» »

Kako najceneje prit v Gardaland?

Kako najceneje prit v Gardaland?

Aljo1 ::

Če grejo npr.: 4 osebe z avtom potem pride ravno 9000SIT,
A ve kdo kakšno fajn ponudbo kakšne agencije? Sam nisem nikjer ceneje zasledil. PA vredu bi bilo če bi bil odhod iz MB.

Za tiste ki še niste bili tam --> TOPLO PRIPOROČAM

Matek ::

Aarrgh! Popizdim ko kdo omeni kak je fajn v Gardalandu, že 2x smo mislil it na končni izlet tja. Lani nismo dost vredu organiziral, letos smo mel pa dnar pobran že, pa je en dan pred izletom spremstvo odpovedalo. Damn. Zdej pa mi vsi v faco mečejo kak je fajn v Gardalandu:'(
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

R0K ::

Bil sm tam - prevečkrat. Mislim, da 5x.

Blo je fajn. Moreš pa OBVEZNO it na termin med tednom, pa ko ni v nobeni sosednji državi (sploh Italiji) italije kak praznik. Ker pol je gužva za znoret!

Že to, da smo šli enkrat v soboto z familijo dol, pa sm uspel na Blue Tornadoja prit 2x!, ko smo šli pa z šolo med tednom, pa je blo še mal slabše vreme, smo mogl pa skor čakat, da je bil 'vlak' poln, da smo se lohk pelal!

Vsekakor je pa to fajni trip za en dan - še boljše za dva, da se ti nikamor ne mudi.

Drgač je pa po osebi okol 7.000 SIT. Z busom in karto.

Aljo1 ::

JA BLUE TORNADO lahi kar 4X samo me je potem tako glava bolela ko smo se peljali domov, pa 40 meterski stolp -prosti pad , komaj čakam da spet pridem tja.
Kje pa bi bilo za 7000SIT, najceneje do sedaj sem imel ponudbo za 9500SIT

Tjulenj ::

hm, jaz v kranju pod 9000 (prevoz + karta) še nisem zasledil. pa z avtom je ql ker si lahko dva dni (greš naslednji dan še v caneva world - aqualand... sploh dobro če še nikjer nisi bil, da imaš dovolj časa za vse... pa itak je samo par km stran, mal več kot pol urce peš hoje, na pol poti je pa kamp)... da pa ni gužve morš pa srečo met. ponavad na ekstremne dneve, če je ful vroče al pa cele dneve deževno, to je najboljš, sploh pa med tednom. ker če je ornk gužva... prideš v celem dnevu na max. 6 stvari (iz izkušenj, sem bil že precejkrat :) )

R0K ::

Ja sej vrjetno res neboš za tak dnar dubo. Ker tist je moja šola organiziral. Takrat lohk pa seveda tut cene spustijo , ker ziher vejo, da bo 50 folka šlo.

Mi smo enkrat naletel na deževno jutro..Gardalad ubistvu prazn..tok zakon je blo..vse kar si hotu si u prvem gor pršu. Če vrjamete al ne, sm bil več kt 10x na Blue Tornadu. Nakonc k se navadiš, smo hodl zato, da smo pol svoje slike gledal (k te slika) tm doli na ekranih, k ti faco čist 'zapotegne' :D Like that

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R0K ()

Hovi ::

Jaz pa bi samo vprašo ke se lih pogovarjate o Gardalandu :P

Cena je 25,50 eura ... pa to je samo za dnevno karto al za dnevno in nočno skupaj?

LP Hovi

BigWhale ::

Prosti padec v Gardalandu je en prdec proti temu prostemu padu. Nad gardalandovim sem bil naravnost razocaran. Tudi Blue Tornado se ne more primerjati z Top Gunom...

V gardalandu mi je bil najbolj vsec Magic House ali kako se mu je ze reklo. Tista hiska v katero se vsedes in se notranjost vrti okrog tebe. Totalno konfuzno, ko pojma nimas kaj se dogaja, zdi se ti, da bi moral pasti ven iz sedeza ampak se to kar ne zgodi. :)

Pa '4D' kino je tudi zanimiv.

5er--> ::

Če bi radi malo več adrenalina pojdite v Mirabilandijo. Meni je bolj všeč, kot pa Gardaland. (Pa v bližini Gardalanda je še Aqualandia z zastonj bungee jumpingom, če greš no3. -> (Baje), da najvišji fiksni bungee v EU. -> Tole je veljalo lansko leto, upam da letos niso kaj spreminjali.)

Korenchek ::

Kako 7.000 SIT? A ni že karta nekaj takega?

