Forum » Strojna oprema » Kakšna je razlika med temi matičnimi ploščami
Kakšna je razlika med temi matičnimi ploščami
hudychk ::
Torej zanima me kakšna je razlika med matičnimi ploščami Gigabyte:
GA-P55-US3L
GA-P55-UD3
GA-P55A-UD3
Moram se odločiti za nakup ene od teh, pa ne vem kakšna je razlika med njimi. Vem samo, da ima P55A-UD3 še USB3.0 in SATA3, ki sta praktično neuporabna, ne vem pa razlike med UD3 in US3L.
Hvala za odgovore.
GA-P55-US3L
GA-P55-UD3
GA-P55A-UD3
Moram se odločiti za nakup ene od teh, pa ne vem kakšna je razlika med njimi. Vem samo, da ima P55A-UD3 še USB3.0 in SATA3, ki sta praktično neuporabna, ne vem pa razlike med UD3 in US3L.
Hvala za odgovore.
The Devil himself!
Hvala za tale link, kar uporabno, ampak mene zanima še za ostale funkcije, ki jih plošče ponujajo (npr. opazil sem, da imata US3L in P55-UD3 starejšo funkcijo za varčevanje z energijo kot jo ima P55A-UD3). Zanima me, če je še kakšna večja razlika med temi unikatnimi funkcijami, ki jih Gigabyte ponuja?
Za katero od teh pa bi se odločili vi? Js namreč v USB3.0 in SATA3 funkcijah, takšnih kot so trenutno, ne vidim prihodnosti in tega praktično zaenkrat ne potrebujem. Kaj potem vzeti P55-UD3 ali US3L? Cena je približno ista, bom pa računalnik uporabljal za občasno igranje novih iger in Photoshopanje. CPU bo verjetno i7 860, grafična pa HD 5850.
Za katero od teh pa bi se odločili vi? Js namreč v USB3.0 in SATA3 funkcijah, takšnih kot so trenutno, ne vidim prihodnosti in tega praktično zaenkrat ne potrebujem. Kaj potem vzeti P55-UD3 ali US3L? Cena je približno ista, bom pa računalnik uporabljal za občasno igranje novih iger in Photoshopanje. CPU bo verjetno i7 860, grafična pa HD 5850.
The Devil himself!
jan01 ::
Če hočeš cenejšo vzemi raje ga-p55m-ud2. Oz če že tak procesor in grafično morda raje kaj dražjega kot P55-UD4 -143EUR, asus p7p55d...
Kater napajalnik imaš?
Kater napajalnik imaš?
R O N I N ::
Imam P55-UD3 in sem zadovoljen. US3L je manjša plata zato mi ni všeč, ker ne maram imet preveč nabutano. Drugače pa nekih večjih razlik ni. Na P55-UD3 je še priključek za serial port, ki ga sam nujno rabim. Preveri priključke in postavitev rež pa se odloči. Opozarjam te samo, da sem imel problem z patriot rami, pa ne vem točno zakaj. Verjetno ni kriva matična, ker so podoben primer imeli tudi lastniki asus P55 plošč.
Zanimivo in hvala za informacije. Verjetno se bom odločil za P55-UD3, brez SATA3 in usb 3.0, ker je trenutna rešitev na tem chipsetu slaba, Asus plate odpadejo, pa ne me sprašvat zakaj, tu ni prava tema za tako debato, ram bo pa G.Skill al pa Mushkin gor pa upam, da bo delal OK. Malo kolebam med i5 750 in i7 860. Sej vem, da je 860 absolutni zmagovalec, ampak sprašujem se, če to sploh potrebujem. V igrah delata oba enako, pri vsakodnevnih opravilih v wordu, mozilli, Photoshopu ipd. razlike verjetno sploh ne bom opazil, Hyper Threading pa ne pride toliko do izraza, da bi se splačalo investirati dodatnih 80 EUR. Kaj pravite ostali?
The Devil himself!
Mogoče še to. Ram bo najverjetneje deloval brez problema na voltaži 1.5V z latencami 8 ali 9, pa z 1333MHz. Za 1600MHz ne vem kako so združljivi s to matično. Preveri. Sam sem se odločil za i5, na podlagi programov, ki jih uporabljam. Npr. pri photoshopu je i7 860 le nekaj procentov hitrejši, pri igrah sploh ne, z 3D modeliranjem pa se ne ukvarjam. Po drugi strani 80EUR spet ni velik. Opozoril bi te, če ti je pomembna tišina računalnika, da kupiš en dober in tih hladilnik za procesor, ker na mojem stock hladilniku se ventilator ob obremenitvi dere kot cirkularka.
Matična podpira 2200+ baje... :) Drugač ma kolega tud i5, pa nima problemov s hrupom ventilatorja, je pa res, da smo sam GTA4 in tanov COD igral, tko da verjetno CPUja sploh ni obremenil do konca... Mogoče bom res uzeu i5 in morda še kšn boljši cooler zravn za razliko v ceni, pa še za novo ohišje bo potem verjetno kaj ostalo ali pa napajalnik. Bomo videli.
The Devil himself!
Jz imam grafično s pasivnim hlajenjem in se topel zrak dviga ravno mimo procesorja, tako da se zato nekoliko bolj segreva in se pod obremenitvijo ventilator vrti s skoraj 3000rpm, kar je precej glasno in moteče. Drugače je računalnik skoraj neslišen. No za razliko 80EUR dobiš ravno pošten napajalnik. Za lepo ohišje pa tud ni potrebno dat 100EUR.
No ja no :) Gledu sm Antec three hundred, se mi zdi idealna izbira, dobra hladilna rešitev, dizajn mi je ušeč pa še pocen je... Napajalnik sm pa zaslediu Inter Tech FP-750W, pride okoli 45EUR in da ven 4x20A kao... teoretično ni možno, je pa verjetno še vseeno boljši od kšnga LCja. Al pa tud ne, sej bom vidu. Fajn bi blo enkrat res spodobn napajač nabavt, pa maš potem mir do konca življenja s tem.
The Devil himself!
Jaz mam Cooler Master Silent Pro 500W. Je praktično neslišen, pa še modularen priklop kablov ima kar je za moje pojme super. Res ne maram, da imam "milijon" nepotrebnih kablov v ohišju.
Sej bi biu dovolj za moj sistem, sam mal me skrbi, če me kdaj zagrabi še eno grafo dt notr pa kej navijat :)
The Devil himself!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup kompa 700-800€Oddelek: Kaj kupiti | 1250 (879) | Twix |
» | PC do 1000€Oddelek: Kaj kupiti | 1455 (1044) | st0jko |
» | Nakup novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1925 (1775) | Xserces |
» | Matična plošča za i5 procesorOddelek: Kaj kupiti | 2329 (1817) | MrX |
» | Kakšna se vam zdi kombinacija teh komponent?Oddelek: Strojna oprema | 1318 (807) | R O N I N |