosten. Tudi na drugem forumu sem bral da ko je en imel isti problem mu zamenjava napajalnika ni pripomogla.
www.urbanterror.net

st0jko ::

Slab/star 400W napajalnik ne da blizu 400W moči. Vseeno za vsak slučaj povej kateri napajalnik imaš (LC?) in procesor. Sicer pa tako kot je c00L3r predlagal... Probaj zamenjat grafično z kakim kolegom za eno uro. A ima 9600GT dodatno napajanje? Če ga ima preveri če je vredu priklopljeno.
keks?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: st0jko ()

Bethrezen ::

Napajalnik je Mercury, verjetno nekaj najcenejšega. Kartica ima dodatno napajanje in je dobro priključeno. Ve kdo mogoče za driverje ki so bili do sedaj najbolj stabilni(9600gt, win7)?
www.urbanterror.net

st0jko ::

Najnovejši gonilniki iz uradne strani ti morejo delat. BTW downloadaj occt in poženi "gpu test" potem povej kako hitro se ti "ugasne".
keks?

Bethrezen ::

Ravnokar naložil nazaj Windows XP in sem lahko igral dalj kot kadarkoli prej na Windows 7. Hvala za odgovore, upam, da mi te teme ne bo več treba še enkrat odpreti :D
www.urbanterror.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LC 550W psu in GF GTS 450

Oddelek: Strojna oprema
392712 (1893) Aljaz3
»

Težave z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
192499 (2431) D_u_H_e_C
»

Problem z grafično kartico + youtube

Oddelek: Pomoč in nasveti
171256 (1117) vinkl25
»

Ugašanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
201613 (1399) Mafia cod 2
»

HD 4850 črn ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
271637 (1224) Pyr0Beast

Več podobnih tem