Pred 6/7 leti smo šli na končni izlet OŠ v Gardaland, pred 3 leti pa na maturanca v Rimini, obiskali smo tudi Mirabilandio in se mi ta bolj dopade. Imajo dva stolpa, višja kot v gardalandu (prosti pad) - eden podobno kot v gardalandu, vendar te ta še nazaj odbije nekje do polovice stolpa, drugi pa obratno - izstreli te na vrh.
For those about to rock - we salute you!

pingec ::

Jaz pa sem malo bolj previden postal s tem Gardalandom, ko je mojmu sošolcu odpelo sedež na blue tornadu (še dobro da je tisti pasek, sam baje da premetava ko noro...). Pa le ni tako vse varno IMO :\
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

_Neo_ ::

Peš!:)) :D

mirage ::

V sredo smo bili v Gardalandu z kolegi. Šli smo preko agencije Palma za 10k, v to je vštet prevoz in karta. Startali smo ob 3:30 v Mb-ju in prispeli ob 12:00. V Gardalndu smo imeli čas do polnoči. Blo je super edino vroče je blo za crknit. :)) Aja pa pripravi dnar za hrano in pijačo... 0,5L vode je 1,2€ :\ .

Jan987 ::

Aja pa še za vse priporočilo. Ne jit avgusta ko majo italijani frej ker mi smo šli dve leti nazaj pa nam je uspelo jit na 6 stvari v celem dnevu pa smo takoj zjutraj prišli

Tear_DR0P ::

nah ni za mene, mene je teh zadev strah
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Jackal ::

Pred kakima dvema mesecema sem bil tudi sam tam. Je bilo organizirano preko faksa. Cena je bila 7.5k za prevoz + vstopnina. Odhod je bil ob 5h zjutraj iz Lj, tja smo prišli ob 10.30, nazaj smo šli ob 18h. - S tem, da je v tem času park delal le od 10h do 18h.

Neke strašne gužve ravno ni bilo... sem bil skoraj na vseh vožnjah, pa najmanj 5x na Blue Tornado. Čakalo se je približno 10-15 minut na vožnjo. Precej dolge vrste so bile še na Colorado boats in pa Atlantis. Pri Atlantis je stal celo varnostnik in preverjal ustrezno telesno višino pri vstopu, vendar sem se vseeno s svojimi 198cm stlačil na Atlantido, kjer je omejitev 190cm.
Hrana je pa res draga ja. En bogi hamburger (McDonalds style - če je premera kakih 8cm je že veliko - kruh, pleskavica in malo ketchup-a) stane 2.90€, tako da se splača nest zraven svojo hrano in pijačo.
Najboljše je, da se da vse skupaj v en nahrbtnik - brez kakšnih drugih dragocenih reči, potem pa se tisti nahrbtnik pusti na kupu z ostalimi, ko greš na vožnjo. Se zgodi, da včasih kdo potem vzame napačnega... ampak če je v kakem starem nahrbtniku samo hrana ne bo neke zelo velike škode.

Naslednjič grem definitivno za več dni, saj mi v enem dnevu ni uspelo pregledat vseh atrakcij.

klemen22 ::

Naslednjič grem definitivno za več dni, saj mi v enem dnevu ni uspelo pregledat vseh atrakcij.

Svašta.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

matjash ::

^^ ja, sicer nisem bil že 5 let ta ampak takrat sem bil že v 3je. Pa ne zastopim kaj bi blo za 2 dni pregledatovati atrakcij - a je mogoče pod Gardalandom še kak bunker... ker sem jaz v 5ih urah predelal vse mašine ki ne delujejo preveč otročje pol pa hodu na tornadota pa prosti pad še tisto urco pa pol kar mi je ostala. Je pa res da poglejte če majo Italijani kak praznik na tisti dan ker vam ne priporočam gužvanja. Sem tud to 1krat od 3krat že doživel.

Bolj me zanima pa Mirabilandia, ker sta dva tukaj priporočila, sem pa od par znancev slišal ravno nasprotno - da je tam večina igralnih avtomatov in malo atrakcij. Za igrat videoigre pa me niti najmanj ne mika delati take kilometraže, saj kar se jaz spomnim je Mirabilandija še "nekaj" kilometrov naprej od Gardskega jezera.

LP
... bolje pozno kot nikoli.

francka45 ::

jaz se tudi kar precej zanimam za tole mirabilandijo. še posebej me zanima če so res atrrakcije bolj divje/adrenalinske kot v gardalandu, saj nekje berem da je vse otroško in dolgočasno, spet drugje pa da je vse petkrat boljše kot v gardalandu. če kdo rabi še kaj informacij: KLIK

Yoda Master ::

Jaz sem bil v Mirabilandiji pred dobrimi 4 leti in moram rečt da poseka Gardaland po celi črti. Vrst ni nobenih. Imajo 2 prosta pada (ubistvu je en normalen, drug je pa tak ki te gor ne dviga počasi, pač pa istreli v trenutku 0:) ). Imajo tudi eno napravo Blue Tornado style, a je bolj strma. Men je blo najbolš ravno zato ker ni nobene gneče. Vem da sem šel na prosti pad 6 zapored v roku 40 min.
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

bzp ::

Mirabilandia je mal manjsa od Gardalanda ... Katun al kaj je ze tist (ustreznica Blue Tornada) je kul (boljsi), prosti pad mene ni preprical (tak filing kot da se malo zatika cela zadeva), pa en fajn wooden roller coaster majo, pa eno "vrtavko" pred katero se top-spin skrije (ampak ma take cudne velke plasticne neoblozene sedeze da te cist razmece) ... pol se pa pocas neha. Ce si ze bil v Gardalandu pa predelal vse kar te je zanimalo, se ti splaca it se sem. Z guzvo je loterija, lahko dobis cist frej dan, lahko pac ne.

