» »

O.C. in peltierjev clen

O.C. in peltierjev clen

KL3M3N ::

lastim si E8400 procesor!
prebral si,da ga povsem enostavno(brez visanja voltaze)spravis na 3,6GHz!kar sem tudi uspesno poskusu-sicer le za kratek cas,saj mam se stock cooler!
sedaj me pa zanima,ali se je ze kdo posluzil peltierjevega clena v kombinaciji z dobrim zracnim hlajenjem?ali pa je za to res najboljsa voda?
ali naj raje investiram samo v orng cooler!

axee ::

Za tako majhen overclock ne potrebuješ niti badass orng kulerja po mojem mnenju. Kaj več ti bodo ostali norci povedal :)

Pyr0Beast ::

Če to ni šala dneva. TEC za proc ki papa 200W ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BALAST ::

enostavno(brez visanja voltaze)
si si preveč zapičil v glavo, ponavadi NE USPE.

Rabiš samo malce višjo napetost recimo 1.3V pa bo po mojih izkušnjah dosegljivo in stabilno 3,66Ghz. Potem šele nižaš napetost za par korakov in če ti uspe recimo 1.2V si lahko srečen, pa še original hladilnik bo dovolj hladil.

Peltier te pa pride rabljen 60EUR, nov 120EUR, pa kuri dodatnih 100W elektrike ali več, medtem ko ti original hladilnik z ventilatorjem pokuri kvečjem 5W.

Gorjan ::

Že nekaj časa iščem po internetu, pa vedno znova pristanem na tem forumu. Pa da ne odpiram nove teme, bi kar tu prilepil eno vprašanje. Sicer ne gre za računalnik. Še huje. Gre se o navadni peči na drva. Torej: imam peč na drva in približno en meter kromastega dimnika premera 18 cm. Ta dimnik se segreje na 120 do 170°C. Pa sem prišel na idejo, da bi nanj prilepil Peltierje (ali TEC- Thermo Electric Cooling enote) in tako dobil nekaj energije za razsvetlavo.

Pa me zanima, kakšna znanost je to?
Jih samo nalepim na dimnik in na žice navozlam žarnice?
Potrebujem kakšen vmesnik, ki ga nikjer ne bom dobil, sam pa ne bom znal narediti?
Koliko energije sploh lahko oddajo ti elementi?
Bi zadeva lahko delala na 220V?
Bi zadeva delala na 12V, pa polnim akumulator in nato izkoriščam elektriko iz njega?
Se ti elementi še dobijo po kakšnih starih računalnikih?
Mogoče v kakšni firmi menjajo računalnike, pa bi lahko dobil večjo količino teh elementov iz odpadnih računalnikov?
Kolikšna je sploh življenjska doba teh elementov?
Če mogoče kdo ve, da bi kje kaj podobnega že obstajalo in bi lahko prišel pogledat, bi prosil za informacije, da ne odkrivam še enkrat tople vode, ker so jo baje že odkrili...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gorjan ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje hiše s toplotno črpalko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
382164814 (131638) Zvezdica27
»

Montaža kotla na drva poleg obstoječega sistema na kurilca

Oddelek: Loža
3612068 (8831) gorjanc
»

cpu podpora

Oddelek: Strojna oprema
18979 (713) krikoman
»

Načrti za peltier