Nejc Pintar ::

Za v gardaland moraš znat izbirat dneve pa ure. Če že naletiš na gužvo greš zjutraj najprej na izi zadeve, pa greš popoldne na hardcore. Sicer pa ponavadi ko smo šli ni bilo gužve (beri: brez kakršnegakoli čakanja). Sem bil pa v gardalandu pomoje že kakšnih 10krat.

Smo pa enkrat imeli res veliko srečo in smo bili skoraj sami v gardalandu. Smo se peljali kakšnih 20krat na blue tornado medtem ko so šli ostali na tisto predstavo z delfini. Smo samo tekli na vlak, brez kakršnegakoli ustavljanja.

siegmund ::

Najcenej? Peš... :P
And now for something completely different...

Jan987 ::

To pa skoraj sigurno ne drži, ker bi tja hodil dolgo tako da bi več zapravil samo za hrano kot je tistih 10k za izlet.

Tako da peš sigurno ni najceneje.

Najceneje je z avtom (seveda če je avto poln) oz. še ceneje če se dobi skupina 50 ljudi in najame bus do tja in nazaj.

BigWhale ::

Koliko je do Gardalanda? 500km iz Ljubljane? Ce prehodis cca 70km na dan je to en teden hoje.

Ce v enem tednu pojes za vec kot 5 jurjev hrane, potem jes potratno. ;)

Jan987 ::

ja en teden tja in en deden nazaj. V 14 dneh pa garantirano poješ in popiješ za 5jurjev če hodiš cca. ene 7 ur. Sploh pa hodiš po italiji, kjerboš lahko dal za plastenko vode tudi 1 euro.

Aja pa ne boš hodil po avtocesti ampak po kakšnih stranskih cestah, ki pa so ponavadi bolj ovinkaste, tako da računaj še kakšen dan v vsako smer.


Sigurno bi bilo cenejje kot peš s kolesom

BigWhale ::

Tukaj je potrebno predvidevati, da je clovek dovolj dobro pripravljen na pohod. ;)

V bistvu bi lahko hodil 16 ur na dan, se vec in pri povprecni hitrosti 5km na uro je to kar lepa razdalja v tem casu. Italija je v tistem koncu v glavnem ravna, tako da ni nekih hudih vzponov.

Vodo bos verjetno v vecini primerov dobil zastonj, saj jo lahko natankas iz prve pipe, ki jo vidis. :)

S kolesom bi bilo verjetno res najceneje, pri neki zmerni voznji bi lahko prevozil kakih 250km na dan.

epicus ::

Čas je denar!
Open mind for a different view

billgates ::

Blue tornado je zakon!!!:D

5er--> ::

Blue tornado je kratek.

klemen22 ::

Res ne vem kaj vidite na t.i. adrenalinskem parku aka Gargaland. Sej če imate otroke, takrat se že gre. Samo da so pa nekateri 30letniki+ tako nori na te stvari si pa ne bi misliv.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

billgates ::

Kratek- grem pa zato 10x zaporedoma gor:D

bad_dog ::

A mogoče kdo ve koliko pride cena kampa? Ali pa če se mogoče da prespati kar na kakšnem parkirišču? Zanima me tudi, če se da vmes zapustiti Gardaland (da bi šli kaj pojest) in se kasneje vrniti?
Menili smo se, da bi šli za 2 dni (Gardaland in Aquvaland) v lastni režiji, pa sem preračunal da bi nas celotna pot za 4 osebe prišla 5.500 SIT na osebo. Tu zraven je treba dodati še cene obeh vstopnic, ki znašata približno 10.500 SIT. To so nujni stroški, za vse ostalo, pa bi rad izbral najugodnejšo varianto :)

Za odgovore se lepo zahvaljujem.

5er--> ::

Gardaland lahko zapustiš in se kasneje tudi vrneš. ->Dobiš štempiljko.
(Poleg tega imaš naslednji dan zastonj vstop.)

Irmscher ::

A obstaja kej podobnega kot Gardaland v Nemčiji?

Jan987 ::

jah tega je dost, eden od njih je legoland al kaj že.

bzp ::

Irmscher: poisci Holiday park in Europa park ... za tadva sem slisal, nisem pa se v nobenem bil. Ce bos sel, obvezno porocaj! :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Europa park

Oddelek: Loža
81379 (983) Apple
»

Gardaland + Canevaworld

Oddelek: Loža
96832 (6367) fosil
»

Vlak?

Oddelek: Igre
91049 (740) mtjz33
»

Centrifuga z 20 G-ji

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
284828 (3863) AIRMAN
»

Gardaland sest let kasneje...

Oddelek: Loža
464789 (4091) Matjazy

Več podobnih tem